Pages

Thursday, November 25, 2010

My Prince Edward..

Kisah ini berlaku pd beberapa bulan yg lalu....

pagi tu hujan lebat sgt5..tido pon lena je... tp tibe2 aku terjg dn bru aku tringat edward dn ojaz (arnab aku) ade kt luar!!! boleh lak aku trlupa nk bawa masuk!! ish! aku trus bangun dari katil then trus pg tgk diorg .. Ya Allah! kesiannye!! habis basah bby aku! aku tgk edward mnggigil kesejukn , ojaz pon sme tp edward nmpak lebih truk coz die bby lagi.. dlm hati aku tkut je..edward akn pegi tnggalkan aku sbb aku prnh trbace psl arnab ni jenis haiwn yg sensitif kt air , klu nk mndi pon bile perlu je... hmmm..
aku bgthu ayah aku tntang keadaan edward..babah jnji akn bawa edward pg klinik.. aku jadi lega sikit..so, aku pon trus pg siap utk pg ke sekolah..

Sblum pegi sekolah , aku pndang Edward..entah nape aku rase sush hati sgt5... klu ley aku pon nk ikut gak pg anta edwarg gi klinik , tp hari nie aku ade prtandingan penting lak kt skolah..jd nk xnk aku trpksa gak tnggalkan edward... Ya Allah selamatkn la bbyku

tengahari...
still pkirkan edward..sme die oke ke x..harap2 die bek2 je...urmm

petang..
pertndingan bermula.. Alhamdulillah..aku dpt focus n at last kump aku ( cik esah , arena , yuik juin n kak teha) mnjadi juara!! yea!! aku hepy sgt5!!



waaaa...cantek x??hehe  kami juara!!


oke smbung...aku xsbr giler nk blik bgthu abah n mom pasl bende ni plus nk main dgn edward!! balik tu , aku jln kaki fuhhhhhhhhh letihnye!! dah smpai..aku trus pandang rumh diorg yg ade ojaz je..mana edward???
hmmm, mungkin edward kt rmh nenek aku or still kt klinik..klinik smpai ptg ke?? huhhhhh.. then aku trus masuk nk rehat ..tgh aku baring kt ruang tamu ..tibe2 aku disergah oleh ghazi...

mcm nie bunyi perbualan kitorg...

ghazi    : kak , nk thu tak edward kt mane??

rene     : huh?! die ade ke?! xnmpk pon dlm sngkar! ( aku dh rbun ke! thula edward tu kcik)

ghazi    : sinila ghazi tnjukkn..( smbil mnarik tgnku ke laman depn)

rene     : urmmmmm( ngantukla!)

die menuding jari ke tanah...

ghazi    : tu..edward dlm tu..babah dh tanam...

rene     : woaaaahhhhhhhhhhhhhhh...OMG!!! what?????????????????

ghazi    : ........................................

rene     : uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! huhuhuu :(


setengah jam kemudian... (memandai je! hua4)

aku mnangis sepuasnye..then naik ats tnya ayh aku..

rene    : bah , bile edward mati??

babah : ontheway , mase nk pg klinik..

rene    : huh?? huhuu dh lme dh..urmm, nape bah dh tnm die dulu..nape xtnggu adek??

babah : kesianla...nk biarkn mcm tu...lgpun adik blik lmbt...

rene    : tp adik xdpt tgk die utk kali trakhir..

babah  : bukn adik dh tgk ke pg td??

rene     : ouh.... ( mcm tu pulok?!  )



hmm, begitulah kisahnye..aku yakin korang sume ade haiwan kesyangn korang..apepon jg yg trsyg tu elok2 taw!! nnt xpsl2 jd mcm aku..mnangis xbrlagu tuh..huhuh..


edward....u always remain in my heart..♥.


Wednesday, November 24, 2010

Colours In My Life!!

Assalamualaikum..

hey!

Colours in my life is 4short to fav colour aku or warna2 yg ada di prsekitaran aku bersama mksudnya.
Girls mmg terikat dgn warna "pink" walaupun ada segelintir yg kata "pink" tu trlampau girlish! kaler yg gedik! tapi ape aku kesah kn?? "pink" slh satu kaler yg aku suka.. sebenarnye sume kaler aku suke!! hijau ke , kuning ke.. tapi yg majornya is purple ( of coz!) , "pink" ( must ) n blue ( calmness ) =)


Warna dan maknanya... 


ungu 



 misteri , kemewahan , bercita-cita 


hijau



kesuburan , kesegaran , menenangkan


biru 


 
kesetiaan , keamanan , kepercayaan


kuning



cergas , kreatif , terang  , kedaulatan


jingga



kehangatan ,kepercayaan , keramahan


merah



keberanian , kekuatan , kuasa


putih





 kemurnian , kesucian , kebersihan


hitam



elegan , dramatis , serius


perang



konservatif , ramah


and the last one


pink 



kemanisan , kasih-sayang , feminin , kebahagiaan

Monday, November 22, 2010

Ghazi Si Pencinta Haiwan

Assalamualaikum!


Ghazi ialah adik aku yang ke -4.. umur dia baru 7 thun.. teringat pulak mase dia bby ..Ya Allah!! montel giler ! smpaikan merangkak pon xley! hahaha kesian tul la... adik aku yg sorang ni syg giler dgn haiwan ...


 hahha , jgn slh fm tau !! nie gimik je!


skang ni kitorg dh de 4 jenis haiwan peliharaan bermula dengan :

 ikan kod
- ghazi xminat sgt dgn ikan nie ..katanya ikan ni xde feeling la akak! bg mkn pun die ley wat  xthu je!




 arnab
-  ghazi syg sgt5 dgn encik Ojaz nie tp mngsa nk kemas  rumah Ojaz aku ler...  




 kura - kura
- ade 7 ekor kura-kura ..6 kecik 1 jew besar!! nie die rajin lak bersihkn  tmpatnye..





katak!
- what the fish?? katak pon nk bela??!! nie no komen coz bos besar yg galakkn..so diamkn je..


selain tu, hampir setiap cuti sekolah je, mesti die ajak pegi zoo kt seluruh Malaysia ni.. memandangkan die trlampau minat pasal bende ni , mama pon bg greenlight..adoiiiii.. mcm2 zoola kitorg dh lawat .. zoo negara , zoo melaka , zoo PD n zoo taiping ..baru-baru ni dia tgk iklan kt tv psl zoo Singapore.. lgla die pujuk babah nk pegi situ dn insyaallah hajat dia akn trkabul coz kitorg akn pegi ke Singapore hujung thun ni..




apa yg ajaibnya die ni , dia lngsung xtkut plus xgeli bila pgang or brsma haiwan n kesume zoo die pasti tidak akn melepskan pluang utk mngambil gambar brsama haiwan liar yg ada kt zoo tu..

Sunday, November 21, 2010

Maya dan Ahmad - ruang rindu (part1)

hey there!

Ini ialah percubaan prtama aku utk mnjadi writer/novelis..chewaaaaahhhh..:p

Ini kisah antara Maya Syafina dan Ahmad Khairul Azim . takde kaitan dgn yg hidup ataupun yg telah meninggal dunia...


Watak utama

Maya Syafina - Maya / aku
  • pelajar tingkatan 1 A
  • seorang yang tidak prcaya akn wujudnya cinta itu.
Ahmad Khairul Azim - Ahmad / abg
  • pelajar tingkatan 5 Sains 
  • top student n antara paling popular kt skolah.
  • jatuh cinta pndang prtama apabila melihat maya dan cuba utk buat maya prcaya akn cintanya.

Watak sampingan

  • Azahra - kwn sama tuisyen maya
  • Aby     - bez friend maya sejak kecik
  • Ayra    - bez friend maya sejak kecik , yg brtnggungjawab merapat kn maya dan ahmad .


3 ,2 , 1 

MAYA DAN AHMAD - RUANG RINDU

Sekitar bulan mac yang lalu ,

adoii, malasnya nak pergi rehearsel! bukannya ada seseiapa pun kalau pergi!! ish! malas, malas , malas!
 terpaksa , terpaksa , terpaksa!

sampainya di sekolah..yeaaaaaa!!!  kegembiraan yg dibuat-buat atau lebih dikenali sebagai  fake happiness! huhu tengah aku menuntun basikal bersama rakanku yg lain... Aku dapat merasakn ada seseorang sedang memerhatikan aku..aku dapat tahu tuan empunya mata itu.. dia ialah ahmad antara pelajar paling popular lah kononnya!!..wowwww..senyumannya penuh sinis!!! Aku buat tak tahu saja.

15 April..
ha?! hari sukan?! are u kidding me?! coz it not funny okey?! bukannya masuk apa-apa cara pun! buang masa dan menggelapkan kulit saja!!! 
terpaksa juga pergi...
tapi bila difikir-fikirkan balik ada baiknya tapi bukan untuk aku la , untuk kawan-kawan aku ...aku boleh sokong diorang ( yang masuk acara ) ! btul la tu kan... 
FIELD adalah tempat yang paling sesuai dengan hari sukan selain stadium. Itulah tempat kedua aku dan Ahmad  berjumpa ( kebetulan je!) bagi aku dia tetap seorang yang menjengkelkan sebab memerhatikan orang tanpa henti..takde kerja ke? Aku tengah duduk dekat salah seorang member ni..tangan dia tercedera lepas acara dia habis. Tak sangka Ahmad duduk selang seorang daripada aku..hmm, takdelah jauh sangat kedudukannya!

Awal bulan Mei ..
Rehearsel lagi?? kenapa?? Teacher Day?!
aiyaaaaaa.....
mac biasa datang-datang terus usung basikal ke tempat basikal..huhu..hmm, awal lagi Ahmad dah masuk kelas..rasa lega sikit..hehe :p

Beberapa jam lepas rehearsel , 
tepat pukul 10:45 , aku dan kawan-kawan yang lain terus pergi ke kantin selepas mendapat isyarat daripada perut! ish! xsenonoh! hahaha... setibanya di kantin aku ternampak ahmad bersama rakan perempuannya sedang makan. dia ternampak aku dan cuba untuk menyorok tapi aku relax jela kan? kita bukan nye ada apa2 pun dengan dia yg 'popular' ni.. tapi entah kenapa la kawan-kawan aku ni marah sangat kat dia ! hahah kesian Ahmad.

Malam 15 Mei ..

Sewaktu aku tengah khusyuk belajar kat tuisyen tiba-tiba bila kita mencintai yang lain... fon aku la..berdering! hehehe..huhhhhh.. masa ni la ada orang nak berkenalan lah apa lah.. adoi, bunyinya macam ini :

???? : Hai, ley kenal??

bersambung........

suara-suara halus : ishhhhhh, apa smbung2 ni! nk citer , citer jela ! abezkan!
Rene                   : wat brsabar lorhh..rene sudah letih!! hahahah =)












Port Dickson!

Assalamualaikum....

Rene baru balik nie...huhu ..letih sgt5!! wah3..lamenye rse x tulis entry!!  kite pegi brcuti ler... di PD!! aku rase tahun nie la yg byk melawat PD .. huhhhhhhh... tp xpe dsbbkn satu kjadian menarik nie aku makin suke pg situ ! hehhe~

ape yg mnarik sgt5 tu??!!

aku , dia dan swimming pool+bola ben-10!
hehehe

oke2 xpyh ulas dgn lebih lanjut korang dh fhm kn?! huhu


Pngalaman yg bez sgt5...selain sambutan hari keluarga yg sgt meriah...wowwwwww.. xleh describe la perasaan aku skang nie!! =)



Thursday, November 18, 2010

Aidil Adha!

Assalamualaikum!

 isk , isk, isk , isk
rene bru abez nngis nie..huhu..sedihnye. drama tadi!! Nawaitu Aidil Adha!!! alahai ! sensitifnye die nie!! ho5! oke2 juz 4get it!

hari yg trsgt la bz semlm smpaikn xley lak nk tullis entry.. ouh , sblum tu rsenya xtrlambat utk ckp..   

  "SELAMAT HARI RAYA AIDIL ADHA" 


he3 ...oke smbung...hmm, bz ??? bz dgn ape rene nie???  aku bz pegi rumah sedara-mara n pling penting skali bz dgn MAKANAN!! hua5

skang nie aku ade fav food yg baru!! he3


puding roti!! sedap sgt5!! 

byk giler aku mkn bende nie smlm!! ho5..agk2 bape la brat aku skang ea?? ish!  



prbualan antara ghazi n angah (bobo)  :

ghazi   : angah , angah pegi mana??

angah :  angah pegi sembelih lembu tadi..letihnye!

ghazi  : wahhhhh, beznye!
angah : hmm? sembelih 19 lembu? bez?  ghazi3!

ghazi  : hmm, nnt angah bawa blik seekor lembu utk ghazi ley tak?

angah : huh? xmahula..nnt silap haribulan angah lak yg kena sembelih! huhhhh

ghazi    : alaaaaaa... :(


hahhahaha... lawak btulla abg aji niew! ( pnggilan ghazi)  1 family aku trgelak mndgr prbualan diorg nie!

oke2 ..hmmm, korang jgn lupe lak ye , kesah psl aidil adha nie..ambil iktibarnye dn jdknnye sbgai pngajaran hidup !! =)





 




Tuesday, November 16, 2010

Paling xsuka dgn org yang....


disbbkan rene still lg panas dgn ape yg brlaku ..sempat lg rene wat list nie!! ho5! ;)

Arina Insyirah xsuke dgn orang yang...

  1. panas baran thp melampau.
  2. suke naik tgn / ringan tgn.
  3. tidak menepati waktu / janji.
  4. tidak mnjalankn tangungjawab.
  5. tidak amanah.
  6. suke tipu or hipokrit.
  7. suke tikam belakang.
  8. suke mnyusahkn org len.
  9. kejam trhadap anak yatim / OKU / warga emas / haiwan.
  10. suke mnghina org len.
  11. suke mncarut xkena tmpat.
  12. materialistik.
  13. pengotor.
  14. tidak brdisiplin dlm segala aspek.
  15. copy cat.
  16. suke pntingkn diri sndiri.


Namun aku tahu ..xsume manusia sempunakn?? tp kita sbgai manusia ciptaan Allah SWT haruslah prbaiki segala silap yg telah dibuat  :D

Truth , Lie and Cry

tik..tik..tik..
air mataku biar trjatuh dlm hati...



Assalamualaikum..

Rene tgh pnas ( bengang ) , sedih , n bad mood .. wowwwww... xsngka firasat aku selama nie btul... huhhhh..seriusla..ptutnye aku ikut prinsip aku ... aku xpatut prcaya kt org sewenang-wenangnye!!! huhh..  skang nie aku dh kna hukuman drpd kesilapn aku melnggar prinsip yg aku cipta sendiri... hmm, aku benci sgt bile perasaan mcm nie menguasai diri n emosi aku.. kwn2 rene minta maaf sgt5... trutama kpd azie , poe n cik esah .. Rene jd mcm tu bukn pe.. juz xsangka peristiwa tu trjd lg ..pisang dh pun brbuah dua kali.. prkara yg paling aku nk elak....hmm, skang aku juz kna tabah , reda.dn sbr... kpd dua hamba Allah tu..tolongla aku dh xnk ade kaitan dgn korang..hindarila sikap brdendam tu... skang aku dh remove korang dlm fren di FB  jgn pndai2 lak nk add blik.. huhhhhhhh. 

kadang kala hidup bersendirian lebih baik sbb kite xkn mnyakiti orang dn org pun xkn mnyakiti kite...

Monday, November 15, 2010

monday :D

Assalamualaikum..

Hari nie, bukn lg BLACK monday bg aku!! yahoooo ..why?? coz awl2 pg lg aku dpt something drpd someone!! he5 :p
 ape something tu??




tadaaaaaaaaaaaaaaa!!!

mknan kesukaan aku mse kecik-kecik dulu!!!
sandwich telur!! ho5!

someone tu.... shahirah ler.hahahha...ingt sape . eh, special gak tu!!.





mcm ne die ley terbagi rene ni?? huhhhhh

mcm nie...

hierah : arina! meh sini kejap! (waktu mule2 rene dtg skolah pg td)

me      : eh, nape pulak ni..urmm

hierah  : nah nie..(smbil mnhulurkan polisterin kecik kt aq!)

me       : huh?? pe nie?

hierah   : nie sandwich..rina kn suke bnda nie..hierah watla..

me        : ouh?!! serius ke???

hierah   : hey, apela rina nie..hmm, sorry taw polisterin nie dh rosak cket!

me       : eh2 , xpe2!!! wowwwww...nie yg wat mkin syg nie!! tengkiu so much!!!

hierah  : oke2 , xpe..bye.

me       : daaaaaaaaaaaa!! :D


begitula..storynye.......waaaaaaaaa..i'm so lucky!! he5 :p

Sunday, November 14, 2010

2 KRK - I ♥ U guys!

Assalamualaikum..

huh...enth tibe2 aq rse panas sgt5..dgn kaki yg sakit lg...woww.. aku mmg bukn dlm mood yg baik skang nie..
tp bile aku tgk album kelas td..hati aku tibe2 jew rse sayup...hmm, sedihnye rase klu korang sume dh len kels thun depn!!  aku tahu korang mesti gile2 tension dgn title KRK tp sbr jela  demi mase depn yg cerah kn... aku dh anggap korang mcm family aku yg kedua ..adik-beradik kembar yg xseiras!! he3





pic candid 2 KRK yg xnmpak sgt mcm candid! hahaha sume serius semcm je!!
oke, memndangkn thun depn xpasti yg kitorg akn kekal brsama... pd hari khamis yg lalu kitorg dh pon wat jamuan kelas utk kali terakhir.. Sume ahli jawatankuasa bekerjasama utk mngadakan jmuan trsebut. tp ade jugak sesetengah yg liat sgt nk byr yuran kelas yg hmpir mmbuatkn aku naik angin! huhh, sbr jela!



 bonda tersyg kitorg!! aww..sweet Pn Amalina Salleh yg sme bufday dgn aku!! hehe




 group 'genius' ha4..muke blur je! tp tetp cute!!




amboi..bab mkn cept je korang kn! ha5! hmm, by the way menu hari tu ialah :
  • nasi tomata
  • burger!
  • kastard
  • anggur
  • muffin yg trsgt cute!
  • air oren!
  • byk lgla mknn ringn yg len!


gadis 'jepun' tgh mkn burger!! ha5.. sam the only indian girl in class! so pretty!




monitor kelas - amer in the middle control macho!! hhaha , aqil yg cute sblah knn! idin yg ??? hahahha



cik Esah sorang jew yg ganjil kt situ!! he3 yuik juin n maisarah ley lak pose mase mkn ea?? ha3



wah3!! akula! ha6 ..jgn pkir len taw! nie meja khas utk VIP hua3! xdela mksud aku ajk2 kelas.. aku , penolong , amer monitor , azira bendahari n idin pngawal kelas! ha5 juz kdding!



syuhadah n faezah!! faezah dh giler pose! comel la korang nie! :D


 
sbhagian boyz di kelas !! yg len malu2 kucing lak dye! he3



ati kamal n rabiatul! hey, cukup2 la posing tu! mknla ! =)

 
hahahah , pic nie mmg candid btul! tgh sedap mkn ley lak dye ambek gmbar!


 
pic nie! muke aku mmg xley bla!! hahahhaa n lagi satu try tgk kt faezah adusssss mase nk amek air pon ley pose!!! dgn jelingan mautnye!! hahahhahah


 
cikgu2 yg telah mngajar kitorg yg dikatakn amat "pasif" ni! :p



and the last one give a credit to our photographer , eyka zuhairi or "dira addict"


saat-saat manis  nie jgn prnah kite lupekn ye?? wlaupon suatu hr nnt ade yg diantara kite yg merncang utk pegi ke SBP atau MRSM...hmm, korang tetap di hati Rene...your assistant monitor class!♥ 








Friday, November 12, 2010

Mission Accomplish!!

Assalamualaikum!
Saya Arina Insyirah secara rasminya telah memasuki alam maya nie smlm...so, i 'm the new gurl in here!!  Akhirnya..tercapai juga impian aku utk membuat blog!! bukn pe..juz 4 fun rite... 

hmmm, kenapa aku pilih tarikh 11.11.2010???

  • hari lahir aku ke?? nope...
  • tarikh yg spesel??? xdela...
  • spesel event?? lgla bukn... 
abez tu???
hmm, mungkin dsebbkn sifat ketidaksabaran aku ni kodd... hohoho
Sebenarnye, aku nk rasmikan blog ni 10.10.10 ..hmm, tarikh cantik kn.. tp memndangkan tarikh tu 15 hari sebelum peperiksaan akhir thun..terpaksa la aku batalkan.. exam mesti diutamakan!! chewaaaaahhhhh!! :p
Aku pon teringin jugak nk wat masa tarikh lahir aku, 9 April .. tp lame sgt la. thun depn pmr lak.. baik aku cepatkan tarikh ..nnt tercapai la hasrat aku nk wat blog nie!!

blog! blog! blog!

mission accomplish =)