Pages

Thursday, November 25, 2010

My Prince Edward..

Kisah ini berlaku pd beberapa bulan yg lalu....

pagi tu hujan lebat sgt5..tido pon lena je... tp tibe2 aku terjg dn bru aku tringat edward dn ojaz (arnab aku) ade kt luar!!! boleh lak aku trlupa nk bawa masuk!! ish! aku trus bangun dari katil then trus pg tgk diorg .. Ya Allah! kesiannye!! habis basah bby aku! aku tgk edward mnggigil kesejukn , ojaz pon sme tp edward nmpak lebih truk coz die bby lagi.. dlm hati aku tkut je..edward akn pegi tnggalkan aku sbb aku prnh trbace psl arnab ni jenis haiwn yg sensitif kt air , klu nk mndi pon bile perlu je... hmmm..
aku bgthu ayah aku tntang keadaan edward..babah jnji akn bawa edward pg klinik.. aku jadi lega sikit..so, aku pon trus pg siap utk pg ke sekolah..

Sblum pegi sekolah , aku pndang Edward..entah nape aku rase sush hati sgt5... klu ley aku pon nk ikut gak pg anta edwarg gi klinik , tp hari nie aku ade prtandingan penting lak kt skolah..jd nk xnk aku trpksa gak tnggalkan edward... Ya Allah selamatkn la bbyku

tengahari...
still pkirkan edward..sme die oke ke x..harap2 die bek2 je...urmm

petang..
pertndingan bermula.. Alhamdulillah..aku dpt focus n at last kump aku ( cik esah , arena , yuik juin n kak teha) mnjadi juara!! yea!! aku hepy sgt5!!



waaaa...cantek x??hehe  kami juara!!


oke smbung...aku xsbr giler nk blik bgthu abah n mom pasl bende ni plus nk main dgn edward!! balik tu , aku jln kaki fuhhhhhhhhh letihnye!! dah smpai..aku trus pandang rumh diorg yg ade ojaz je..mana edward???
hmmm, mungkin edward kt rmh nenek aku or still kt klinik..klinik smpai ptg ke?? huhhhhh.. then aku trus masuk nk rehat ..tgh aku baring kt ruang tamu ..tibe2 aku disergah oleh ghazi...

mcm nie bunyi perbualan kitorg...

ghazi    : kak , nk thu tak edward kt mane??

rene     : huh?! die ade ke?! xnmpk pon dlm sngkar! ( aku dh rbun ke! thula edward tu kcik)

ghazi    : sinila ghazi tnjukkn..( smbil mnarik tgnku ke laman depn)

rene     : urmmmmm( ngantukla!)

die menuding jari ke tanah...

ghazi    : tu..edward dlm tu..babah dh tanam...

rene     : woaaaahhhhhhhhhhhhhhh...OMG!!! what?????????????????

ghazi    : ........................................

rene     : uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! huhuhuu :(


setengah jam kemudian... (memandai je! hua4)

aku mnangis sepuasnye..then naik ats tnya ayh aku..

rene    : bah , bile edward mati??

babah : ontheway , mase nk pg klinik..

rene    : huh?? huhuu dh lme dh..urmm, nape bah dh tnm die dulu..nape xtnggu adek??

babah : kesianla...nk biarkn mcm tu...lgpun adik blik lmbt...

rene    : tp adik xdpt tgk die utk kali trakhir..

babah  : bukn adik dh tgk ke pg td??

rene     : ouh.... ( mcm tu pulok?!  )



hmm, begitulah kisahnye..aku yakin korang sume ade haiwan kesyangn korang..apepon jg yg trsyg tu elok2 taw!! nnt xpsl2 jd mcm aku..mnangis xbrlagu tuh..huhuh..


edward....u always remain in my heart..♥.


No comments: