Pages

Friday, December 31, 2010

sayonara 2010 , moshi-moshi 2011

poka 2010 , privet 2011

au revoir 2010 , salut 2011

auf wiedersehen 2010 , hallo 2011



Assalamualaikum sume!!

waaa..hebat tak rene??? mcm2 bhasa rene tulis ni..Russia , France dan German! : p hmmm , pejam celik ..pejam celik... dh nk berlabuh dh tirai 2010 ni..xdinafikan spanjang tahun 2010 ni byk perkara brlaku.. xkiralah sedih ataupun gmbira... korang boleh tahula brdasarkan entry yg sblum ni kan..mcm2 ragamnya kn?! hehe..

2011


IN                                                            OUT

PMR                                                      kelas rancangan khas

3 KRK                                                    facebook

top/ best student                                      blog
                              love!


 uwaaaa..apa IN and OUT ni?! IN = masukla!! hauhauahauah  xdela maksud rene IN tu ialah perkara/impian akan rene kecapi ataupun sebahagiannya rene dh kecapi seperti 3KRK yg ada dlm snarai IN tu...

KRK bermaksud kelas rancangan khas..sesiapa yg nk masuk kelas harapan sekolah ni kenala maintainkan prestasi akademik mereka.. teringat pulak rene kt cikgu wastiah ( cikgu tingkatan 1 KRK rene) dia kata " kalau kamu dapat kekalkan diri di KRK smpai ke tingkatan 3 ..kamu mmg di laluan yg betul !" lebih kurang mcm tu la.. skang ni rene dr drjah 1 smpai la ni rene still kt kelas first xkurang , xlebih... rene dh pon di laluan yg betul .so rugilah klu rene persiakan hal ni kan..plus rene berusaha lebih lagi + mohon kpd Allah SWT  dan Insya-Allah result PMR rene = great..Insya-Allah... korang must doakan rene jugak taw!! hehe pksa org pulak dia!!

OUT = keluar ataupun perkara yg akan keluar dari diri rene wat jangka masa yg lama tp bukn selama-lamanya oke?!

kenapa blog ada kat OUT??

huhu..rene rase pilu sgt5..rene dh la bru wat kan blog ni..dh kna tnggalkan..tp rene kena jugak berkorban utk impian rene yg tadi..klu ada masa , rene tulisla entry ya..hehe..ouh ya!! thun depan birthday rene ! jgn lupa wish!! xkesahla kt komen ke , kt suara halus ke...hehehe ;)

love pon kena out?!

eh mesti!! kita belajar dulu..ataupon bercinta dgn buku!! yeaaaa!! rene nk tuntut hadiah drpd "encik ahmad" percutian di mana sahaja syaratnya rene must away from love!! it easy as ABC larh cabaran tu... =)

hmm, oke hari ni rene xlupa jugak harijadi bro rene , gigi besi and my beloved teacher Pn Aziah..
 
When you walked into my heart
You also entered my soul
On your birthday i want you to know that....
I love you more than ever day after day



2010 sudah , 2011 sudah , IN and OUT sudah , bufday sudah ... HMM APA LAGI???

ouh! ouh! ouh!

AZAM!!! hehe...xketinggalan jugak! tiap tahun bru je org citer psl azam.. azam ..azam ..azam....
apa azam korang??

azam rene ..uhm..uhm...let just keep it as secret oke?! shhhhhhhhhhh!!

sayonara 2010 , moshi-moshi 2011

dan korang..

HAPPY NEW YEAR / SELAMAT TAHUN BARU!! =)


DARIPADA RENE


XOXO!

Wednesday, December 29, 2010

Kamek Orang Sarawak ; ) ( Day 3 )

hari ke 3 aku di bumi Sarawak ..dptla biasakan diri cket....

hari ni , uncle frankkie  bawa kitorg satu family pergi ke kampung budaya ..ia terletak 39 km sari pusat bandar ..masanya lebih kurang 45 minit hingga 1 jam.. kitorg akan melalui jalan satok yg terkenal dgn mcm2 benda unik



             waaaaa...yg ni mmg rene seronok sgt naik!!!


 uncle frankkie!



 passport kg budaya ;)


gong!!! gonggggggggg!!





 ghazi mnyumpit! 1 je kena!








 my bro , gigi besi!! hahahah















gunung santubong!



.hmmm..pengalaman di kg budaya mmg mnyeronokkn ! bez giler!! hohohoo..then ontheway nk blik tibe2 trdgr satu bunyi..grrrrr grrrrrrrrgrrrr..apa itu?? perut lapar la..hahahha .kitorg pegi mkn KFC!! yum yum yum!!


petang tu..huhhhhh..mmg letih!! tp ghazi n Is suruh teman diorg pegi swimming pool..mula tu liat la gak.. lame2 trmkn la dgn pujukan adik kesygn ni..uhk uhk uhk ;)

sesampainya di sana..waaaa..giler la .. dhla kt tngkat ats skali ..sejuk giler kodd!! kitorg kuasai kolam tu!! muahahhaha xde org pon mandi-manda kt situ!







peace yaww!


I ♥ kuching (day2)

hari ke-2 di bumi sarawak...

hmmm, leps je waktu subuh berakhir... aku siap2 then  ajak ghazi dgn is pegi breakfast  kt bwh... mcm biasa aku akn dijadikan org suruhan is dgn ghazi..apa yg diorang nk mkn aku kna ambek..hisyy...bukn pe , nnt klu diorg ambek jd huru-hara pulak..kakak yg prihatin la katakan .. uek uek uek :p


lepas mkn..aku siapkn beg pack utk ke Pusat Hidupan Liar Semenggoh.. tepat pukul 8 my family and me turun ke lobby kitorg dijemput oleh uncle Frankkie...sape dia??

dia ialah org yg akn bawa kitorg ke mn2 saja yg kitorg nk pergi... mmg seronok dgn uncle frankkie.. dia baik , peramah , murah dgn senyuman dan jugak seorang yg brpengetahuan... dia seorang kaum iban tapi berdialek utara..hahah..mula tu pelik je dgr dia ckp utara .pastu dia ceritala nape dia ckp utara..dia kata dia mmg org sarawak tapi dia pernah menetap di Kedah and then dh bese duk sana trbese la ckp dialek utara...hahah..

sepanjang perjalanan ke.Pusat Semenggoh..uncle frankkie byk brcerita psl sarawak...ye , xdinafikan sarawak mmg kaya dgn budaya... uncle frankkie juga brcerita psl kaum iban  yg suka memenggal kepala kaum bidayuh.. huhh..seram btul...

tak lame kemudian kami pon smpai di destinasi yg di tuju..








tadaaaaaa...kt semennggoh kitorg ptutnya tgk org utan....tapi.......malangnya org utan tu xkuar smpai lenguh2 kaki aku tnggu..huhu. kesian kn?!







then dh lame sgt tnggu ..kitorg pon troksa pegi tmpat len..kitorg pegi taman buaya pulak!!! eeee!! takutnya!!










TAMAN BUAYA =)








 nmpk x "fish" besar sgt5?!




hmmm, tulah dia..pic semasa di sana..actually byk lagi pic mnarik .. hmmmm ..then kitorg pegi kilang pasu!!











 xsngka sume ukiran nie diorg wat pkai tgn taw!! hmm, proses mmbuat pasu ni kena ade tahap kesbran yg tinggi klu tidak , xmnjadi la pasunya..huhu..hmm, kt sini apelg parent rene borong habis - habisan..