Pages

Wednesday, December 29, 2010

I ♥ kuching (day2)

hari ke-2 di bumi sarawak...

hmmm, leps je waktu subuh berakhir... aku siap2 then  ajak ghazi dgn is pegi breakfast  kt bwh... mcm biasa aku akn dijadikan org suruhan is dgn ghazi..apa yg diorang nk mkn aku kna ambek..hisyy...bukn pe , nnt klu diorg ambek jd huru-hara pulak..kakak yg prihatin la katakan .. uek uek uek :p


lepas mkn..aku siapkn beg pack utk ke Pusat Hidupan Liar Semenggoh.. tepat pukul 8 my family and me turun ke lobby kitorg dijemput oleh uncle Frankkie...sape dia??

dia ialah org yg akn bawa kitorg ke mn2 saja yg kitorg nk pergi... mmg seronok dgn uncle frankkie.. dia baik , peramah , murah dgn senyuman dan jugak seorang yg brpengetahuan... dia seorang kaum iban tapi berdialek utara..hahah..mula tu pelik je dgr dia ckp utara .pastu dia ceritala nape dia ckp utara..dia kata dia mmg org sarawak tapi dia pernah menetap di Kedah and then dh bese duk sana trbese la ckp dialek utara...hahah..

sepanjang perjalanan ke.Pusat Semenggoh..uncle frankkie byk brcerita psl sarawak...ye , xdinafikan sarawak mmg kaya dgn budaya... uncle frankkie juga brcerita psl kaum iban  yg suka memenggal kepala kaum bidayuh.. huhh..seram btul...

tak lame kemudian kami pon smpai di destinasi yg di tuju..








tadaaaaaa...kt semennggoh kitorg ptutnya tgk org utan....tapi.......malangnya org utan tu xkuar smpai lenguh2 kaki aku tnggu..huhu. kesian kn?!







then dh lame sgt tnggu ..kitorg pon troksa pegi tmpat len..kitorg pegi taman buaya pulak!!! eeee!! takutnya!!










TAMAN BUAYA =)








 nmpk x "fish" besar sgt5?!




hmmm, tulah dia..pic semasa di sana..actually byk lagi pic mnarik .. hmmmm ..then kitorg pegi kilang pasu!!











 xsngka sume ukiran nie diorg wat pkai tgn taw!! hmm, proses mmbuat pasu ni kena ade tahap kesbran yg tinggi klu tidak , xmnjadi la pasunya..huhu..hmm, kt sini apelg parent rene borong habis - habisan..

No comments: