Pages

Wednesday, December 15, 2010

Maya dan Ahmad - kau aku (Part2)

rene nk tpati jnji utk smbung citer ni..so., layannnnnnn...hehe



Aby        : hye , abang!
Ahmad    : hey!
Aby        :  Abg tgh wat pe??
Ahmad   :  tgh online je..
Aby        : Ouh..
Ahmad   : hmm, aby! Maya tu ada no fon tak??
Aby        : adela abg.. nape? abg nk ke?
Ahmad   : Eh , boleh jugak! hehe
Aby        : Aby boleh bg ..nie die.. 01********
Ahmad    : hmm, btul ke nie??
Aby         : btulla..tak prcaye ..tryla..
Ahmad    : okey! thengkiu so muchhh , aby!!
Aby        : ur welcome! bubye!
Ahmad    : bubye.. nite!


hmm, aku nk try ke tak ni??? klu die xbls mcm ne?? hmm, ish! ish! ish!
kna jugak! sesekali kna ambek risiko jugak ahmad khairul azim!!!
oke2...huhh..3 , 2 , 1.....


Ahmad  : hi , ley knal??

Maya     : (xblz pon..xde kedit!! huahuaua :p)

10 minit kmudian......

Ahmad   : alamak..nape die xtnjuk respon ni..urmm, cube lg!!
                hmm, jgn risau..sy dak baikla..

Maya     : hmm, xgive up lg die nie??!
               cube utk blz , hnya utk thu sape yg msg td so , aku pinjamla hp kwn aku!! hehe

Azahra   : aku pulak jd mngsa..nseb bekla aq syg ko , maya!! 
               hai , nie sape??

Ahmad   : eh??org lain aku msg , org len pulak yg blz??
                haa? sape nie??


Azahra   : heh , die nie..org tnye die , die tnya kite blik... sbr jela...
                aku nie kwn Maya ... dia tgh tuisyen skang ..die suruh blz..

Ahmad   : oh....die tuisyen ea...

Azahra   : sape nie??

Ahmad  : kawan satu sekolah die..

Azahra  : thulah kwn,...yg mn satu?? nama ? kelas??

Ahmad  : eh , mcm inspektor lak die nie..hisyyy
               okeyh , nme sy Ahmad Khairul Azim..kelas urmm, die thulah sape sy..

Azahra  : ouh ..nnt aku bgthu die skang ni nk msuk klas dh..bubye!!

Ahmad  : oh, okey2...kate kt die nnt sy call lpas class..hmm, thenx ..bye!


english class...

Azahra  : psssstttt....

Maya    : oit! dh balas???

Azahra  : dh..dn aku dh thu sape die..

Maya    : wowww..ur so great!! hmm, jd sape??

Azahra  : nme die .............

Maya    : apa???? ko biar btul????

Azahra  : eh , btulla..xcaye ..bace nie.. hmm, lg satu die akn call ko lpas kelas nnt..

Maya    : OMG??!!! Nooooo!! hmm, pape pon thenx , babe..

Azahra  : sama-sama .,.


ishhhhhhhh, xkhusyuk aku blajar inggeris nie...hmm, nape die nk call?? ape die nk ckp??mcm ne die dpt no???


night after class...
01********
calling......................


aiyoooooo.. no nie lg... trpksa gak angkt..hmm
Maya    : elo!

Ahmad : elo , maya syafina ke ni?

Maya   : wah3 .... siap name pnjang lagi..hehe , lawaknye.. uhm uhm...ye , saya..ade ape??

Ahmad : xde saje je call tkut slh no ke..

Maya   : ha! nie nk tnya , mn dpt no nie??

Ahmad : hmm, aby bagi..

Maya   : ouh... ( mati ko aby!! bg no aku kat org sesuka hati!)

Ahmad : esok , aby ckp pegi jln2... btul ke?

Maya   : erm , btul la tu..nape abg nk ikut??

Ahmad : ehh..er..er...b..boleh k..ke ??

Maya   : hishh, apa slhnye..kn makwe abg ikot same..
Ahmad : ha???

Maya   : eh , kaget lak die.. ape2 jela..hmm, anyway sok 2:30 ptg oke?

Ahmad : oke2..awl2 lg abg akn tnggu maya .eh , mksud abg korang sume..

Maya   : hahha, oke dh ngantuk nie..

Ahmad : oke2 , abg fhm..gudnite..sweetdreamz..

Maya   : nitez! bye!


uishhhhhhhhhhh , dinginnya prmpuan ni....hehe, xpe2 aslkan sok aq akan kluar dgn dia..yahoooooooooooooo!!!


soknye, ayah ayra hantar kitorg di stesen kereta api..hmm, peliknye nape ayah ayra hantar kat sini??? nape xtrus pg sana je?? terlihat satu kelibat seorang ni, baru aku teringat.. nk pergi dgn ahmad rupanya..
hmm, wat kali pertama aku keluar dengan lelaki asing or lebih senang STRANGER!! 


isk! isk! isk! entah nape aku rase pelik bun ajaib sgt5..... nape?? sbb nape kwn2 aku tnggaklan aku utk brjalan dgn ahmad nie?? dan nape bile aku jalan dgn die , jlan aku jadi slow??? mcm ade xkena je... hmm, tgk ahmad pulak ,  diam je..tersengih sana, tersengih sini.. apa yg hepy sgt pon aku xthu.. ish giler ape?? hahha... aku yg gila ni , bermonolog xhenti-henti! hahah , oke , serius!!

hmm , entahla..kenapa bila aku dgn ahmad aku rasa btul2 lain..jalan aku yg selalu laju mcm bas express tiba2 slow mcm kura2 nie??? why?? kenapa??

eh , mana diorang sume ni???

Ahmad : aiyaa..tadi ada kt depan kita..skang dh ghaib pulak??

Maya   : alaaaaaaaaaaa..truknya mcm ni!!!

Ahmad : nape pulak??! jomla..

Maya   : eh?? dia nk bawa aku pergi mana ni??! TOLONG!!!!!!


ouh , kedai aiskrim rupanye...fuhhhhh


Ahmad : nah! makanla!!

Maya   : eh, nak pkasa org mkn lak, dia ni...

Ahmad : tu mcm diorang je...

Maya   : mana - mana???
             disebabkan aku terlampau teruja..aku terlanggar aiskrim ahmad..

             pulpppppp... malunya!!


Maya  : abg!!! maya minta maaf sgt!!

Ahmad : nasib baik xkena baju..hmm, xpe2.. benda kecik je... no , big deal la maya..

Maya  : yea?! abg , abg ambek la aiskrim maya..maya xmkn lagi..

Ahmad : eh??x pe2..

Maya   : plezzz...maya rase bersalah sgt..

Ahmad :hmm, saaaaaaaaappppppppp..

Maya   : erk???!!


xsangka betul aku!! mamat "popular" nie mmg dah gila!! boleh ke dia mkn aiskrim tu sekali telan dan nape mesti dia xambil dulu aiskrim tu??? arghhhhhh..kwn2 aku ley lak gelak...termasuk ayra..hah?? ayra?? nape mesti ayra gelak?? sedangkan pakwe gila dia ni bersama aku?? ish! xbtul2!


hmmm, bermula hari itu , jam itu , minit itu , saat itu , detik itu, ( haha , byk lak!!) , maya dan ahmad sentiasa meluangkan masa bersama as friend...



bersambung...

No comments: