Pages

Saturday, December 31, 2011

23 Dec - 31 Dec 2011

Assalamualaikum :)


hey there. hari ni dah 31 Disember 2011. last day of 2011. Happy Birthday to my beloved abang and umi Aziah.Wishing you all the best in the year to come.May your days be filled with sunshine and beautiful colors.And may your nights be filled with comforting dreams and wishes to come.

Girls time at McD  :)
setelah termakan dengan pujukan cik Azira Azman aku pergi jugak McD ni... :p rene suka sgt3 bila  girls time.. all we do is chat+eat+chat+eat ouhh not cheat oke..*hihi... lama tak ,jumpa. time ambil result tuh pun sekejap je ..tak sempat nak borak lama-lama .perempuan kan ada jela ceritanya..hee. mengaku nih. diorang memang ada ajak keluar time cuti but I'm the type yang malas keluar rumah except nak pergi KL dengan aunt and cousin tu tersangatlah rajin.hee. :)


zafirah , sis ummi , zatie and me , rene!


ouhh..dan salah satu sebab nak pergi jugak adalah untuk berjumpa kak Ummi :) Si baju biru , selendang biru dan selipar baru..hee. :) ni kali pertama rene berjumpa dengan kak ummi. selalunya just chatting kat FB and bertweet-tweet je. comel je orangnya.. serius comel..rene tak tahan tengok pipi dia.. *that's why I pinch your cheek,haha. sorry:) peramah juga.First, memang shy sangat3.. lama-lama okeylah..macam nilah kalau rene jumpa orang baru..haihh..macam nelah kalau sekolah lain nanti..


Sungei Wang , Times Square and Pavilion with siblings and cousins :)

tempat yang wajib shopping.tempat yang wajib traffic jam. seriously. tak sanggup pergi sini dengan kereta. dengan sesaknya lagi. nak parking.ouh my. tak sanggup. so , kenderaan awam kan ada. jimat masa sikit. the worse part rene  pergi sana dengan kasut wedge. Info kasut di sini : wedge hanya sesuai pakai bila nak berjalan sedikit sahaja yea para pembaca. TQ :)  akibatnya blister kaki ni..kiri kanan atas bwah. so , ambil sebgai peringatan yea. then, singgah kat Sungei Wang beli kasut flat. memang  nak dari dulu kasut tuh cuma tak berkesampaian nak beli. nasib ada lagi. :) 

 I HEART US :)




Ramai orang..macam-macam jenis orang ada. somehow aku rasa macam dh bukan kat Malaysia je. 




memandangkan pergi sehari sebelum Hari Natal, so banyaklah decoration berkaitan dengan Hari Natal nih..

Jalan TAR with my lil bro and Aunt :)


 kaki yang tengah blister tuh belum pulih lagi boleh pulak pergi Jalan TAR. kali ni selipar sahaja!! selesa berjalan . tak ganggu pape pun. hee. kat sini pun boleh gak window shopping tapi kenalah pandai tawar-menawar or anda akan kerugian. :)


Aisyah's Party :)


me, si baju merah tuh..yang tengah rembat popia..sedap kodd..gambar di ambil oleh cik sheila..my sister yang umur 4 tahun tuh.. woahh.. I'm so glad dapat tolong cik Aisyah buat makan2 nih.. actually ni jamuan hari jadi dia.. i was hoping ada belon , ada nyanyian+kek besar yang penuh dengan lilin(wahh..lebih aku nih) , pakai topeng dan ada badut.. okey , last tuh aku bergurau. haha. agak childish kn? tapi aku suka..malangnya bukan majlis aku.. hahah... macam aku bagitahu tadi , aku gembira dapat tolong cik Aisyah my best friend+neighbor..yet , aku dah anggap mcm adik-beradik sendiri,.. pengalaman yang seronoklah..selalunya kalau ada event kat rumah mesti aku and parent je buat semua persiapan tp kat majlis sana pulak.. the Sisters yang uruskan..untung Aisyah ada ramai adik-beradik perempuan. :)

  Helping my mom :)

-google-

okey kerja-kerja membantu my beloved mom ni sangatlah membantu aku dalam proses menyihatkan badan bertempat di sekolah rendah , yang mana aku kena turun naik tangga.. hmm, entah berapa kali aku turun naik.. angkat beban.. *tersangatlah berat. tapi taklah seberat yang cik Aisyah kena bawa.. heheh.. balik tuh dengan harapan dapatlah turun 1kg.. hahaha :)

Today wedding :) 


 
oke, inilah madam besar a.k.a mama saya.. yeahh..she whiter than me . ouch >_<  dan di sebelah kanan my beloved bos besar, babah. :) dua2 gambar di atas di ambil oleh si kecik ni.


suprise?ini cik Arina Marsheila , my only sister. si kecik ni ada bakat dalam bidang fotografi. okeylah..ni pic time dia 2 tahun.. (i just love this pic. macam amoi.) dia skang tinggi sikit. :)


welcome 2012 :)
 
 

Friday, December 23, 2011

A thousand years..... :)

Assalamualaikum :))


hye!! ini entry rene yang ke-100..belum 1000 lagi okey..hahha., anyway just nak share  lirik lagu "A thousand years" . sangat5 sweet lagu nih. tersentuh hati mendengar lagu ni.lagu blog rene wat ketika ni.. :)




Heart beats fast
Colors and promises
How to be brave
How can I love when I'm afraid to fall
But watching you stand alone
All of my doubt suddenly goes away somehow

One step closer


[Chorus:]

I have died everyday waiting for you
Darling don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I'll love you for a thousand more

Time stands still

Beauty in all she is
I will be brave
I will not let anything take away
What's standing in front of me
Every breath
Every hour has come to this

One step closer


[Chorus:]

I have died everyday waiting for you
Darling don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I'll love you for a thousand more

And all along I believed I would find you

Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I'll love you for a thousand more

One step closer

One step closer

[Chorus:]

I have died everyday waiting for you
Darling don't be afraid I have loved you
For a thousand years
I'll love you for a thousand more

And all along I believed I would find you

Time has brought your heart to me
I have loved you for a thousand years
I'll love you for a thousand more 

 p/s : lagu yang sangat sesuai untuk wedding rite :)  sweet!





Thursday, December 22, 2011

Alhamdulillah.. 8A's.. ;')

Assalamualaikum :))




Alhamdulillah..Alhamdulillah.. yeah..huge smile todayyy... hari ni hari mengambil result PMR rite... sungguh mendebarkan..kalau boleh rasa nak skip je hari ni..hihi. semalam lagilah tak boleh tidur di buatnya.. Err...takut , gementar and so on... mcm2 feeling ada.. woahh.BIG day betul..



sblum trial *dulu-dulu punya citer*



tersangat lah cuak bila tibanya bulan lapan nih.. "stress month" .hee :)

keep studying..keep study+dying..hari sebelum ambil result ni pun.. everyone was so sure I got straight A's duhh... kenapa semua begitu yakin?? aku maybe tidak coz beberapa hari sebelum ni , aku mimpi dapat 7A 1B..sgt2 terrible.betulla mimpi itu hanya mainan tidur.. macam2 kata sokongan diberi daripada mereka semua... thank you so much kata2 korang terbukti hari ni :).and hari mengambil keputusan pun menjelma.. Awal pagi tuh  aku nampak board yg aku tulis kat wordless wednesday#3 tuh dah berconteng baru...like this..


haha..thanks my beloved family...

dan sungguh tak ku sangka.. me , Arina Insyirah Binti Aris Fazil tergolong dalam 34 orang pelajar yang memperoleh straight A's .serius tak sangka coz sebelum ni ada je mata pelajaran yg tercicir.. exam sblum ni pun..6A..5A..tak pernah sampai 7 pun..hmm....bila nama cik Aisyah (name before me) disebut.. lagilah.jantung ni dup dap dup dap.. ...bila dengar je nama aku di panggil.. woww.. what a great feeling I have for that time. :) air mata kegembiraan aku jatuh tak tertahan.. I'm so grateful *sgt5. secepat yang mungkin aku sms my mom and dad yang ada kat luar dewan :) great news for them :)





then , aku terus salam dengan cikgu2 yang dh mngajar aku.. tiba dekat cikgu BM.. ".....tapi, cikgu ..bm saya tak cemerlangla..." *dgn nada yg sedih... "Yang ada cemerlang tuh untuk kerja kursus Arina.."..cikgu yg ada kat situ gelak then "..semua..cemerlang..jangan risaula..."hahha..okey.. tak perasan pulak ada kerja kursus kat situ...hihi.malunya saya...

hari ni je habis kredit aku nak balas semua message yg masuk inbox.. yang mana tak sempat di reply tuh.. harap maklum di sini dan terima kasih banyak2 yea :)... rakan-rakan dalam FB.. thankyoutoo.. :)
really appreciate it
Alhamdulillah..after 3 years studying at SMK Bandar Tasik Kesuma.. I have achieve 8A's.. this is for you Encik Aris Fazil(dad) and Pn Muslina(mom)..  sebelum ni..tak dapat lagi bagi kejayaan yang boleh dibanggakan.. 4A 1B je time UPSR.. now , adik tebus balik time PMR.. Alhamdulillah berjaya... thank you so much my BELOVED FAMILY , WONDERFUL  TEACHERS ( SKBTK 03-08 and SMKBTK 09-11) and DEAREST FRIENDS for all the supports and always be my side♥ ILOVEYOUSOMUCH :) best moment ever :)

 
syukran ya Allah :)
 
 

Tuesday, December 20, 2011

Iphone 4s..waaaa!!

Assalamualaikum :)




seperti mana yang kau orang tahu.. Iphone 4s mula dijual di Malaysia nih pada 16 Disember 2011 yang lalu.. baca kan surat khabar ..betapa ramainya orang sanggup beratur panjang nak beli gadjet nih. start jual pukul 9 malam. awal sebelum tuh lagi pengunjung dah datang.. aku takdelah minat sgt dgn gadjet2 nih..fon aku tu pun kadang2 je pakai , untuk tujuan tertentu.. masa2 yang lain switch OFF. susah jugaklah orang nak contact. hee. maaf kawan-kawan.Fon nih pun bagi sebilangan orang ibarat nyawa sendiri ea. ke mana je nak pergi mesti bawa,...aku dulu jela time excited.. skang dah 3 tahun pakai..hmm, takpelah..sekejap je nak pergi kedai ni.. ^_^


 i want you!!!

then , blogwalking2.. jumpa satu entry ni ..blog yang kira popular jugaklah...  dia post entry pasal Iphone 4s nilah.. tiba-tiba boleh tertawan pulak.. tengok fungsi2 .. bagus jugak gadjet nih..kena ada satu nih..hee.nak tapi simpan dulu lah hasrat nih.. sekarang fikiran lebih kepada result pmr yang bakal keluar khamis nih... terfikir jugak , kalau dapatlah kan.. adakah aku akan off selama 12 hours fon ni mcm selalu aku buat kat Sony E aku??  tahan ke phone ni dengan aku yang kira lasak ni??*wondering..hmm. takpelah setia pada yang satu, my Pink Sony E buat sementara ni ...tunggu bila mampu dulu la baru beli. hehe ;)



p/s : my lil brother : babah taknak lah PSP lepas sunat , nak Ipad...*amboihh..senangnya meminta budak kechik nih...Ish3..




Sunday, December 18, 2011

I'm your S.A..hee.

Assalamualaikum. =)


pengakuan secara terang-terangan ni...




gorgeous right?? hee. nama dia Aimie Abd Halim.  Siapa dia? hmm. Actually, aku takdelah kenal sgt pada awalnya. Just tengok2 gambar dekat dalam facebook  kakak kawan baik aku, Atiqah Azman. kak Tiqah friend dia dlm FB. adalah terlintas nak add. tp aku ni strangerla bagi dia .but not danger.... hihi...so , kenal2 pun macam tulah melalui kak Tiqah punya FB.hee. nak tanya lebih info.segan plus kak Tiqah bukan selalu kat Malaysia. mula-mula aku tertarik dengan penampilan dia. sangat2 stylish! gaya muslimah yang di bawa oleh kak aimie sangat memikat hati aku. First time , aku tgk pic dia melalui satu contest nih.. dia pakai baju warna hitam+kuning.. aku turut like sekali sebab pic tuh memang lain daripada yang lain.. ada "kick" orang kata. aku selalu tgk vid style tudung dia. paling senang cara tuh. simple tp lawa. Vid kak aimie je aku senang ikut sikit. hihi. thanks for sharing the vid!

then, semalam aku rasa nak bukak profile kak aimie nih. dah lama tak menjenguk. satu kejutan . dia ada blog dah!! ada peluanglah aku kenal dia walaupun secara maya. Alhamdulillah.bertambah rasa minat aku terhadap dia bila baca blog dia.  dia bukan sahaja cantik pada luaran, dalaman jugak okey. beauty with brain. dan banyak lagilah sifat positif dalam diri dia. sampai aku tak tahu nak describe macam mana. SERIUS. i adore her so muchhhh!! somehow , i think she's the one. the one who should be a role model. aku tak pernah rasa macam nih terhadap orang yang tak pernah aku jumpa/ckp dan sebagainya. ada sesuatu dalam diri dia yang akan buat orang rasa "err..taktahunakdescribeperkataantuh" hee. clearly , she's different from others. just check out her blog. OUH. and paling aku shock..*surprisela sgt5... dia bertunang time hari lahir aku..hee. =)

AIMIE ABD HALIM


P/S : you change the way i'm think , sis Aimie.thanks. really appreciate it although we didn't know each other.
=)



Tag game#2

I'M JUST ANSWERED IT . HEEE. =)


Full Name : Arina Insyirah binti Aris Fazil

Birthday   : 09 April 1996

Rules: Once you've been tagged, you are supposed to write a note with 82 Truths about you. At the end, tag your friends. Then tell your friends that she/he is tagged. ( Whatever  -.-  )

WHAT WAS YOUR:

1. Last beverage : Sate
2. Last phone call : My Mom
3. Last text message : My Demokk.heee.
4. Last song : It will rain - bruno mars
5. Last time you cried : Yesterday

HAVE YOU EVER :
6. Dated someone twice :  ............
7. Been cheated : never , ever , ever..hahha
8. Kissed someone and regretted it : No and Never
9. Lost someone special : Yeah.kind of.
10. Been depressed : Sometimes. Waiting for the result.
11. Been drunk and threw up : never , ever, ever...

LIST THREE FAVORITE COLORS:
12. Fuchsia
13. Purple
14. Blue

SINCE LAST YEAR (2010), HAVE YOU :
15. Made a new friend : Yes
16. Fallen out of love : Twice .hee ;)
17. Laughed until you cried : Everytime .
18. Met someone who changed you : Yess,,YOU.finally ;)
19. Found out who your true friends were : Yeaah ..
20. Found out someone was talking about you : Yes.
21. Kissed anyone on your FB friend's list : Nope

GENERAL:
22. How many people on your FB friends list do you know in real life : ramai gaklah
23. Do you have any pets : Yup. My babies!!
24. Do you want to change your name : I'm proud with my name. satu dalam seribu..ececce
25. What did you do for your last birthday : Party at Secret Recipe 
26. What time did you wake up today :  4.23 a.m *awake*
27. What were you doing at midnight last night : reading!
28. What is something you can't wait for :  have my own car!
29. Last time you saw your mother : 5 minutes ago.
30. What is one thing you wish you could change about your life : My atittude.
31. Have you ever talked to a person named Tom? : No .
32. What's getting on your nerves right now : My feeling.
33. Most visited webpage(s) : FB , Twitter , Blogger and Youtube!
34. Nickname(s) : Erin , Rene , A.D.I.K. , kakak , Ary 
35. Relationship Status : Married. hahha.
36.Zodiac Sign : Aries
37. He or She : She
38. Elementary : SKBTK
39. High School : SMKBTK and..jeng..jeng..jeng...hahhaa..InsyaAllah
40. College : not yet.
41. Hair color : Black.
42. Long or short hair : longshort.hahha
43. Do you have a crush on someone? : Burhan*my imaginary hubby..hahha
44. What do you like about yourself ? : I love ME. hahha
45. Tattoos : Nope
46. Righty or lefty : Right

FIRSTS :
47. First surgery : No.
48. First piercing : Nope.
49. First best friend : Noor Elissa binti Kamaruddin .
50. First sport you joined : Ping Pong
51. First vacation : Langkawi *notsurela*

RIGHT NOW:
52. Eating : 2 hours ago.
53. Drinking : 2 hours ago too.
54. I'm about to : sleep.haha.
55. Listening to :  football at ESPN.
56. Waiting to :  PMR result

YOUR FUTURE :
57. Want kids? : Yesss
58. Get Married? : Of course..hehe.
59. Career? : Lecturer , Editor , Writer ,   :)

WHICH IS BETTER :
60. Lips or eyes : Eyes .
61. Hugs or kisses : Hugs
62. Shorter or taller : Taller
63. Older or Younger : Older
64. Romantic or Spontaneous : Both .
65. Nice stomach or nice arms : Both .
66. Sensitive or loud : Both .
67. Hook-up or relationship : Relationship
68. Funny or Shy? :  Both.

HAVE YOU EVER :
69. Kissed a stranger : Nope.
70. Drank hard liquor : huh? hahha
71. Broke someone's heart :  yeah..think so.
72. Had your own heart broken : Once.
73. Been arrested : No
74. Turned someone down : urmmm..
75. Cried when someone died : Yesss


DO YOU BELIEVE IN:
76. Yourself : Yessss.
77. Miracles : err..sometimes
78. Love at first sight : YES. haha.
79. Heaven : YES!
80. Santa Clause : NO.!
81. The tooth fairy : NOPE. not even real.
82. Angels : yeah.



SEKIAN. TERIMA KASIH. =)







Saturday, December 10, 2011

Kita sentiasa berubah....

Assalamualaikum. :)





Life is about trusting our feelings & taking chances, losing & finding happiness, appreciating the memories & learning from the past.
-unknown-



kadang-kadang kita mungkin tersilap langkah dalam membuat keputusan. Ada kalanya kita rasa macam nak pergi balik untuk betulkan ataupun membuat satu pilihan lain satu atau dua kali. Malangnya, itu bukan cara alam semesta berfungsi kan.Tiada yang akan berpatah balik. Hidup adalah satu siri pilihan. Pelbagai peringkat dan ke semua peringkat tuh penting. Sejurus selepas kita membuat keputusan...kita dan dunia persekitaran kita akan berubah. Kalau semuanya tak berjalan seperti yang dirancang itu ialah ketentuan Allah SWT. Daripada mencari peluang untuk kembali ke masa silam atau pun memikirkan "Ouh.alangkah baiknya jika masa boleh diundurkan" akan ada kan , perasaan2 macam ni? Apa yang kita boleh lakukan ialah membuat yang terbaik dalam kehidupan yang kita dah pilih , suka atau tidak. Hidup mesti diteruskan yea tak? Belajarlah daripada kesilapan. Experience is the best teacher :)



 Everything happens for a reason. People change so that you can learn to let go, and things go wrong so that you can appreciate them when they go right. 
-unknown-



Cubalah.. kita dapat berpatah balik. Memilih keputusan yang lain pulak dan tengok apa yang terjadi. Adakah perkara akan menjadi lebih baik?? atau pun telah ditetapkan menjadi sesuatu yang sebaliknya? siapa tahu kan?...yea, Everything happens for a reason. So , worry less ,smile more, terima kritikan , ambil tanggungjawab dan mendengar. Love&Jangan mmbenci. ^_^ Mungkin ini adalah masa untuk perubahan  perspektif. Hayatilah perubahan itu. Rasa lebih baik lagi pun. Menjadi gembira bukan bermakna segalanya mesti sempurna (tanpa cela dan kesilapan), it's looking beyond the imperfections. :)



Renew, release, let go. Yesterdays gone. Theres nothing you can do to bring it back. You can't would've done something. You can only DO something. Renew yourself. Release that attachment. Today is a new day!
-Steve Maraboli-




Thursday, December 1, 2011

what can I say about the UKKM?

Assalamualaikum! hye there !! =)


December already? Alhamdulillah..aku dapat merasai bulan 12 pada tahun 2011 nih.. semalam my UKKM held.

what can I say about it??

pic menggambarkan errrr..apa ea?? haha.. -xde kena mengena pon sebenarnya.-


beberapa hari sebelum exam,aku ada call la kawan-kawan yang dah ambil exam ni dulu.. bukan nak soalan bocor okayyy just nak tahu macam mana keadaan exam tuh. everything is ready. malam sebelum exam nih ramai jugak yg wish. thanks friends!!

that 30 November , Morning.

banyak kali terjaga.. tak boleh tidur dibuatnya..paksa juga diri nih. takut tak bermaya je keesokkan harinya. pagi tuh,  tiba-tiba encik selsema datang. tiba-tiba rasa sejuk pulak.haishhh. time nilah semua penyakit nak datang. dah siap tuh , tiba-tiba pulak mengidam nak breakfast roti canai.. wooohh.. tak dapat pulokk... tak berkesempatan . takpe2. lain kali sajaa. sesampainya di KPM , "okey , mana  orang yang aku kenal??" aku tak nampak satu kawan pun.. semua pelajar dari daerah lain. okeylah fine. takde kawan pon takpe. untuk beberapa jam saja tak berteman nih. rasa gementar jugaklah then boleh pulak my beloved babah pergi ambil gambar...waaaa..babah!! adik tengah takutt nii!!!  

time untuk masuk ke dalam lab...siapa sangka ada aircond..sungguh ku tak sangka. aku mengharapkan kipas siling jer..haha.. diorg nih lupa ke nak cakap dengan aku bilik ni ada aircond?? terpaksa la bertahan sejuk dalam tuh. semua pelajar yang masuk ambil tempat kat belakang.. aku dah pelik.."apahal lah semua pergi belakang nih??.." aku nak pergi belakang?? hahha. gelak besar sajalah. makcik rene ni rabun okey?? dan makcik ni kan pelupa. cermin mata sendiri lupa nak bawa. yelahh. time cuti manalah berusik cermin mata aku tuh. nasiblah my lovely babah tak marah.hihi.soorrrryyy ^_^

aku ambil tempat duduk depan sekali...takut tak nampak apa yang dia nak tulis kat whiteboard tuh. line depan tuh aku sorang je pada awalnya. belakang kira full. then, ada2-3 orang masuk lab tuh , Abdul apa entah *lupa. nama dia ambek tmpat sebelah aku , ..at last..ada jugak kawan aku..hidayah masuk agak lewatlah.. then ambil tempat sebelah kiri aku. dia sepatutnya dewan lain , entah macam mana ditukarkan ke lab aku tuh. awal-awal lagi dia dah cakap ujian Math ni susah. yea memang tak dinafikan . hampir nak pecah kepala aku jawab soalan tuh. dengan suasana yng ice-cold..huhhh..  masa tak cukup lagi!! kena banyak pakai imaginasi and some how aku rasa aku tak pernah jumpa beberapa soalan dalam test tuh..redha jelah >_<


time rehat , jumpalah seorang lagi kwan satu sekolah, Azim K.. cakap-cakap pasal soalan lepas then pergi makan ..time makan tuh , rasa nyaman sikit..kembali  WARM...selsema pun dah oke sikit.. back to lab... soalan sains.. bolehla..kalau baca + ingat betul2 ,,,Insyaallah boleh jawab. tengah khusyuk jawab kan boleh pulak komputer tuh shut down..aku dah pelik. tengoklah kiri kanan, komputer aku je ke yang trOFF nih.. takdelah gubra sangat coz masa tinggal 18 minit dan ada lagi 7 soalan jer yang belum aku jawab.. carilah orang tuh..ouhh.kat belakang rupanya.. nak angkat tangan takut tak nampak .. al maklumlah , saya kan pendek. hihi. so , aku bangun , jalan ke belakang..semua mata pandang aku "haishh..janganlah pandang aku..buatlah ujian tuh..ya Allah segannya..."..serius diorg tengok macam aku dah buat salah besar pulak.hishh.. dah cakap dengan akak tuh pasal komputer tuh , dia betulkan and aku kembali menjawab. 
dan 
kenapa komputer aku trOFF?? hanya aku , Naim dan Allah SWT je yang tahu kenapa! wahahhahaah.

masa untuk menjawab soalan keperibadian.! okey, jawab jelah ..ikut diri jer.senang. aku cepat2 jawab coz dah tak tahan sejuk sgt5 dalam lab tuh.. pukul 11 aku dah siap then aku tunggu lagi 15 minitlah sebab takde orang lagi yang keluar dari lab tuh.. dah ramai keluar baru aku tekan butang SELESAI  dan segalanya  di uruskan oleh akak tuh. memandangkan exam tuh habis 1 jam awal. so , aku terpaksalah tunggu my lovely abah datang ambil.. ayah aku pesan tunggu kat depan padang tapi entahla bosanlah kat situ . then , aku ikut Azim K and Hidayah tunggu kat bus stop luar pagar KPM tuh.. Hidayah balik , lama lepas tuh Azim pulak balik...ahh..tinggal rene sorang kat situ!! cepatlah , cepatlah..takutnya...sepanjang tunggu tuh aku fikir aku nak makan tengah hari apa..hehe..lapar dr pagi aku makan karipap jer. aku harap sangatlah ayah aku bawa pergi makan kat satu gerai kat beranang ..sedapp sangat makanan kat situ..pedas2 belaka. 

okey, aku hampir leka bila memikirkan pasal makanan tuh..tetiba ada kereta berhenti..aku rasa kaku.. nasib ayah aku..kalau orang lain tak tahu apa jadi..and sungguh tak ku sangka ayah naku bawa pergi makan kat gerai tuh.waaaa...macam tahu2 jer..aku tak cakap pon.. serius..tak tipu....menangis-nangis aku makan.. pedas sangat.. tapi pedas2 tulah yang sedappp!


p:s : dinner awal todayy..  dari tadi sibuk bertweet-tweet! hihi


Wednesday, November 23, 2011

wordless wednesday #2


-Rene-
Using DOTA

Dunia Orang Terlupa Awek itu..haha..juz kidding!

Terima kasih sgt5.. really appreciate it!  


gift from my mom!

Assalamualaikum.

sbnarnya surprise ni agak lama . cuma rene lupa. *maklumla makcik dh tua. nak masuk 16..hahhaa.


my own portraits ...


... the meaning of without struggle there is no progress ...
-MMN


...i struggled with colors and work are still in progress !!
-MMN


...almost done another 20%...may i take one day off...? - chalk + pencil color + watercolor on polyster linen...
-MMN




Arina Insyirah a.k.a RENE!


already done . yeayyyy!


muka aku kelihatan agak berusia coz thanks to my mom yg pi anta pic aku "with makeup ".. hahhaa,, pape nice rite?

yg wat ni dalam kalangan ahli keluarga rene jgak.saudara jauh. i'm his adik sepupu..harap dpt jumpalah kalau umur panjang.hihi. anyway..  kalau berminat , bolehlah contact beliau.

Munif Muhamad Nor

Tuesday, November 22, 2011

Spaghetti yum-yum mushroom


hai , hobi saya memasak. hobi awak apa?

hai, hobi saya makan. eh2, awak , kita secocok sgt..awak masak. saya makan .hihi.


Assalamualaikum!! hai korangsss!!

siapa suka spaghetti akan keyboard skang!! *hihi

apa itu spaghetti? 

Spaghetti adalah mi Italia yang berbentuk panjang seperti lidi, yang umumnya di masak 9-12 menit di dalam air mendidih al dente yang artinya tidak lengket di gigi, tidak terlalu mentah ataupun terlalu matang. Cara memakannya bervariasi tetapi yang sangat terkenal adalah Spaghetti alla Bolognese iaitu dengan saus daging cincang lalu ditaburi keju Parmesan parut. 
-Google-
okey , hari aku try masak spaghetti dengan bantuan mummy aku (my aunt). cara masakan dia senang sajaa. sungguh tak ku sangka! selama ni makan jer try masak tak pernah . hihi. rumah grandma aku ni byk melahirkan tukang masak yg pro *ecece.. haha.. kalau aku dok sini sepanjang cuti mmg ada dua kemungkinan je.sama ada aku akan :

jadi pakar dalam masakan - which is positive and good news to mom, dad n me!
 or
berat badan akan meningkat akibat makan secara berlebihan - which is the bad news for me *sgt5.

okey , tuan2 dan puan2 jom mulakan memasak.

resepinya.
1 packet spaghetti
3-4 biji bwg putih - di racik halus *aku tak racik tapi pkai tukul besi yg jnis khas utk daput..best, dpt lepas geram*
500 gram daging cincang
tomata - di potong dadu
beberapa helai daun sup/ketumbar - di racik halus


mushroom - sbyk yg korang sukalah
1 botol sos prego/kimball mushroom *takkisahla jenama apa yg tuan2 dan puan2 nak pakai.
2 kiub ayam
salt&pepper
kalau nak pedas letaklah cili boh
oregano + basil ( kalau nak lagi lazat)

caranya
-rebus spaghetti dengan air+sedikit garam , ikut arahan kat packet spaghetti tuh, then angkat ..toskan.
-tumiskan bawang putih .bagi naik harum sikit. 
-masukkan cili boh .kacau hingga sebati.
-masukkan daging yg telah dicincang tadi. dah nampak macam kecut tuh 
-masukkan 1 botol prego/kimball tuh, tambah air , didihkan.
-masukkan stok ayam dan garam secukup rasa.
-kacau rata. masukkan tomota yang telah dipotong dan daun sup berserta cendawan..
-kacau . biar mendidih. rasa. sedap tak? hahaha. dh siap kuahnya!

boleh hiaskan spaghetti dengan hirisan keju ^_^

-Google-
woww..susah gak huhh tulis resepi sendiri nih..ambek masa lama gaklah.. tabikla semua yg wat blog pasal resipi nih *yg takcopypaste. hihi.

Selamat Mencuba dan Menjamu Selera =)

p/s : lapar pulakk rasa..grrrr....


yeayyyyyy!!

jeng..jeng...jeng..

tahniah HARIMAU MUDA!! ngauummmm.. yeah. proud to be Malaysian.


*love this pic ..nampak "tough" sgt5!!


Monday, November 21, 2011

cinta dalam diam...shhh

CINTA DALAM DIAM


Bila belum bersedia melangkah lebih jauh dengan seseorang, cukup cintai ia dalam diam ...
Karena diammu adalah salah satu bukti cintamu padanya ...
Kau ingin memuliakan dia, dengan tidak mengajaknya menjalin hubungan yang terlarang,
Kau tak mau merosak kesucian dan penjagaan hatinya..
Karena diammu memuliakan kesucian diri dan hatimu..
Menghindarkan dirimu dari hal-hal yang akan merusak izzah dan iffahmu ..
Karena diammu bukti kesetiaanmu padanya ..
Karena mungkin saja orang yang kau cinta adalah juga orang yang telah ALLAH swt pilihkan untukmu ...
Ingatkah kalian tentang kisah Fatimah dan Ali??
Yang keduanya saling memendam apa yang mereka rasakan ...
Tapi pada akhirnya mereka dipertemukan dalam ikatan suci nan indah ....
Karena dalam diammu tersimpan kekuatan ... kekuatan harapan ...
Hingga mungkin saja Allah akan membuat harapan itu menjadi nyata hingga cintamu yang diam itu dapat berbicara dalam kehidupan nyata ...
Bukankah Allah tak akan pernah memutuskan harapan hamba yang berharap pada-Nya??
Dan jika memang 'Cinta Dalam Diammu'  itu tak memiliki kesempatan untuk berbicara di dunia nyata, biarkan ia tetap diam ...
Jika dia memang bukan milikmu, Allah, melalui waktu akan menghapus 'Cinta Dalam Diammu' itu dengan memberi rasa yang lebih indah dan orang yang tepat ...
Biarkan 'Cinta Dalam Diammu'  itu menjadi memori tersendiri dan sudut hatimu menjadi rahsia antara kau dengan Sang Pemilik hatimu ...
Cintailah ia dalam diam, dari kejauhan, dengan kesederhanaan dan keikhlasan...
Ketika cinta kini hadir tidaklah untuk Yang Maha Mengetahui saat secercah rasa tidak lagi tercipta untuk Yang Maha Pencipta izinkanlah hati bertanya untuk siapa ia muncul dengan tiba-tiba...mungkinkah dengan ridha-Nya atau hanya mengundang murka-Nya...
Jika benar cinta itu karena Allah maka biarkanlah ia mengalir mengikuti aliran Allah karena hakikatnya ia berhulu dari Allahmaka ia pun berhilir hanya kepada Allah..
" Dan segala sesuatu Kami ciptakan berpasang-pasangan supaya kamu mengingat kebesaran Allah ." (QS. Adz Dzariyat:49)
" Dan kawinkanlah orang-orang yang sendirian diantara kamu, dan orang-orang yang layak (berkawin) dari hamba-hamba sahayamu yang lelaki dan hamba-hamba sahayamu yang perempuan. Jika mereka miskin Allah akan memampukan mereka dengan kurnia-Nya. Dan Allah Maha luas(pemberian-Nya) lagi Maha Mengetahui. " (QS. An Nuur: 32)
" Dan di antara tanda-tanda kekuasaan-Nya ialah Dia menciptakan untukmu isteri-isteri dari jenismu sendiri, supaya kamu cenderung dan merasa tenteram kepadanya, dan dijadikan-Nya diantaramu rasa kasih dan sayang. Sesungguhnya pada yang demikian itu benar-benar terdapat tanda-tanda bagi kaum yang berfikir. "  (QS. Ar-Ruum:21)
Tapi jika memang kelemahan masih nyata dipelupuk mata maka bersabarlah... berdo'alah... berpuasalah...
" Wahai kaum pemuda, siapa saja diantara kamu yang sudah sanggup untuk menikah, maka menikahlah, sesungguhnya menikah itu memelihara mata, dan memelihara kemaluan, maka bila diantara kamu belum sanggup untuk menikah, berpuasalah, karena ssungguhnya puasa tersebut sebagai penahannya " (Hadist) "
" Dan janganlah kamu mendekati zina; sesungguhnya zina itu adalah suatu perbuatan yang keji. Dan suatu jalan yang buruk. " (QS. Al Israa' :32)
Cukup cintai ia dalam diam...
bukan karena membenci hadirnya.. .tapi menjaga kesuciannya bukan karena menghindari dunia... tapi meraih surga-Nya bukan karena lemah untuk menghadapinya.. .tapi menguatkan jiwa dari godaan syaitan yang begitu halus dan menyelusup..
Cukup cintai ia dari kejauhan...
karena hadirmu tiada kan mampu menjauhkannya dari cobaan karena hadirmu hanya akan menggoyahkan iman dan ketenangan karena hadirmu mungkin saja akan membawa kenelangsaan hati-hati yang terjaga...
Cukup cintai ia dengan kesederhanaan...
memupuknya hanya akan menambah penderitaan menumbuhkan harapan hanya akan mengundang kekecewaan mengharapkan balasan hanya akan membumbui kebahagiaan para syaitan...
Maka cintailah ia dengan keikhlasan...
karena tentu kisah Fatimah dan Ali bin Abi Thalib diingini oleh hati... tapi sanggupkah jika semua berakhir seperti sejarah cinta Salman Al Farisi...?
"...boleh jadi (pula) kamu menyukai sesuatu, padahal ia amat buruk bagimu. Allah mengetahui, sedang kamu tidak mengetahui. " (QS. AlBaqarah:216) "
" Wanita-wanita yang keji adalah untuk laki-laki yang keji, dan laki-laki yang keji adalah buat wanita-wanita yang keji (pula), dan wanita-wanita yang baik adalah untuk laki-laki yang baik dan laki-laki yang baik adalah untuk wanita-wanita yang baik (pula). Mereka (yang dituduh) itu bersih dari apa yang dituduhkan oleh mereka (yang menuduh itu). Bagi mereka ampunan dan rezki yang mulia (surga)" (QS.An Nuur:26) "
Cukup cintai ia dalam diam dari kejauhan dengan kesederhanaan dan keikhlasan...
karena tiada yang tahu rencana Tuhan... mungkin saja rasa ini ujian yang akan melapuk atau membeku dengan perlahan karena hati ini begitu mudah untuk dibolak-balikan... serahkankan rasa yang tiada sanggup dijadikan halal itu pada Yang Memberi dan Memilikinya biarkan ia yang mengatur semuanya hingga keindahan itu datang pada waktunya...
" Barangsiapa menjaga kehormatan orang lain, pasti kehormatan dirinya akan terjaga. " (Umar bin Khattab ra.)

copy paste from iluvislam.com


p/s : mngalir air mata aku baca entry nih ..tersentuh sgt...  ;')