Pages

Monday, January 31, 2011

ku mula jatuh hati kepada....







waaaaaa...jatuh hati...cinta... cinta?? eh , cinta?? bukan ke..eh???

chop...chop..chopp...apa yg pelik sgt ni?? salah ke klu rene jtuh cinta? mcm korang xpernah jtuh cinta..cheh ..cheh..cheh...hahahhaah..i'm just kidding! korang jgn terasa pulak yea?! oooopppppss sblum trlajak ...

Assalamualaikum..

ermm, mcm xcaye jea..masuk entry ni ..baru 5 kali rene post entry dlm bulan januari?! aiyooooo..hahaha

oke2 , kita bersmbung...rene jatuh hati?? urmmmm, rene blum abez taip lagi! saje je nk buat cuak kn..hahaha.. rene jatuh cinta dengan MYVI LIMITED EDITION ler... korang mesti pernah dgr kan pasal myvi ni?? alaaaa...yang "show your true colour" tuh...rene jatuh cinta dengan yang ini..


hot pink or dazzle red


uwaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa...

"saat melihatmu , ku jatuh hati padamu"


hehe , tgk macam tu sekali!! rene mmg suka giler dgn kete ni, kaler ni!!! comel , cun n cute sgt5!!! pernah kwn mama bawa kete ni dtg rumah..huh..mata rene xlepas memndang taw walau sesaat!! jangan main2! :p


iklan dia pon rene simpan ..tak dapat beli kete , iklan pon jadila kn...heheh ;) selain kete ni rene love suzuki swift! lagi comel! harganya pon comel bak kata ayah rene!

ni kaler putih , klu pink huhhhhhhhhhhhh tak tido rene 365 hari!!!



Thursday, January 27, 2011

ceti oh ceti

stelah mmgang beberapa jawatan dlm koko.. rene jugak seorang bendahari kelas..

bertrus-trang  jawatan yg rene nk elak slama ni ialah bendahari sbb kna pgang DUIT BANYAK
..tinggi risiko tuh..tp cikgu dn kwn2 telah mmberi 1 amanah+tnggungjawab yg besar .. so , rene akn trima dn jlnkan tugas ni dgn spenuh hati!!

minggu 1 & 2 rene kutip duit okela... 
normal saje... xdepape yg pelik..
rene minta duit , org bagi
dh diberi gelaran baru " along & ceti"
 baiknya classmate rene ea?!


minggu 3, pelik sikit..mase tu , lepas rehat time english, rene tgh buat essay then rene bru tringat yg syafiq nk byr duit kelas..entah nape entah , sebahagian  classmate laki pndang rene ( rene mmg tak boleh org pndang! nervbes dibuatnya!!!) ish nape diorang pndang ni..ade xkena ke?? 
dh smpai kt syafiq ..rene tnya la " syafiq , nk bayar duit kelas tak?"  then , sume classmate yg pndang td ketawa... ketawa klu ingt dunia xpela..ni .ish ish ish.. rene pelik jugak nape , diorang gelak?! then , nk mnjawab persoalan , rene pon tnyalah diorang... nk thu diorang kata pe? ni dia...
arina , ko dh jd mcm real along! ...ko dtg sini , mcm nk bunuh org je , last2 minta duit ..mn kitorg tak gelak!

rene  : ??? yea ke??

boyz  : btulla!! dengan muka mcm tu..urgh gerun dibuatnya!!

rene  : gerun sgt ke?? dh la ..mls nk layan korang ni..

diorang ni kn ..ckp mcm rene ni hantu pulak!! *hisyy ..meremang pulak bulu roma hhohoh..papepon  rene tetap blur+pelik ats apa yg brlaku.. XD



Saturday, January 22, 2011

22 Januari =)

hey yaw ! Asslamualaikum!!

serius rindu gila kt blog ni!!! sampai sh bersawang dh..huhu..akhirnya rene dpt BAM! BAM! BAM!( mengerjakan keyboard ni! hahahah) stelah lama mnyepi!!!
yezz! yezz! yezz!

byk giler story nk kongsi ni , bro n sis!!

mesyuarat agong! 

beberapa hari yg lalu , mesyuarat utk hari sukan/ kelab/ unit beruniform/ prmainan telah brlansung..
semasa mesyuarat hari sukan ..rene rasa FORM3 = INVISIBLE!!!  rene xsuka jd halimunan!! nape boleh jd mcm tu?? enthla, " mereka" lebih mngutamakan form4 , 5 dan atlet SAHAJA!! boring bin bosan sgt5!! so , rene pon borakla dgn arena sampai abez mesyuarat , kira2 setengah jam , lebih.. = ="

secret admired!!

hmm, ni brlaku secara langsung masa hari mesyuarat agong tuh..ada seorang kaum adam ni..dia asyik memerhatikn rene..rene bukn perasan ye.. kwn2 rene pon nmpk... bila rene tgk dia kn,  rene bru ingt masa kt rumh sukan td pon dia ada.. skang ni , permainan ..sme jugak ke? mula2 je rene syak pastu wat tak thu jelarh ...then , perjumpaan kelab pulak , tiba2 dia ada? hey , ni bukn kbtulan ni..dh sh mengikut org!! nama dia pon cikgu xpnggil .. mula tu , cikgu suruh kluar name yg xde.. then jampi serapah apa yg dia pkai , dia boleh msuk klab nie?! yg peliknya dlm rmai2 yg kuar..nape dia sorang je yg msuk blik?!!! urghh!!! annoying!! tgk muka pon rene dh seram ! hoho~ HELP ME!! semasa berakhirnya , perjmpaan kelab... rene dgn sepntas kilat kluar dr bengkel.selamat!!~ xde org ikut!! skang masa utk unit beruniform! nasib baik rene = pandu puteri = girl SAHAJA!! klu dia msuk jugak pandu puteri tak tahulah rene nk kata apa lg XD



Sunday, January 2, 2011

Back to semenanjung ( day 4 )

hey korang !!

rene nk story hari akhir rene di bumi sarawak !!

hari terakhir di sini , uncle frankkie xdpt bawa kitorg atas urusan kerja..then abg lan yg gantikan dia...firstly , kitorg pegi muzium..sekitar muzium ada taman ..taman tu cantik sgt5!!!

eh lupa pulak first kna la check out dulu kn..hehe


selamat tinggal~~~

dekat somerset tu , bukn abg ni taw!! hahahha.. apela..





then dh abez jln2 kt muzium kitorg this place!!


 mcm2 ada!!





 jln2 di waterfront .., segitiga emas..ingat KL je ke ada segitiga emas ni?! WOOOOWWWW..mmg mnyeronokkn!!

grrr grrr...perut sudah lapar!!! kami mkn di sini!!




tmpt ni penyelamat kitorg!! lapar je mkn di sini!! hohohooh... mknn dia bukn saja lazat tapi restoran dia pon cantek taw!! tgk cik sheila siap main straw lg!! heheh

then , ada beberapa jam saje kitorg perlu pegi ke airport..tp abg lan bawa kitorg pegi shopping !!!
 
 
abg lan ckp the spring ni mcm mid valley ..hohoo...btul la tu...


 mncari populariti! hohohooh





leps je rene men2 dgn badut nie..hehe..rene pegi kt MPH ..apalg usha novel or komik la kan..then rene jumpa ini!!!

see that ?? kasihku ARINA!!!

hohoho bngga nie.. mula tu xnk belila..then abg rene bg duit...apalg ..beli la..utk tatapan generasi akn dtg..hohoohoh ;)


 tiba la mase utk pegi ke airport...




kt sana sementara tnggu..kitorg mkn aiskrim !!



hmm , perjalannan balik rene rase sekejap saje...

ni perbualan ghazi dgn angah ( bobo) waktu dlm perjalanan pulang

angah   : bez ghazi kt sana??

ghazi    : bez...buaya tp org utan xdpt tgk la...

angah   : ouh....hmm, eh , kata aritu nk belanja angah tgk wayang narnia??

ghazi    : bile mase??

angah   : alaaa..ada haritu..

ghazi    : ouh tu..bukn wygla.. ghazi kata nk belanja tgk dvd narnia..

angah   : heh = ="


the end
(rase nk pegi lgla sarawak !)

Saturday, January 1, 2011

me a school girl =)

rene + school = school girl

hmm, musim sekolah dh nk mula..musim cuti lak dh nk brlalu..mcm2 rene rasa skang ni..NERVOUS  , terutamanya!!! nape rene mesti nervous?! ni kan thun ke-3 rene di sekolah!! rene xthu nape ....rene rase mcm ada sesuatu yg rene blum buat..tapi apa??? 

apa? apa? apa?

jom check balik

baju sekolah   ( / )

beg                ( / )

buku sekolah ( / )

alat tulis         ( / )

kasut sekolah ( / )

gosok baju     ( / )


hmm, apa yea?!

tolong ingat kan aku.......

haa....kn dh smpai lirik lagu trmasuk dlm entry nie!!

ish! ish! ish!

ouh , no!! rene mmg lupa sgt5!! abezla rene!! hmm , papepon tuisyen dh kena mula , kelas tambahan lagi , blaja dgn cik aisyah leps sekolah ..hoooo..bunyi mcm tahun ni bz+tension je!! huhuhu