Pages

Friday, February 25, 2011

sorrow~



mlm bertandang ....
hati membisik mengenang cerita yang ku pendam..
persoalan yang selama ni menjadi tanda tanya.....
telah terjawab dan kebenarannya tidak dapat ku terima..
kebenaran kadang2 memang menjelikkan... 
kata menguji cuba untukku sudah...
air mata..ku jatuh tak tertahan... 
berulang air mata membasahi ...
aku kini perlu berdiri walau hakikatnya pasti.....
menyakiti.... 

tears are word that heart can't say ~ think positive Rene!

Saturday, February 19, 2011

ahli ke 13?

morning readers!!!


awl giler rene bgn pg ni... kul 3.50 mcm tuh...kenapa??..kenapa??.... lu pikir la sendiri..hahaha.. takdela... mysweetheart yg dh lame xlawat rene dtg...asthma...huhhhhhh...gangguan seyh!! dhla ptg ni rene kena pegi kem motivasi kt skolah selama 2 hari 1 malam ...risau pulak rene... smlm "try" la packing brg kan... mama rene kata mcm nk tido sana 4 hari 3 mlm...bawala brg yg perlu je.... rene kata .. ni keperluan nih..losyen , segala jenis krim , baju 5 helai... manalah thu emergency ke kan..hehee ;)


seminggu yg lalu kan...


fazila , (classmate rene) adala ltak status kt  group  3 krk psl kem motivasi yg kitorg wajib pegi ptg ni.. rmai jugak la yg komen.. komen yg paling menarik perhatian rene = tu la . lg2 kalo korg td0w ngan aina . abes la korang...  nk tergelak rene baca komen ni... utk pengetahuan korang aina ialah seorang yang happy-go-lucky, comel2 , peramah dan baik "jugak" la..hahhaha.. kitorg mmg suka kacau dia!! komen yg telah di bold td mengingatkan rene  tentang pertemuan pertama rene dgn aina dekat satu kem dulu...



tido dgn aina??

flashback time!!! 
menyesal sape yg sbilik dgn aina ni sebenarnya...hohoho.juz kidding!!  masa darjah 4 dulu rene ada pg satu kem di broga.. nama je kem tp tido kt hostel... hostel yg tersgtlah lengkap segala keperluan!!! ada katil double-Decker , aircond , bilik air 2.. best sgt5!!!
dipendekkan citer , awl2 dtg situ , rene + sara ( my BFF) lewat pergi hostel..ada lah halnya kan... then , sesampainya je kat bilik tuh.. rene tgk sume muka knal je kan ..mana taknya , group kitorg punye muka... rase lega la coz xde org asing kt situ...rene sbagai ketua bilik, mengira bilangan ahli dlm bilik tuh .. 1, 2 , eh 13?? katil dua tingkat ada 6... 6 darab 2 sama dengan 12!! xcukup tempat nk tido!!!  
akhirnya , katil rene yg kena tido 3 orang...alasan : rene berbadan kechik!!! ( mase tuh , skang dh besar!) 
hani dgn rene tido ats , azfariena tido bawah...


kami diganggu!!!


awl2 lagi unsur suspen dh ade..hehe...
malam pertama..tak dinafikan rene mmg sukar nk tido!! nak kata tak selesa , tak jugak..tak tahula knape...
tiba-tiba
pintu bilik diketuk
tok..tok..tok .....ish..giler btul..sape lak mlm 2buta nk ktuk pintu nih... ( rene xtido .so , bermonolog sorang2 la jwbnya)buat tak thu jela! 
then , rene pandang hani kt sebelah.. 


rene : hani..hani....
hani : ..............
rene : hani!!
hani : ....
rene : eh! tido mati budak nih!

tiba2 je ada something kt sblah hani..( katil kitorg tepi wall , so , rene tido tepi wall , hani pulak tepi tangga) 
ada something naik tangga!!
rambut kusut masai..
mata merah mnyala!
 rene ingt perasaan je.. sbb rene pejam celik, pejam celik mata nih..tak hilang jugak bayang tuh!
rene mmg nmpak!!!
pelik tp benar , rene tak rase nk jerit... masa tuh...
rene cuba kjutkan hani tp entahla dia masih tak sedarkan diri...
then , rene pejam mata lagi sekali , baca ayat kursi..rene bukak mata sikit je ,rene tgk  bayang tu dh takde..
rene mnghembus nafas lega ni...sbb ingat dh berakhir... rupanya blum lagi!! 
bayang tu lalu-lalang depn katil!! 
then , ada something selimutkan rene!! (thu2 je rene tgh cari selimut masa tuh!!)
lama kemudian  , benda tuh dh takde..alhamdulillah...
still tak boleh nk tido!! tgh rene berangan-angan masa tuh..(hehe) tiba2 aircond trtuttp!!
lagila wat rene cuak!!
bayangkanlah slama bbrapa..urmm tak thulah bbrapa minit ke jam ke... aircond trtutup.. tak ke panas tuh???
lama jugakla Rene tahan tkut punya pasal....


mesyuarat katil!!!
saya sudah tak tahan lagi!!!!!!!!!!  rene tekad nk bersuara jugak!! tak kn smpai pagi nk panas?!
dengan nada yang agak sederhana...
weyh , korang boleh tido ke??( still baring nih)
takut jugak klu "org" len yg jwb kan..hohoho..

then , sara on torchlight..aku tak tido dr tadi taw!!
ingat kau sorang je ke... bisik rene dlm hati..

atirah , fatin n nurin :  aku pon!!

farahana : sapela yang pandai sgt off aircond nih?!!

syafiqah : aku rasa , bukan org off tapi set!

rozie      : oke ..sapa yg pandai sgt set aircond nih!!!


rene perasan , satu persatu kwn rene , tak tido dr td... napela aku tak bersuara dr awl?! ish! 
dan yang pling pelik , hani yg de kt sblah rene ..masih lagi tido!! mcm mana dia boleh tido dlm keadaan mcm ni???

azfariena : baik antara korang ni mngaku!! dh la esok kita ade byk aktiviti!!

rene        : az , sabar oke...


???         : sbnarnya aku yang  silap  set aircond tuh..

sarah mnghalakan lampu suluh ke arah suara tuh...


rene        : erk??? siapa kau??


???         : aku , aina...


rene        : aina?? kau baru masuk bilik ni ke or salh msuk bilik??


aina        : aku dr awl lagi mmg bilik ni la..


rene        : oke..maybe aku yg tak perasan ..sorry...tp memandangkan kau yg set..kau yg kena on balik yea..


aina         : aku?? takutla...


madihah  : takut?? kau dekat je dgn tempat remote aircond...


sya         : yup!!


aina        : oke , tp sorang temnlah aku!


sarah      : aku tman kan kau...


masa tuh , enth mcm mna rene boleh trtido. mase tuh.ZzZzzZzZzz


keesokan paginya..
satu bilik citer pasal kjadian aneh mlm smlm , memndangkan diorg tak tido..ouh except for aina and hani yang tido mati... masing-masing ada kejadian aneh yg berlainan ...pelik! pelik! pelik! perasaan je ke??  i don't think so!!!

sejak tuh , rene dgn aina brkwan..dia bukan je peramah masa tuh..tp byk mulut jugak..hahahhah =)

okelah dh lama sgt Rene dpan komputer ni..rene kna packing barang lagi..nnt bising pulak madam besar , anak dara pagi2 dh jamu komputer..hehehe. 

jom join rene breakfast!!! =)


akhir kata drpd tuan empunya blog ni :  harap segala aktiviti ptg ni  dan esok brjalan dgn lancar..amin.... tata sume~

Friday, February 18, 2011

Luahan hati yang merumitkan!!

 helo! assalamualaikum!

lame rene mnyepi erk.. bz sgt5 larh....first skali! thenx sgt sape yg dok follow rene tuh..yg komen entry rene... rene drpd muram trus je senyum spai tlinga taw! tak sngka giler dh 100 lebih..hahha... apela rene kn bru 100 follower dh ...terover teruja !! hmm , entry hr ni...psl luahan hati...yg rene sendiri merumitkan (kata Im)


dear bloggie ,
smlm kn , rene rase tak lalu nak makan... tido pon asyik terjaga je... apa yang sedang mnganggu kau , rene?


dear bloggie ,
hari ni kn ..rene rasa..urmm, entahla.. gembira pon bukan ..sedih pon bukan...rene pon tak tahu tapi ada sesuatu yg mnganggu  dlm minda rene nie!!


dear bloggie,
hari ni jugak kan , rene rasa brat mulut nk ckp.. ckp pon sbb nk layan BFF rene supaya mereka tak risau + syak ape2 tentang rene..... yang pasan skang ni , azira , azim dan Im..
azira ada tanya tp rene asyik tukar topik je..rase tak terdaya nk jawab soalan tuh...
azim lak ..tanya nape rene diam hr ni..sehat tak... rene hnya mampu balas dengan senyuman...
Im pulak..jgn ckpla.. dia ni mmg "pandai" paksa org bgthu dia .. perbualan rene + im = SULIT ;) 
nasihat Im ..jgn pendam segala msalah tuh...urmm,bukan rene tak nk bgthu hal sebenar kat dia tp klu bgthu..automatik teman wanita dia akan thu jugak..yela... adat bercinta lah kan.."no secret between u and me" bak kata Im..huhhh.. takde privasi lansung bg rene!


dear bloggie ,
sblum rene pegi klas mlm tdkan...rene trpandang kt langit.. waaaaaa..cantiknya bulan..bru beberapa hr lepas rene tgk bulan ..masa tuh bulan mcm senyum  kt rene...( rene mmg suka tgk keadaan sekeliling...tgk langit je mcm berada di alam fantasi je!!) mulala angan2 kau tu , rene!!! hahahaha... tp skang bulan dh penuh , kalaula ada lubang kt tengah bulan tuh.. mesti mcm dunkin donut!! yum! yum! lapar lak rase! hehe..hmm , balik dr kelas je..aisyah+rene cari bulan tp bulan takde..kitorg jd pelik..ke mana bulan mnghilang?? hmm, rupa-rupanya ..hari nak hujanla...

dear bloggie ,
.smile like nothing is wrong..but u just can't make feel right ..when u know that is wrong rite???
rene harap hari esok , lebih baik daripada hari ini....




Saturday, February 5, 2011

Resah ....

urmm, tak tahula apa yang melanda diri rene ni...persoalan ni yang asyik berlegar dlm fikiran rene..resah gelisah dibuatnya!!


     my best friend has a girlfriend ....  i should be hepy for him rite??


         my best friend = Im ..kwn dr drjah 1 , kwn yg sentiasa tolong rene tika susah , kwn yg ambil berat/prihatin tentang rene , kwn yg depan "umum" seprti anjing dan kucing... kwn yg sentiasa ikut setiap lawatan yg rene pergi..oooppss... kecuali kem maloi thun leps ,  dia kata rene dh besar , so pandailah jg diri ..hakikatnya , list utk pergi perkhemahan tuh dh dpnuhi oleh pelajar form 5 .. pandai btul dia bagi alasan = =" dlm byk no dlm list phone rene , pape rene akn msg dia dulu ..tgh boring ke , xde keje ke.or dlm masalah ke...sbb rene thu dia akn bls msg tuh secepat yg mungkin , rene thu dia akn tolong rene , dia dpt mnyelesaikan sesuatu perkara tanpa brmain dgn emosi dan dia pendengar yang setia...


kadang2 rene trfikir ..selama ni rene dh bebankan dia ke??

Rene1  :   yea..setiap manusia ada masalah tak terkecuali dia tambah dgn masalah rene lagi..mana tak membebankan?? 


Rene2  :  tak..sebagai sahabat , kita harus saling membantu kan?

Rene1  :  50-50

Rene2  :  huhhhhhh..serba salah dibuatnya...


        sblum tu... ni bukan ZON cinta yea!!!! bukan edisi cinta utk "valentine" !! this is call FRIENDSHIP! perasaan rene trhadap Im xlebih drpd sahabat .. walaupon Im best friend rene , dlm masa yang sama dialah musuh ketat rene!! ( kejadian pemadam papan hitam hinggap di dahi rene mmg takboleh DITERIMA + DILUPAKAN)  sejak kjadian tuh , rene xbrtegur dgn Im wlaupon Im dh minta maaf byk kali ..then , dia kata org Islam klu xbrtegur selama 3 hari ..berdosa besar taw!! rene buat xtahu je..  lpastu dia kata lagi .. org minta maaf la kepala batu!!!  "tgk tuh ..mase nk minta maaf pon ckp org macam tuh..hishhhhhhhhhh" mmg rene geram sgt5, tp tgk muka dia pucat semcm je..rene automatik tergelak..hahahah , bru thu..buat org lagi!! then , dia pon join gelak same..

          hmm, oke ..kembali kepada persoalan.. kwn yg sama2 berstatuskan single dh jd duo..hush. ..
          rene!! open minded , please!!!  dia bru in a relationship blum  married lagi!! aiyaa..kamu ni rene!!!
        
  oke rene , klu btul la ko kwn dia..ko mesti nk dia hepy kn???

nk...tapi..urmmm..yea , i guess i should..i should be happy for him =)


kwnku dh jd DUO...tak brmakna dia akn lupakan kwn+musuh+kembar xseiras dia ni kn?! hahahah
i hope so....

"A good friend is hard to find, hard to lose, and impossible to forget..." 

 

ponteng?!

Assalamualaikum , readers!!!


     
  rene , ponteng?!! ouh tidakkkkk!!! tidak same sekali oke?! actually , rene tgh buat karangan psl ponteng ni... kerja kelas tambahan..patutnya karangan ni tak lebih 120 patah perkataan tapi rene trbuat sampai 135 patah perkataan..so , skang tgh pening nk pilih mn satu ayat nk  potong ni ...aiyaaaa...citer psl ponteng ni kan..rene pelik sgt5 ada jugak segelintir manusia awl2 skolah lagi dh ponteng sekolah/kelas...ish..ish..ish.. apalaa.kebaikan/faedah yg diorg dpt kn?! rene klu sakit pon tkut sgt tak pergi skolah..yela..bukn pe..rene takut ketinggalan pelajaran..kan dh rugi tuh...perkara ni juz utk pengetahuan korang sajaa..xde kaitan pon dgn sesiapa.. so , korang sume jgn amalkan sikap xberapa mulia ni terutamanya candidates PMR , SPM & STPM!! =)

Tuesday, February 1, 2011

"weird about me"

hey , yawwss!!




pelik ! pelik! pelik!!

hmmm, sblum ni , rene tulis entry psl sweet about me ...sume perkara yg sweet saje ada dlm entry tuh.. entry hr ni weird about me , rene nk membongkar setiap perangai pelik rene! sume org ada sikap pelik mereka yg tersendiri..bohong je klu korang kata korang xde..yelah..mana ade manusia yang sempurna kn?!


  1. klu rene makan nasi lemak , rene mesti campurkan dgn tomyam!! rase lagi sedappppp!!!
  2. susahnya klu ada masalah pendengaran yang serius... rene sukar untuk mndengar , benda yang dekat  tp rene dapat tangkap benda yang susah nk dgr..
  3. kan best klu ada ubat utk meningkatkan memori utk selamanya! rene akan lupa sesuatu perkara dlm beberapa saat dn mengingat balik dlm beberapa minit.
  4. rene suka mkn tempoyak tp xsuka mkn durian!! bukan ke tempoyak ask drpd durian?! = ="
  5. kdg2 rene rase , rene xde humor sense ..sbb kdg2 story yg diciterkan oleh kwn2 rene ..langsung tak mnyentuh hati rene.. bila sedih , xrse nk menangis ..bila hepy , xrse nk ketawa..
  6. takde humor sense yea?! rene seorang yang sensetif!! hahahah .. klu org mula naik suara , mulala rene rase nk...hahha..adalah...
  7. slalu mngatakan benda/perkara yang betul , tak logik , xdpt dtrima oleh akal ataupon PELIK!
  8. rene rse rene mungkin alah dgn bunga ros .coz pernah dulu rene masuk dlm bilik yg pnuh dgn bunga ros..tiba2 tekak rene gatal2 n leher jd merah2 + bengakak2..huhhh seksa!!
  9. rene suka mngeluarkan bunyi-bunyi yang pelik , terutamanya ketika menguap!! hahaha :p
  10. rene pencinta sayur  . justeru itu , rene xgemar akan buah-buahan!!!(bila trpksa je mkn)
  11. kawan2 yg rapat  dgn rene mesti tahu pasl "sawan panda". apa sawan panda tuh???  hmmm, hmmm satu penyakit yang dicipta oleh Arina Insyirah tetapi dia sendiri tak boleh mengawal " penyakit" tersebut! ( sawan panda tu BUKAN sawan SEBENAR ye!!)

itulah antara perangai pelik rene...takdelah teruk sgt kan?!  masih NORMAL lagi kn?! angguk SAJAA oke dear readers?!!! klu nk shre prangai pelik korang ..bolehlah komen dibawah ini .. =)

♥ ??


BURHANUDDIN AL-HELMY

who he is???

korang pernah dengar tak nama ni?? abg korang ke? saudara maybe? ataupon nama korang sendiri ke?? jgn salah fhm yea...Burhanuddin Al-Helmy  ni bukan sesiapa pon dlm hidup rene.. cuma ..rene rase rene dh jatuh hati dgn nama nie..nama ni pon mcm mmbawa maksud yg baik...ouh sblum tu , korang pernah dgr tak novel yang bertajuk "jaja & din " hasil karya noor suraya..

cover dia mmg nmpak macam bese2 je...tp penceritaan dia..wowwwwwwwwwwwww..it really make me speechless!! cerita ni mmg sweet sgt5!! rene nk din!! klu korang pernah bacalah , mesti korang akan tertarik dgn watak burhanuddin al-helmy or din! cerita dia pasal...nk tahu , belilah yea..hahahha buku ni mmg ptut beli, baca atau pon lebih baik difilemkan!! citer ni lame rene baca..yang mengingatkan balik rene kat citer nie ialah buku teks sejarah tingkatan 3 , bab 1 , page 31 , baris pertama.hebat tak rene?? hahaha.. dipendekkan citer ...

ARINA INSYIRAH SUKA BURHANUDDIN AL-HELMY ( watak fiksyen saje)


hahahha....giler  btul!!harap org yang bernama di atas ini , seorang yang molek seperti namanya jugak!! manalah tahu , 10 tahun akn dtg rene "terjmpa" dia ke?? hahha.. who knows rite?! ;)