Pages

Saturday, February 19, 2011

ahli ke 13?

morning readers!!!


awl giler rene bgn pg ni... kul 3.50 mcm tuh...kenapa??..kenapa??.... lu pikir la sendiri..hahaha.. takdela... mysweetheart yg dh lame xlawat rene dtg...asthma...huhhhhhh...gangguan seyh!! dhla ptg ni rene kena pegi kem motivasi kt skolah selama 2 hari 1 malam ...risau pulak rene... smlm "try" la packing brg kan... mama rene kata mcm nk tido sana 4 hari 3 mlm...bawala brg yg perlu je.... rene kata .. ni keperluan nih..losyen , segala jenis krim , baju 5 helai... manalah thu emergency ke kan..hehee ;)


seminggu yg lalu kan...


fazila , (classmate rene) adala ltak status kt  group  3 krk psl kem motivasi yg kitorg wajib pegi ptg ni.. rmai jugak la yg komen.. komen yg paling menarik perhatian rene = tu la . lg2 kalo korg td0w ngan aina . abes la korang...  nk tergelak rene baca komen ni... utk pengetahuan korang aina ialah seorang yang happy-go-lucky, comel2 , peramah dan baik "jugak" la..hahhaha.. kitorg mmg suka kacau dia!! komen yg telah di bold td mengingatkan rene  tentang pertemuan pertama rene dgn aina dekat satu kem dulu...



tido dgn aina??

flashback time!!! 
menyesal sape yg sbilik dgn aina ni sebenarnya...hohoho.juz kidding!!  masa darjah 4 dulu rene ada pg satu kem di broga.. nama je kem tp tido kt hostel... hostel yg tersgtlah lengkap segala keperluan!!! ada katil double-Decker , aircond , bilik air 2.. best sgt5!!!
dipendekkan citer , awl2 dtg situ , rene + sara ( my BFF) lewat pergi hostel..ada lah halnya kan... then , sesampainya je kat bilik tuh.. rene tgk sume muka knal je kan ..mana taknya , group kitorg punye muka... rase lega la coz xde org asing kt situ...rene sbagai ketua bilik, mengira bilangan ahli dlm bilik tuh .. 1, 2 , eh 13?? katil dua tingkat ada 6... 6 darab 2 sama dengan 12!! xcukup tempat nk tido!!!  
akhirnya , katil rene yg kena tido 3 orang...alasan : rene berbadan kechik!!! ( mase tuh , skang dh besar!) 
hani dgn rene tido ats , azfariena tido bawah...


kami diganggu!!!


awl2 lagi unsur suspen dh ade..hehe...
malam pertama..tak dinafikan rene mmg sukar nk tido!! nak kata tak selesa , tak jugak..tak tahula knape...
tiba-tiba
pintu bilik diketuk
tok..tok..tok .....ish..giler btul..sape lak mlm 2buta nk ktuk pintu nih... ( rene xtido .so , bermonolog sorang2 la jwbnya)buat tak thu jela! 
then , rene pandang hani kt sebelah.. 


rene : hani..hani....
hani : ..............
rene : hani!!
hani : ....
rene : eh! tido mati budak nih!

tiba2 je ada something kt sblah hani..( katil kitorg tepi wall , so , rene tido tepi wall , hani pulak tepi tangga) 
ada something naik tangga!!
rambut kusut masai..
mata merah mnyala!
 rene ingt perasaan je.. sbb rene pejam celik, pejam celik mata nih..tak hilang jugak bayang tuh!
rene mmg nmpak!!!
pelik tp benar , rene tak rase nk jerit... masa tuh...
rene cuba kjutkan hani tp entahla dia masih tak sedarkan diri...
then , rene pejam mata lagi sekali , baca ayat kursi..rene bukak mata sikit je ,rene tgk  bayang tu dh takde..
rene mnghembus nafas lega ni...sbb ingat dh berakhir... rupanya blum lagi!! 
bayang tu lalu-lalang depn katil!! 
then , ada something selimutkan rene!! (thu2 je rene tgh cari selimut masa tuh!!)
lama kemudian  , benda tuh dh takde..alhamdulillah...
still tak boleh nk tido!! tgh rene berangan-angan masa tuh..(hehe) tiba2 aircond trtuttp!!
lagila wat rene cuak!!
bayangkanlah slama bbrapa..urmm tak thulah bbrapa minit ke jam ke... aircond trtutup.. tak ke panas tuh???
lama jugakla Rene tahan tkut punya pasal....


mesyuarat katil!!!
saya sudah tak tahan lagi!!!!!!!!!!  rene tekad nk bersuara jugak!! tak kn smpai pagi nk panas?!
dengan nada yang agak sederhana...
weyh , korang boleh tido ke??( still baring nih)
takut jugak klu "org" len yg jwb kan..hohoho..

then , sara on torchlight..aku tak tido dr tadi taw!!
ingat kau sorang je ke... bisik rene dlm hati..

atirah , fatin n nurin :  aku pon!!

farahana : sapela yang pandai sgt off aircond nih?!!

syafiqah : aku rasa , bukan org off tapi set!

rozie      : oke ..sapa yg pandai sgt set aircond nih!!!


rene perasan , satu persatu kwn rene , tak tido dr td... napela aku tak bersuara dr awl?! ish! 
dan yang pling pelik , hani yg de kt sblah rene ..masih lagi tido!! mcm mana dia boleh tido dlm keadaan mcm ni???

azfariena : baik antara korang ni mngaku!! dh la esok kita ade byk aktiviti!!

rene        : az , sabar oke...


???         : sbnarnya aku yang  silap  set aircond tuh..

sarah mnghalakan lampu suluh ke arah suara tuh...


rene        : erk??? siapa kau??


???         : aku , aina...


rene        : aina?? kau baru masuk bilik ni ke or salh msuk bilik??


aina        : aku dr awl lagi mmg bilik ni la..


rene        : oke..maybe aku yg tak perasan ..sorry...tp memandangkan kau yg set..kau yg kena on balik yea..


aina         : aku?? takutla...


madihah  : takut?? kau dekat je dgn tempat remote aircond...


sya         : yup!!


aina        : oke , tp sorang temnlah aku!


sarah      : aku tman kan kau...


masa tuh , enth mcm mna rene boleh trtido. mase tuh.ZzZzzZzZzz


keesokan paginya..
satu bilik citer pasal kjadian aneh mlm smlm , memndangkan diorg tak tido..ouh except for aina and hani yang tido mati... masing-masing ada kejadian aneh yg berlainan ...pelik! pelik! pelik! perasaan je ke??  i don't think so!!!

sejak tuh , rene dgn aina brkwan..dia bukan je peramah masa tuh..tp byk mulut jugak..hahahhah =)

okelah dh lama sgt Rene dpan komputer ni..rene kna packing barang lagi..nnt bising pulak madam besar , anak dara pagi2 dh jamu komputer..hehehe. 

jom join rene breakfast!!! =)


akhir kata drpd tuan empunya blog ni :  harap segala aktiviti ptg ni  dan esok brjalan dgn lancar..amin.... tata sume~

8 comments:

Mohd. Hafiz bin Abdul Aziz said...

ni boleh wat drama ni~XD...

Mohd. Hafiz bin Abdul Aziz said...

penat tulis captcha ni~ :(

Arina Insyirah said...

drama..hahhaa

Scya LollitA said...

wuuuuu tkotnyeeeeee !
klu cik scya dah lame pengsan kot kihkihkih

Arina Insyirah said...

tak tahu nape rene tak pengsan mase tuh..huhu

Aimifiqa said...

menakutkan~ real tragedi right?

LINA IZZATI MUHAMMAD said...

AAAAAAAAAAAA. scary. :(

Arina Insyirah said...

yup..of coz...