Pages

Saturday, February 5, 2011

Resah ....

urmm, tak tahula apa yang melanda diri rene ni...persoalan ni yang asyik berlegar dlm fikiran rene..resah gelisah dibuatnya!!


     my best friend has a girlfriend ....  i should be hepy for him rite??


         my best friend = Im ..kwn dr drjah 1 , kwn yg sentiasa tolong rene tika susah , kwn yg ambil berat/prihatin tentang rene , kwn yg depan "umum" seprti anjing dan kucing... kwn yg sentiasa ikut setiap lawatan yg rene pergi..oooppss... kecuali kem maloi thun leps ,  dia kata rene dh besar , so pandailah jg diri ..hakikatnya , list utk pergi perkhemahan tuh dh dpnuhi oleh pelajar form 5 .. pandai btul dia bagi alasan = =" dlm byk no dlm list phone rene , pape rene akn msg dia dulu ..tgh boring ke , xde keje ke.or dlm masalah ke...sbb rene thu dia akn bls msg tuh secepat yg mungkin , rene thu dia akn tolong rene , dia dpt mnyelesaikan sesuatu perkara tanpa brmain dgn emosi dan dia pendengar yang setia...


kadang2 rene trfikir ..selama ni rene dh bebankan dia ke??

Rene1  :   yea..setiap manusia ada masalah tak terkecuali dia tambah dgn masalah rene lagi..mana tak membebankan?? 


Rene2  :  tak..sebagai sahabat , kita harus saling membantu kan?

Rene1  :  50-50

Rene2  :  huhhhhhh..serba salah dibuatnya...


        sblum tu... ni bukan ZON cinta yea!!!! bukan edisi cinta utk "valentine" !! this is call FRIENDSHIP! perasaan rene trhadap Im xlebih drpd sahabat .. walaupon Im best friend rene , dlm masa yang sama dialah musuh ketat rene!! ( kejadian pemadam papan hitam hinggap di dahi rene mmg takboleh DITERIMA + DILUPAKAN)  sejak kjadian tuh , rene xbrtegur dgn Im wlaupon Im dh minta maaf byk kali ..then , dia kata org Islam klu xbrtegur selama 3 hari ..berdosa besar taw!! rene buat xtahu je..  lpastu dia kata lagi .. org minta maaf la kepala batu!!!  "tgk tuh ..mase nk minta maaf pon ckp org macam tuh..hishhhhhhhhhh" mmg rene geram sgt5, tp tgk muka dia pucat semcm je..rene automatik tergelak..hahahah , bru thu..buat org lagi!! then , dia pon join gelak same..

          hmm, oke ..kembali kepada persoalan.. kwn yg sama2 berstatuskan single dh jd duo..hush. ..
          rene!! open minded , please!!!  dia bru in a relationship blum  married lagi!! aiyaa..kamu ni rene!!!
        
  oke rene , klu btul la ko kwn dia..ko mesti nk dia hepy kn???

nk...tapi..urmmm..yea , i guess i should..i should be happy for him =)


kwnku dh jd DUO...tak brmakna dia akn lupakan kwn+musuh+kembar xseiras dia ni kn?! hahahah
i hope so....

"A good friend is hard to find, hard to lose, and impossible to forget..." 

 

8 comments:

fara-lala said...

ade tags for you in my blog !
http://fara-lala.blogspot.com/2011/02/25-random-facts-about-me-myself-and-i.html

tungkaran hati.blogspot said...

blog walking....! nice blog to watch out.

Arina Insyirah said...

fara n tungkaran hati: thank you ,dear! <3

Mohd. Hafiz bin Abdul Aziz said...

kawan baik lah ni~ XD doakan yang terbaik untuk dia~ n kamu dah lame kawan kan ngn dia~ mesti dia tak lupe nyer kat kamu~ XD ...hope ur friendship will never ends~ XD

Dhia Delisha said...

jadilah kwn yg bertimbangrasa n sejati

Si Gadis Pipi said...

try tanye ur hati..myb u ade hati kot ngndie :)hehe bcz my en.bf is my bff...iknw apeyg u rase :)

qlah said...

jum kite jdi kwn baik . eh2 ? mcm tu ke ? hehe .

Arina Insyirah said...

thank you , hafiz..

dhia , yea ! sy xley pentingkn diri sendiri!

si gadis pipi... rene rse im hnya kwn je kodd..hah lgpon makwe dia pon bff rene gak ..

boleh je qlah!! brkwn biar beribu , berkasih biar satu!