Pages

Friday, March 11, 2011

sambungannya!!!

yea!! yea!! yea!! akhirnya rene ley tulis sambungan utk stress? ouh yezz ...


Asslamualaikum sume!!! reader sehat?  rene harap korang sume baik2 saja...boring giler lately ni , boring exam dh abez , boring lame xsembang dgn Im... adala part yg ley menggembirakan hati nnt rene update entry psl benda tuh!!hehhe ...okey2 kita smbung citer...

kadang-kadang klu stress sgt selera makan mesti kurang kan ? jadi rene lebih prefer membaca!!

 READ SECOND MUST!!



 
        thun leps , rene pegi lawatan ke Pesta buku @ PWTC and kilang coklat!!! rene nk highlight citer PWTC tuh.. hehe.. mmg seronok sgt5!! dlm bas , boring je kan.. main bls2 msg....then , smpai je kt situ....wahhhhh.. excited , betul!!!  masuk je , lagila..wahhh... syurga buku!!!  yg paling kesian masa tuh cik esah , cik rena n cik sab..yela , pening nk layan  kerenah rene .. sume booth nk pegi klu ley..nk pegi situ..situ! situ! haha.. kesian sama mereka. kt situ rene apalgi borong habis-habisan lah kan..then , masuk satu pertandingan ni bersama penulis novel manik merah jambu , ney joehan.. kitorg kena bentuk satu family.. bapak dh de ( tak knal), mak ( kak ney) , rene ( ank prmpuan) n anak laki ni payah cket nk cari.... rene ingt senangla kan bila dia kata perlukan budak lelaki sbb kwn2 rene rmai lelaki.. then cari2 .. eh , mana mereka bila dperlukan nih? Im? Idin ? Amer? Haziq? eh , tu dia!! haziq je rene jumpa....  puasla rene nk pujuk dia naik pentas.. ( haziq ni pemalu cket).. akhirnya dgn pertukaran baucar.. dia setuju jugak.. .. then , kitorg dpt hadiah , goodie bag ..lepas je solat.. kt situ ..tgh rene asyik menikmati keindahan gerimis di kuala lumpur .tiba2 .. haziq muncul.  jumpa rene then dia bagi satu beg ni pnuh dgn barang2 sample .. pelbagai krim muka, syampu, n mcm2 lagi! rene xnk jd tamak.. rene ambek yg rene berminat jelakan yg len rene kata bg kat akak n mak dia.. bez woahhh.thank you , haziq!!..  yang tak beznye kan.. kamera ley la wat hal..syg btul xdpt snap snap kt sana!! satu gambar ni je  kenangan kt sana.. ni pon di ambil oleh Amer.


dr kanan , rene , eira and poe!!!


THIRD MUST!!

apa guna ada haiwan peliharaan kan?? rene akan citer sume kat kura-kura rene or encik ojaz!!  rene lebih prefer pilih kura2 coz klu encik ojaz nnt dia mcm tak bagi perhatian taw... kejap tuh , dia makn , then , men kejar2..hmm,  luahkan je kat haiwan kesayangan korang tuh... comfirm dia dengar + tak kritik papepon  :p


 FOURTH MUST!!

kalau tak berkesan jugak  perkara2 di atas.. apalagi.. fresh air la kan.. mesti membantu! kalau ada mood KELUAR  rene akn pergi berbasikal sekitar taman... selalunya rene akn pergi sorang2 sbb suasana akn jd lebih tenang.. cuba klu pergi berdua , mesti ada je benda nk brcakap.... tak bez!! bersendirian lebih baik!! jalan2 , hirup udara segar... uhmmmmmmm =)


FIFTH MUST!!

rene akan dengar lagu FAV rene   HANYA AKU , CODA. .. pernah dengar ?? comfirm tak kn?! tak ramai org tahu pasal lagu nih... carila kat mana pon .. lagu ni susah nk djumpai!!  tu la yg special tentang lagu nih.. ceriakan hari anda dgn mendengarnya. hehe .. 


SIXTH MUST!!

kita hilangkan stress dgn ..tido  .ZzzZzzZ..!!! hahaha.... lagi syok kalau tengah hujan... mmg terusir encik stress!! sweetdreamzzzz.......


LASTLY..

beribadat mmg cara yg terbaik.. solat , berzikir... save your soul!


No comments: