Pages

Thursday, May 19, 2011

Pesta Buku♥

 selamat petang , manusia sekalian...
hohoh, i'm such a weirdo...nk thu ape yg pelik lg? pg2 lg , ontheway nk pg skolah ..aku nmpak kucing dating..bukan sekali..5 kali tuh....lagi?? adakah hari ni festival minyak wangi sedunia?? sbb hari ni aku bau mcm2 jenis minyak wangi...selalunya xde pulak mcm ni...klu yg wangi tu xpela...oke lg...klu yg sebaliknya..kembang kempis hidung diwatnya...hari ni exam sejarah..suka sgt subjek tuh...tp masuk bab umno je trus blur..huhu..tutup buku pasal tuh...

korang tahukan pesta buku dh lama berlalu... and sepanjang tu la aku merengek nk pegi sana... my mom said "adik umur adik brapa?" " 15 la ma"..aku jawab...ma tnya lg " 15kan?? banyak lagi masa adik boleh pegi".aku jwb."hmmmm"*muncung sedepa muncul..hohohoh...esoknya...betul2 last day pesta buku dijalankan..aku cakap kt bos besar tentang hasrat anak gadis dia nk pergi pesta buku...Alhamdulillah.. bos besar bagi..yea2!!

pergi sana dgn my cousin kak dy and my lovely bro....ingtkn xnk pegi..aku ajak2 ayam je dia nih...xsngka pulak dia nk ikut...woah..such an evil sister i am!! muahaahha ...hujan lebat sgt4..lg sikit nk smpai..demi pesta buku hujan lebat lebat sanggup ku tempuh..akibatnya..lecun la jdnya..



kak dy tnya aku " adik nk beli apa?" actually aku pon xthu nk beli apa..dlm fikiran aku juz nk pegi je..hahaha aku jwb " hmm, tgk2 dulu , klu ada yg adik berkenan adik belila"..aku tgk bahagian magazine..hmm, sume aku dh de..dgn bngganya..hahah..then , pegi ke bahagian novel..finally , i found it!!! novel Akhir sebuah cinta!! ..and sambungannya , hingga ke akhirnya.. aku trus ambek dua2 tuh , then pegi kaunter... my bro said " borosnya adik ni"...my heart say...sukatila..hahhaha..dr pergi sarawak arituh aku cari ..xjumpa2..smpai dh de sambungan dh...penulisnya siti nur dhuha.. aku jumpa dia. aku buat tak tahu je..sbb pe?? tak sangka tu penulis dia!! boleh pulak tak perasan!! mmg xley bla..klaka pulakk bila ingt balik...





kat tempat ujang ni bez...my bro bg pilih paper bag yg aku suka but dia yg bayarkan..hehhehe..tulah gunanya abgkan...klu ley aku nk sume..tp xnk jd org yg tamakkn..then , aku pegi temankan my bro pegi booth gempak starz pulakk...laku kodd..kebanyakknya..SOLD OUT!

AIN MAISARAH 


oke , part ni klu korang nk ckp aku nih mcm budak2 xpe...dimaafkan ..part ni mmg aku nk ckp sejak kecik lg..hehe..




 
dia antara idola aku... sbb dia aku jatuh cinta dlm bidang penulisan..sbb dia aku nk teroka ke dalam lg bidang ni.....minat sgt5la...sempat borak2 pasal novel dia..kebanyakan novel dia aku dah baca taw... peluang berjumpa dgn dia mmg mmbahagiakan aku... tahun lepas pegi lawatan pesta buku niat nk jmpa dia tp jumpa kak ney joehan..xpelah..aslkan penulis... suka cara penulisan dia yg sungguh berjiwa muda..suka booth dia kaler pink!! kerusi dia lg aku suka!! last pic , topi pink tu lg aku suka!!....lpas je jumpa kak ain nih..aku gembira semacam..senyum lebih2...kak dy perli aku " nampaknya org tu xley tido mlm la kan abg "...hehe.. xde la mcm tu skali.. aku masih waras lg...


byk kali aku try luruskan pic ni..ntah nape..xboleh lak. huhu..xpela aslkan nmpk..stay SSB hahaha... i'm one of SSB student... I LOVE U TOO, AIN MAISARAH.
perut dh brgendang time ni..menunjukkan waktu utk balik...n makan..sume org dh mula kemas booth masing2....pengalaman yg mnyeronokkan..nk pegi lg next year punyee klu ley!♥