Pages

Sunday, June 12, 2011

shhhh..jatuh cinta lagila...

Assalamualaikum....heloooo uooolllssss...

ape mcm cuti anda?? tibanya hari sok..berlabuhla yea tirai cuti-cuti cinta korang..ulksss..pgi sekolah..hahahha...gelakkn org , aku pon kena pegi..mcm xcaye jer..huhh...rindu giler la kt skolah...(chewahhhhh) hmm, mcm2la aku wat  sepanjang 2 minggu nih pegi shopping , tgk wayang , mkn2 , wat folio yg "tak terkira tuh" , baca novel , mcm2 lg and tgk citer korea secara marathon...hohooh..nila yang wat aku jatuh cinta "lagi" nih...hahaha.. sebelum ni tgk citer korea ..minat tu mmg minat tp xde la fanatik macam skang nih... dulu aku mmg giler satu citer korea nih..

 brtajuk Stairway to Heaven..bez sgt5 la.. suka lagu dia..Bi Go Ship Da. 20 cd aku tgk dulu..ulang byk kali ..xbosan pon...

skang nih..tgh gila kn nih

p.s ..thula citer lama..xslahkn aku bru tgk skang...ada org tuh emo sgt..kata aku ketinggalan..adoii..aku gelak jer..oke tutup buku psl bnda nih..klaka bila ingt balik..

aku suka watak yang paling diam dlm citer nih...korang dh dpt guess nih...ni klu diaa...



aku sempat lagi cari benda ni dlm almari of books and magazines and also novel..hahaha

jatuh cinta dgn KIM JOON!! aaaaaaaaaaa!!!

tergugat iman aku..hoho...istighfar byk2 arina..

yang kedua...jihu..haha..or nme btul dia KIM HYUN JOONG..

aku suka lagu because i'm stupid... and one more time.

mula tuh, aku tak tgk sgt maksud lirik lagu dia..bila baca .bru fhm....(mmgla bru fhm cik rene oii...hang tuh bukan blajar bhsa korea)

mcm nila bunyi nye..

aku benar-benar bodoh,
kau yang hanya pandang orang lain ,
pasti tak fahami isi hati ku,
kau tak perasan kewujudanku,
sampai memori terhadapku kau tiada,
hanya kau di mata ku,
semasa kau berjalan melepasi aku,
aku masih gembira,
walaupun kau masih tidak fahami isi hatiku,
aku patut melepaskan segala-galanya dan pergi dari sini,
aku teringin sangat melihat hari,
Aku rindu padamu tidak terucapkan,
aku menahan hati yang pedih setiap hari,
bersendirian aku menangis untukmu,
bersendirian aku merindukanmu,
aku cinta padamu,
aku sedang menunggumu...

ade lirik aq missed kodd...kla, dh 10.10 nih...got to go readerss.
nytezz =)

Friday, June 3, 2011

ISSUES


Back to December


I'm so glad you made time to see me.
How's life, tell me how's your family?
I haven't seen them in a while.
You've been good, busier then ever.
With small talk, work and the weather
Your guard is up and I know why.
Cause the last time you saw me
Is still burned in the back of your mind.
You gave me roses and I left them there to die.


So this is me swallowing my pride, Standing in front of you
saying I'm sorry for that night,
And I go back to December all the time.
Turns out freedom ain't nothing but missing you,
Wishing that I realized what I had when you were mine.
I'd go back to December, turn around and make it all right.
I go back to December all the time.

These days I haven't been sleeping
Staying up playing back myself leaving,
When your birthday passed and I didn't call.
And I think about summer, all the beautiful times
I watched you laughing from the passenger side
Realized that I loved you in the fall.
Then the cold came, the dark days
when fear crept into my mind.
You gave me all your love
and all I gave you was goodbye.


So this is me swallowing my pride, Standing in front of you

saying I'm sorry for that night.
And I go back to December all the time.
Turns out freedom ain't nothing but missing you,
Wishing that I realized what I had when you were mine.
I'd go back to December turn around and change my own mind.
I go back to December all the time

I miss your tan skin, your sweet smile,

so good to me, so right,
And how you held me in your arms that September night,
The first time you ever saw me cry.
Maybe this is wishful thinking,
Probably mindless dreaming
If we loved again I swear I'd love you right.

I'd go back in time and change it but I can't

So if the chain is on your door, I understand.

But this is me swallowing my pride, Standing in front of you

saying I'm sorry for that night,
And I go back to December.
Turns out freedom aint nothing but missing you,
Wishing that I realized what I had when you were mine.
I'd go back to December turn around and make it alright.
I'd go back to December turn around and change my own mind.
I go back to December all the time.
All the time

 
 
love this :If we loved again I swear I'd love you right.

              I'd go back in time and change it but I can't
  

errr, holiday ?

morning guys!

guess what? kita dh msuk bulan jun dh.entry mei 2 jerw....exam pon dh abez..errr, PMR lum lg, tp nk dekat dh...dup dap dup dap.. hmm, cuti pon dah..*sedang la ni..  korang wat pe cuti?? bez ke cuti nih? aku baru dapat cuti sepenuhnya arini...fuhh..Alhamdulillah..nape??

27-29 mei 2011
perkampungan ilmu kt UITM , shah alam..
 mmg syok giler sepanjang berada di sini.. pengalaman jd "mahasiswi"..haha =)






 sikit jer  , aku ambek gambar kt sini...tp xpe pengalaman kt UITM mmg bez and brguna sgt..xsia-sia pergi sn... love u , UITM!

30 mei - 2 jun
pagi - kelas tambahan
petang - siapkan cover magazine sekolah.
malam - kelas mekar.

hari ni dh cuti aku jd blur cket...err..nk wat pe ea?
melancong ? shopping? tgk wayang ? hangout wif girlfriend? sleep over ? abezkn novel yg aku baca ? tgk citer korea ? pegi berenang? mngadap blog? on9 fb smpai mata bengkak? smbung cerpen aku ? ulangkaji utk PMR? main dgn ojaz? cycling? makan? cium cik sheila , my sis yg cilik ni? dgr lagu yg aku suka ulang byk kali? pegi mcD? 


actually all i want is some relaxation and calmness... tempat yg jauh drpd kesibukan kota..bunyi bising.n.pencemaran...bru bez cuti...spt tmpat dibwh ni.. bawa sy plezz...ngeee,


bermimpi sajala kau , ARINA INSYIRAH!!
dhla tu angan2 sajaa...okela, puan sarapan dh memanggil...perut dh mnyahut...chaw cincau! =)

rokok - lawan atau kawan ?

kalau korang jawab lawan..
Alhamdulillah , korang ni dalam golongan yang sihat..

tapi utk yang mnjawab kawan..
ishh...jawab balik soalan di atas..
KAWAN jugak?!

meh sini aku story sikit kenapa rokok mesti jadi lawan or musuh nombor satu korang!

merokok nih dh jd satu kebiasaan skang nih...walaupon kita tahu sendiri akan keburukan rokok pada kesihatan..klu kena kat org yg merokok tu je xpela..balasan utk diorg tp yang xmerokok pon terkena tempias.zaman skang nih.xkira kaum lelaki atau pon wanita..merokok dh sebati dlm hidup mereka. walaupon dgn mcm2 kempen anti-rokok dilancarkan...xde gunanya klu diri sendiri xnk berubah.



maslahnya sekarang ni...perkataan BERHENTI MEROKOK..dikatakan usaha yang sgt susah dan sukar serta perkara yg mustahil bg seorang perokok... kenapa? alasannya , merokok sudah menjadi sebahagian drpd kehidupan seharian secara psikologi , fizikal dan juga aspek sosial...ada pulak yg kata "tak merokok , xde style "..err...apa tuh? pelempang nk??  xde style? ape korang fikir nih? ada stail sgt ke klu korang brpenyakit punca drpd rokok nih? 

ni antara alasan kenapa mereka merokok...

  • merokok melansingkan badan. mmg betul tp bukan cara yg sehat!...
  • merokok boleh hilangkan stress,  kesedihan dan masalah.....fakta mn korang ambek nih?? rokok bg aku mndatangkan bencana jerw..dan .lagi  mnyedihkan!! byk duit akan dilaburkan utk rokok nih..sedangkan ia tidak mndatangkan pape faedah...mcm tu je duit korang burn...
  • merokok membantu berfikir... errr....fikiran lg celaru adala sbb rokok mnyebabkan gangguan pernafasan dan penghantaran oksigen ke otak trgnggu.

 tak masuk akal kn sume alsan nih? perkara di atas nih sebenarnya dicipta oleh korang sendiri...korang yg set otak mcm tu...hmm , korang nk ke badan korang nih dipenuhi dgn racun2 , bahan kimia dan bahan pelarut?? dan bg prmpuan yg smoking nih..korang tahu tak selain mnguruskan badan dgn cara yg TIDAK SIHAT , rokok boleh memudarkan kecantikan .!!


haishh..emo pulak aku kt sini...bukn pe..perkara ni serius..ley mmbawa maut pulak tuh..aku harap korang yg merokok tuh lakukan titik perubahan dlm hidup korang...aku tahu berhenti rokok mmg xmudah .. tp dgn usaha dan semangat juang yg kental korang boleh lakukan... semoga berjaya =)