Pages

Saturday, July 30, 2011

kau telah pergi...

 yea..kau telah pergi sayang...
pergi tinggalkan kami sekeluarga..
perkara yang paling mengjutkan spnjang bulan ini...
25 Julai 2011


Memoir of Ojaz 

 my baby , ojaz.. =)




 main sorok2..errr..ojaz xreti main dia kuar pulak( mmg lar..arnab kn)..hmm =)


 main chak2 kt fountain mama .. =)

 main kejar2 kat laman =)





 bila bawa dia masuk rmh lagi xley dok diam..hyper sungguh...


 hanya tuhan saja yang tahu apa dlm hati ini apabila mendgr berita tntangmu..
rene hanya redha....berat utuk menerimanya tapi tuhan lebih menyayangimu sayang...
 





Wednesday, July 20, 2011

meow-meow ;)

Assalamualaikum.


hye korangsss sume..woshhh. apa lg kejutan yang belum aku terima lagi?? ! mcm2 jadila lately nih... apa yg aku rasa..ouch! ouch! and ouch!! auwwww...sedihnya..tapi Alhamdulillah..aku ada family yang sgt memahami and kawan2 yg sntiasa bg smangat...huh..trharu seyh....hmm, dgn adanya diorng aku tabah dan sabar mnghadapi dugaan hidup ini... hmm, skang aku nk story pasl meow-meow....heee.. actually seyez aku takut sgt2 dgn kucing!!!..yea..ia makhluk tuhan yang sgt comel and tak patut pon ditakuti but enthla bg aku..errr..= =' ..hhe...tapi..baru2..nih aku telah memberanikan diri memegang kucing!! baby persian named abut a.k.a mr serabut..hahha..klakakn nama dia?! abut ni maisarah my friend punyee....

let's juz say it love at the first sight..chewahhh..
first aku tgk dia kt  banglo kayu mewah "dia"..hoho..tgh sedappp tido.comell gilerrr..mata dia pejam celik..pejam..celik... agaknya dia pelik..napela rene tenung dia semacm...then ,  aku ckp kt sara..weyh..nk try pegng n dukung dia...aisyah pelik jer..dia thu yg aku tkut dgn kucing tmbh lak aku kn asma... aku kata  takpela smpai bila nk elak drpd kucing ..lgpon aku tak takut sbb ni baby..klu yg dh besar..sorry ler..kirim slm la aku nk dukung..huhu..


wohoo..hati tgh cuak tuh..takut jatuh jer mr serabut nih... and.aku kn bela arnab  named encik ojaz..rupanya arnab and kucing mmg berbeza!! kucing suka kita peluk dia , mnja2 dgn dia ..dukung dia..arnab jgn hrpla nk wat mcm tuh..pegang jer dh mnggelupur...pernah satu hari tuh encik ojaz TERcakar tgn aku..huhu..sdihnya..org nk men dgn dia ..dia wat kita mcm ni pulakk...


serius comell...errr....aku rasa nk cium2 jer..abut nih.... yang ambek gmbr ni azira azman... dia ni lgla..cat lover! hmm,  abut nih pelik cket bila org xsedia lg nk ambek gmbr dia pndang elok je kamera...bila aku dh sedia dia pulakk pandang tmpat len..trpksa laa..azira wat mcm2 jnis aksi nk tarik perhatian dia...kesian lak kt azira tp xpe hasilnya agak memuaskn..hehe..



main mata dgn abut..elok jer dia pandng mata coklat besar aku nih..agak2 dia dh jtuh cinta ker dgn aku?...yang pasti aku dh.....hahahah...meow-meow...;)



Monday, July 18, 2011

Andai itu takdir-Nya


17 Julai 2011, 9:40 mlm...

"Carilah hikmah dalam setiap ketentuanNya,
supaya timbul rasa kesabaran  dan kesyukuran,
setiap yang payah itu pasti ada kesenangan,
setiap kesabaran itu pasti ada ganjaran.
Jika sesuatu itu ditakdirkan untuk kita,
tiada siapa yang boleh beri halangan,
namun jika sesuatu itu bukan ditakdirkan untuk kita, 
pasti takkan kita dapat walaupun sudah dalam genggaman.."  



rene : “Terasa keinginan untuk menjumpaimu, tetapi tidak berjumpa lebih baik buat imanku.”

Thursday, July 7, 2011

angel cake test!

CUPCAKE PRE-TEST

VENUE : AZIRA AZMAN RESIDENCE 

P.T.I : AZIRA AZMAN , AINA AQILAH , IZZATI SAHRUL AND ARINA INSYIRAH





hehhhe..nmpk tak bayangan tuh!! that's me!!
xsmpai 10 minit dia dh naik....kitorg teruja sgt3!!!


 inilah hasil percubaan pertama kitorg..fuhh..alhamdulillah menjadi... mybe xsecomel pic2 yg aku tnjuk sblum nih..tp rase dia sedap wooo... yum yum..*ecehcehcheh. yg ujian sebnar djalankan di sekolah...tak beranila nk ambek risiko bawa kamera... tp kt sekolah yg real test punye lagi comell sbb kitorg letak topping and lagi sedappp!!! hehe ;)



Maya dan Ahmad - pelengkap hidupku ( last part)

lamanya aku stop kisah maya dan ahmad nih..now we proceed =)

memandangkan peperiksaan akhir tahun bakal menjelma, aku mula belajar bersungguh-sungguh untuk mengekalkan diri dalam kelas harapan sekolah dan tak terkecuali untuk tebus balik kesalahan aku terhadap ahmad khairul azim!!

ahmad khairul azim pelajar cemerlang..best student ...top student...
aku nak bersama dia masa hari anugerah nanti!!
itu impian maya syafina nizam!!

keputusan exam telah pun keluar

aku mendapat no2 keseluruhan tingkatan , memperoleh 7A1B.
sepanjang raptai persembahan aku bermonolog sorang-sorang..sambil tersenyum sendirian..gila ke maya?? hahha..bukan cuma tak sangka ia betul-betul jadi kenyataan.

hari anugerah cemerlang.

kedudukan kedua kesuluruhan tingkatan 1 .
MAYA SYAFINA NIZAM

woaaaaaa.....nervous+bangga  aku..hikhikhik..macam ni ke perasaan jadi  top student ...
turun sahaja dari pentas..langkahku terhenti.

maya....

Maya   : abg?

Ahmad : jom duduk kat sana... (senyum)
Maya   : urmmmm..(angguk)

Ahmad : hey!! nape muka masam jer ni?? bukn ke impian maya selama ni dh trcapai?

Maya   : .........

Ahmad : tak suka jmpa abg yea? cakap pun tak mahu..tak kesian ke kt mamat popular nih ckp sorang2...

Maya   : isk..isk..iskk......

Ahmad : maya..maya. tak ubah yea? menangis jer..cuba tahan sikit...

Maya   : abg , maya minta maaf sgt.sgt...

Ahmad : maya , terus terangla abg memang trluka maya cakap macam tuh..abg pon manusia biasa gak... tipula klu tak terasa... cuma control macho jer masa tu..hehe.... tapikn prkara dh lepas oke??? jgn ungkit?

Maya   : hm??

Ahmad : dah..dah..jangan nangis...nnt orang ingat abg lak yang wat  maya..cuba senyum ..gelak..it's your day , maya..

Maya   : abg...!

Ahmad : shhh!!! abg ada something nk cakap!

Maya   : apa dia?

Ahmad : maya..abg nk kita bersama balik...please don't say no...tgk muka  mamat popular nih...tak rasa pape ke?? huhuhu

Maya   : tak rasa pape!! uwekk!!

Ahmad : elelee..tipu! cubit kang baru tahu!

Maya   : hahaha..yess....yesss for a 1000 times..ahmad khairul azim!!
Ahmad : haha..see?! *fuhhhh

Maya   : you always there for me.. why?

Ahmad : its easy bcoz 143!

Maya   : hmmm...1432 ..ahmad!!

Ahmad : ouhh..jap2...sebelum tuh..apa-apa pon bincang dulu!! jgn pakai serang jer...

Maya   : abg!!!!!!! yela!! tgk dia pulak yg mngungkit! merajukla!

Ahmad : haa..tgk tuh...hee. encik ahmad brgurau sajala cik maya oit.

Maya   : hmmmm, yela!

Ahmad : HACKS.

Maya   : *senyum lebar


sejak tuh , aku sedar aku dan ahmad.. we were not meant to say goodbye..mcm aby ckp...

dia , ahmad khairul azim.... 
            dia maya syafina...
                                    pelengkap hidupku

zahir hanya ilusi.

Rasulullah SAW pernah bersabda..
Sesungguhnya Allah tidak memandang kepada jasad dan rupa bentuk kamu , tidak kepada keturunan dan harta kekayaan kamu , sebaliknya Allah memandang kepada hati kamu. 

Assalamualaikum.


hari rene dpt thu suatu perkara.. segelintir MANUSIA tidak puas hati dgn pemilihan rene sbgai AJK form3 dlm badan pengawas. MANUSIA ni kata rene dpt jwtn tuh sbb rene ada rupa dan saingan rene pulak xseberapa. rase terkilan sgt2 dgn MANUSIA ni. terus trang ..bukn nk sikap riak or ckp besr k..cuma rene xheran la jawtn AJK nih..rene xterpkir lngsung nk rbut jwatn nih..lainla klu jawtn presiden ke pengerusi ke ketua ke..and sewktu dgnnya...klu nk sgt jwtn tuh ambekla..rene bukn kesah pon...sbb rene thu lmbat laun jwtn tuh sume akn dpt brsilih ganti.. dlm hal ni , rupa xmemainkan peranan oke hnya PENAMPILAN seseorang. klu xpuas hati ckpla depn2 ..xpyhla nk djadikan satu isu besar dn gosip hangat..rimas3!!

cubala fikir secara rasional apa guna kalau ada rupa klu xhormat org dan brckp brsulamkn makian? apa guna ada harta klu brsikap riak dn tamak ? apa guna ada jwtan/kuasa kalau xbrsifat adil dn zalim?

rene cuma tegaskan jgnla suka sgt judge seseorg itu melalui LUARAN sahaja.

situasi 2 ni pulak..ada kwn rene ni suka sgt meneliti rene...perempuan oke...rene ni dhla pemalu tahap3..hoho..ade ke? punyala puas rene cari apela yg xkena dgn aku hari ni smpai dia pndang aku mcm tuh..rene xley org pandang lame2 nih...merah muka kang... tgurla dia " nape pandang erin mcm tuh?" dia jwb " erin ko ni ("pujian") mls nk tulis pujian dia tuh..melampau sgt..kita ni mmg suka dpuji tp xthu mcm ne nk trima pujian tu jer. rene jwb "Alhamdulilah trima kaseh" then rene puji dia balik...muka dia lgla macm acha septriasa..sumph xbohong! hoho..lpas tu dia katala, "mesti best kn bila org yg ko suka , suka kt ko balik.."..rene trdiam..hmm, org yg kita suka ..suka kt kita balik? prnah ke bnda tuh brlaku?? no komen...rene jwb..xsemstinyela... "kenapa?" muka dia trkjut...hohoh..comell!! "setiap org ada kekurangannya..mungkin erin cntik dmata Na jer kod;) "kata2 ko ni..erin..ish..putis sungguh!" "well, i'm a writer!" ( chewahhhh) .

rsenya lebih baik ikut nasihat auntie rene..


auntie rene kata pakaila purdah...( dia trpengaruh dgn citer nur kasih) hohoh...mmgla rene pon ade niatla gak nk pkai purdah ni..tp blum msenya kodd...hmm, mask pon cun gak..hehe.

   
oke..berbalik pd situasi 1 dn 2..Arina Insyirah Aris Fazil a.ka. rene hnyalah manusia biasa ciptaan Allah SWT dan jwtn yg rene dpt tuh bukn kerana rupa rene tp sbb ckgu dn rakan2 yg len percaya dgn kemmpuan rene!..

"wanita terbaik adalah wanita yang tidak dipandang dan tidak memandang....."
-saidatina aisyah-

Saturday, July 2, 2011

My cuppycake!

Assalamualaikum.


dh masuk julai la!! .so , maknanya lagi 1 bulan 16 hari lg trial PMR if i'm not mistaken...semakin terasa debarannya tp ley lak cover gelabah depn cikgu2. ckgu kata kitorg masih dlm koma lagi!! so , rene jgn dok diam jer!! don't sleep larh!!! wakey2 from ur sweetdream!! awl2 lagi aku dh dbrainwash oleh cikgu..so , byk la jugak faedah yg aku dpt. cik Arina Insyirah telah muhasabah diri selama 3 jam yg lalu ddlm bilinya yg gelap itu. skang  berkelip-kelip mata aku dibuatnya *gosok2 mata.

kesabaran mmg sgt5 dperlukan lately nih..Alhamdulillah , aku punya tahap kesabaran nih kiranya dlm tahap yg ley dikawal lagila..kecuali dgn seorang hamba Allah sorang nih..asal dgn dia jerh sakit seluruh anggota badan aku..hahaha.tp kira okayyla coz dgn dia jer aku asyik tersnyum n trgelak *ingt dunia yea... 

FYI , to all readers yg trcinta , trsyg... akibat trlmpau lama dok depn komputer ats alasan wat folio ( chewahhhh..fb main thing kena wat bila bukk komp) aku dh kena pkai spek..power pon..hushhh org kata terlmpau powerlaa... aku ckp nih , bukn pe..org kata aku dh sombong.. sombong dgn aku tuh dh mcm xley dpisahkan...rimas kodd...aku nih dhla rabun...dtg2 tepuk aku , kata "cik arina insyirah dh sombongla".ouh , plezzz...bosanla...benda nih smpai ke pengetahuan bondaku yg trcinta..nseb bekla dia lg knal sape ank gadis dia..so , she did'nt believe anything she heard!! yeahh..syg mama!! muahmuah!

buktinya!! 

cantek x? kaler pink lg..hehhee..main cekau jer bila nk beli  nih...


hari ni , hr sbtu..sok , mestila ahad .and lusa of cozla isnin kn? kn? kn?..okayy..apa aku merepek nih..hahah..lupakan jer..okayy..hari isnin nnt kitorg de ujian..ujian wat cuppycakes!! yeayyy!! bab masak nih aku suka sgt5 larh!! hilang stress!!! aku harap dptla wat cupcakes yg cute2 sprti pic di bwh...

 



koleksi cuppycakes ni aku suka sgt!!! trutamanya yang bunga ros tuh.. cantik wooo...yg make up lak chanel githcuuu...

i love that panda cuppycakes!!! comel2!!! yg lain pon nmpk yum yum jerw...tp klu depn mata rse syg lak nk mkn... hahaha..

ujian hari isnn tuh, aku punyee team dh decide nk wat cuppycake flavor chocolate..aku xbrapa brkenan sgt..hehehe..tp tak kesahla...perut ni mmpu telan pape perisa pon...so , wish me luck utk ujian pra sok...n real ujian hr isnin nnt...sbnarnya xkesah pon psl perhiasn atas cupcakes tuh...asl isi dia sedapp..kdg2 aku trtipu jugak dgn kecomelan cupcakes ni kt kedai2..bila mkn rase ..*boo, dlm diam...hahah..fhm2 jela...

selamat malam =)

currently listening to cuppycake song.
                 your my cuppy cake gumdrop snoogums boogums your the apple of my eye ;)