Pages

Friday, August 19, 2011

thanks teman cik rene :)

Assalamualaikum all fellas : )


wowwwww..baru skang aku ley mngadap ini komputer..hoho..last entry xde pic coz pkai cousin nye lptop.....at last..hari ni cik sheila and abg ghazi kita ade kt rmh so , kenala jaga dua org dak gemokk tuh..hahahaha...nakal sungguh...keletihan kodd..ni baru jaga adik2..blum anak2 lagi..ooouupsss...haha..akhirnya aku ade cara nk senyappkan diorg ..zippppp their mouth wif  dvd citer hantu trus trduduk diorg kt depn tv tuh..owahhh...such a relieves.. skang ni aku baru abez bbrapa paper...sejarah tadi..tak dpt nk dgmbrkan perasaan aku lpas jwb td...huhhh...

oke..skang dah 2 hari aku tak KESEPIAN and ttido kt bus stop ( hehe)..coz what?? haha.. of cozla sbb ade peneman kn?.. ouh sblum tuh..FYI. start jer bulan puasa balik skolah pkul 12.30. but along dtg jmput aku and asiyah about 1 mcm tuh... xde la lame sgt kn? hmm, but sometimes aisyah xdtg skolah..so , agak boring mnunggu kt bus stop tu sorg2...and mkin lme mata ni pon scara automatik nk trtutup.choiiii.bhaya btul..haha .

oke. smlm lak hmm, aisyah ttibe sesak nafas..punyela cuak aku..mse tuh bru je otw nk naik kels..ttibe trserempk dgn jaz..dia ckp aisyah sesak nafas...aku brlri sepntas kilat..nk tgk keadaan dia.trserempak dgn mr HERO aisyah, naim (hoho..kantoi.korang.)..muka dia pon lg cemasssss...wowww..time tuh kita ley nmpk ksungguhan seseorg laki nk kt seorg prmpuan.....waa..cayala lu naim!!! ouh smbung..keadaan aisyah trukla jugak..aku dh panik..trgetar-getar pgang fon ckgu md ross nk tlefon ayh aisyah..heroin pada hari itu ialah cik aina aqilah and syahirah sbb diorg nih angkt cik asiyah smpai kt bilik rwtn..woww..giler kuat..perhh..tabik la!! ..and ade org tuh nk nngis..hahaha..spela tuh..yea, cik rena?? ade pulak dia tduh aku nk nngis..hey..sy kuat oke!! muahahah..

smlm punye smlm pulakk...mase tuh otw nk pegi pagar besar skolah..nk balikla...tgh syok borak dgn aisyah ttibe ade lelaki jalan sblah  aku...aku pelikla kn ..spe la brani2 nk jalan sblah aku nih?? selamba betul! mrh nih! nk kena shoot kpala dia nih.. tak pon karate buah pinggang dia... aku toleh  dr bwh smapai ke ats..ehhh..larhh KD..rupenya...muka nk mrh yang dh mcm singa tuh brubah muka cik rene yang asal...yg comel tuh..haha..muntah cepat!!!... seyez aku ingat dia dah balik..yelah..lately ni kitorg mkin renggang...so, rene tak trkejutla klu dia tak tnggu rene balik. 

dia pon jalanla dgn rene n aisyah smpai kt bus stop..lme jugakla kitorg borak2.. aku dgn asiyah penat brdiri carila tmpt yg kosong..ade tmptnya but 2 org lelaki ni sgt2 lah tak gentlemen..diorg pegi conquer tmpat tuh!! sorang hujung sblah kiri ..sornag lagi hujung sblah kanan..hey!! tak reti nk ketepi ke? kami nk dudukla!! jerit aku dlm hati... tgk diorg xnk brgnjak trpksa la dok tgh2 tuh..errr..bengang jer...rene dgn laki yg sblah kiri tuh xdela dok rpt sgt..nk rapat ? matila kau kena karate dgn aku!! wcahaaaa!!!! KD  nmpk dia trus ambek tmpt sblah rene..chehh..konon nk protect la tue?? hahaha..dia dok jer..lme cket mamat xgentlemen tu pon blah...

memndngkan smlm aisyah balik awl ..aku ingt kesepianlah aku kt bus stop tuh..urmm... mesti boring..mcm2 lah aku pkir...dh smpai kt bus stop tuh aku dudukla..selak2 buku sejarah..coz esoknye ade paper..skali aku disergah..oleh seseorg....KD la sape lg.. klu bukn KD dh lama aku wachaaaa dia...hoho...dlm hati aku..dia nih pandai beri salam tak..dia mcm dh bace apa yg aku kta dlm hati nih..trus dia bagi salam..makk aii ..pelik bebeno..dia dgn selambanye ambek tmpat kt sblah then dia tnya "exam sok apa" aku jwb"sejarah.nmpk sgt tak prihatin"..dia jwb " sejarah jer?sblum rehat ke  slpas?"aku jwb" mnla org thu..usahala klu nk thu , usaha tngga kejayaan" dia jwb" tgh usahala nih..usaha tnya dia"..aku diam..yea..dia mmg suka mnjwb..

then, kitorg wat kuiz..errr..sume soalan aku tnya dia dpt jwb..syabas2..chehh..dlm blog ni jer aku puji dia...arituh tak pon...aku kata mcm nih" soalan senang ley la jwb" dia jwb " ouh asl org ley jwb jer soalan tu senang la?"....sekali lagi aku diam...heyyy..penat aku mlayan dia nih..dhla masa tuh aku tak bersahur...sabor jela....at least aku ade penghibur kt bus stop nih... tu lah storynye...pnjang jugak entry nih...hohoh . trtnya-tnya tak spe KD tuh?? someone special  or sekadar temn biasa? haha..tnggu jela next entry ;)

to KD, thanks teman and layan perngai giler2 cik rene...hargai sgt2 =)

Sunday, August 14, 2011

ouh , tidakkk !!! huhu

TRIAL PMR 

18 OGOS 2011

(yakni lagi 4 hari lagi..dup dap dup dap)


Assalamualaikum para pembaca sekalian :)

.setelah lama menyepikan diri ....muncul jugak cik rene ea...lame kodd aku xupdate..huhu...dh bulan ogos dh pon..dh 14 hari berpuasa...start je bulan ogos nih..huihh..makin berdebar diwatnya!!errr..byk benda aku nk story mory ni sbnarnya tp enth ttibe jer hilang sume benda aku nk citer...adoii  ...hmm, seperti yg tertera di ats ...yup dats my trial date..and aku ley dok ketak ketuk keyboard ni dengan plaster fever lg..huhu...tanpa brperasaan ..last2 result kluar aku yang errr...baik xpyh doakan mcm tuh..hey! tgh berperasaan la nih..aku bru jer lpas study geografi taw! subjek yang paling aku minat..ecee..hmm, smbung balik..so skang ni agak jarang blogging..truk la aii..klu dbiakan mcm ni..brhabuk ler blog kesygn aku huhu.. :(


hmm, currently aku KL skang ni.. dok rmh my grandma ..3 hari dah kt sini...since hari jumaat..n aku dh missed kelas pagi n petang aku.hari sabtu.huhu..and Alhamdulillah aku baru je sihat...since hari khamis rase xsedapp badan...exam fever la katakan.. seblum dtg cni..sempat lagi babah pesan.. "dik , jgn lupa bawak buku" heheh ber"adik" lg tuh..manjo betul!! adik dh berderet kt bawh...ayah aku ni byk nama dia pnggil aku..kadng tuh erin , kakak , arin...n ADIK!! hehe..ouh okey. komersial break dsituh. continue!  "yea, tgh siapkan buku la nih..errr..geo..math..bm..sejarah.eh, exam first nnt seni..nk bwa gak ke buku teks seni nih? err...bwa jela..." ley lak aku bermonolog masa nih..padahal ayh aku suruh cepat..emergency kes punye pasl "dah siap, bah".. " adik , nnt kt sana pegila beli baju raya" ..huh?? serius ayah aku  ni??? sunpah! aku tak trfikir lagi nk beli baju raya!!!.aku kan nk trial!!..aku pon tragak2 la nk jwb last skali. . " haa..yelah bah.." orang kata rezeki jangan ditolak . hehe :p

so , smlm bertarikh 13 ogos ...cousin aku nih...gegurl sume nih ajk aku pg shopping..caye tak?? aku tengah err..separuh mati terlantar kt tilam akibat exam fever..diorg ajk aku pegi shopping ? aiyo. bia bebeno? aku mula tu tolakla..xlarat eden nk berjalan sakan...akhirnya aku tewas dgn nafsu aku  sendiri..hohoo...shopping punye pasal kan??... excited btul diorg nih...aku pon ley la hepy gak...yang aku tak berkonan nih adik aku nyibuk sama.. abg ghazi..err..awk tu dhla laki..nk mnyemak gak dlm gegurl punye shopping spree.. aku mula tuh xyakin je dia ni larat...memndangkan dia pon berpuasa..tgk hyper smcm jer..hmm, bwa jela...budak nih...
tu pon ado gak kokangannye...( hehe..trpngaruh dgn loghat my grandma..) nk singgah mydin pulakk..eden nk pegi sogo..ado sale la katakan.. syg punye pasal..ikutla... aku tgh exam fever...so , xlarat la nk ikut dia ke hulu ke hilir... so , dokla tepi tuh menunggu..lmonyo bdak nih shupping!! eden dh xlaghat nih!! tgk jam..dh nk dekat sojam kt mydin tuh!!!! bengang jer..sabor rene! sabor bebanyok... akhirnya selesai jgak urusan kt mydin..alhamdulillah....nk otw pegi sogo nih..ttibe hujan lebat pulakk.. TETIBE weyh!!! dak ghazi tu pulakk TTIBE pening kpala..tak larat!!!! so , konklusinye aktiviti shopping pada hari ini dbatalkan...errghh. bengang giler aku = =" sia2 jer aku kluar.. baik aku aku dok santai ats katil bukak buku sejarah :p

hmm, tulah storynye byk lagi sbnarnya tp ayh aku nasihat kn aku jgn dok ngadap lamo sgt laptop nih..sekadar nk release tension xpolah...hehe..yolah..eden nk berundur la nih... hmm, chop2..pasl trial exam aku mcm mano nih?  dh cuak sgt2...huh..harap sumenya berjalan dgn lancar..amin..
.
.korang...
selamat berbuka..hehe...bru kul 5.33...buat brsabor yea..  eden nk smbung menimba ilmu nih.

farewell =)


mood : genap 3 bulan kita tak berjumpa..harap awk baik2 je kat sana :)