Pages

Sunday, October 30, 2011

p/s : I'm totally taken......

okey , kita sambung blogger dipertikaikan.
bagi aku blog ni seperti public diary.
aku tulis apa yang aku nak.
aku luahkan pendapat/tanggapan aku.
release stress.
aku taip perkara-perkara yang aku tak boleh luahkan secara *giler-giler* faham.? like *specialcasepunyathing*
aku post entry dalam blog dan ada pembaca setia.*hargai sgt5..lebiuwww
reader yang bagi respond balik satu bonus bagi aku*lagi sayangggg


seriously aku memang jatuh cinta dengan encik bloggie aku nih.
adakalanya kan aku hanya merenung kat blog aku selama yg mungkin.
tak buat apa entry pon just refresh blog aku ni berulang-ulang.
expecting akan ada bnda baru akan jadi 
*org tinggalkan link kt shoutbox ke
*org komen ke
*brapa org reader dtg
*follower brtmbah ker..*kenyitmata
betapa angaunya aku kat blog ni..dah addicted payah sikit nak elokkan nih.
tu yang buat aku tersenyum sorang2 depan komputer*kdg2 *bukti masih waras


blogging membantu aku dalam banyak cara.
macam aku kata kat ats tadi "release stress"
100% true. tak tipulah. 
kadang2 bila berblogging kita lupa semua bnda yg pahit kita alami.
macam terapi. cuma blogging lagi best sbb free dan senang.
so , go  for the blog therapy.=)

aku jugak dapat mngasah  penulisan aku dalam blog.*wlaupon kdg2 pkai ayat campur
aku dapat berkenalan+bergaul dengan orang yg sama minat dgn aku.
blog aku mencerminkan diri aku. *takde unsur hipokrito dsini.
 segala keptusan hati yang mudah berubah, personaliti aku yg pelbagai and my daily dosage of drama semuanya ada dalam blog ni.
not100% my life story dsiarkan dlm blog. aku pun nak jugak ada kehidupan privasi yg sndiri.
  dan
post entry ni kadang2 mcm confiding dengan kawan rapat tapi berhati-hatilah
sebab apa pun yg kita cerita akan menjadi public knowledge.


yeahh..itu pendapat aku . blogging ada byk faedah yg tertentu. yang psti bukan untuk publisiti murahan dengan mnjual kisah hidup sndiri. ^_^

p/s : I'm totally taken my bloggie is my boyfriend =)

Bila blogger dipertikaikan

Assalamualaikum.

hye para blogger and reader.


bila blogger dipertikaikan..

haihh..apa pon tak boleh.

Anonymous:


blogger takde their own privacy life. sume bnda nk diciterkan kt blog. sikit-sikit blog..daripada pasl diri sendiri kepada family kepada kawan kepada masalah kepada mngaibakan org kepada teman lelaki kepda masalah dgn teman lelaki dan seterusnya. hampir 70% yang berlaku dalam hidup blogger nak disiarkan dalam blog mereka.


*dah blog mereka nk wat mcm ne..aduihh..hahaha.... okeyh para blogger cool down. itu pendapat mereka si Anonymous. semua orang ada hak kebebsan bersuara yea tak. kita just ambek yang jernih..buang yang keruh. okeyp my turn. utk melontarkan pendapat. hee . ^_^


aku sebagai blogger pun kadang2 annoying jgak sikap blogger yang errr...entahla..tu blog mereka and  mereka bebas nk buat apa sahaja tapi sensitifla sikit dgn reader2.. dua ciri blogger berikut paling tak berkenan dihatiku. *huihui


blogger yang suka bercerita tentang keaiban org

dah macam menjadi satu kewajipan utk mnulis keaiban org dalam laman sosial nih. kawan tak layan sikit dah tulis. kawan gaduh sikit dah post entry, selisih faham sikit dah mngamuk tak tntu pasal dalam blog. pastu mulala bila perasaan marah+xpuas hati mnguasai diri syaitan pon join samala. semua cerita ditambah perisanya.. haihh..tak faham aku kadang2.

blogger yang suka mnyiarkan love life mereka
 okeyh..bab ni pulak. lain org lain tanggapannya., ada org suka baca love life org..yea, aku pon suka. suka kalau love life tuh berkekalan hingga ke jinjang pelamin dan peringkat seterusnya.* rase sweetttt sgt5!! tak suka pulak. bila love life tuh hmm, jenis yang tak serius punya. like bulan ni pasal Ali , 2 bulan lagi pasal Abu * wahh..aku mcm takde nama glamour lain dah nak pakai. haha.abaikan. suka hati korangla nak citer pasal DIA, nak buat banner pakai picture korang berDUA , right side bar full pic+info pasal DIA dan seangkatannya. seriously aku tak kesahla. tapiiii..(utk yg jenis takserius) hmm, mcm ne ea nk mulakan.. takknlah setiap entry perlu ada berkaitan pasal DIA?? faham tak? mcm akhirkata mesti ada sayarinduawkla, sayangkamula , kamulahsegalanya and segala bagailah.  paling memualkan yg taip bnda2 nih blogger yg muda dari aku..aku 15 ..muda ofcozla kurang drpd 15 kn? betapa yucksssnye. SERIOUSLY imeantit. kalau sampai ke jinjang pelamin.Alhamdulillah la. tapiiii...kalu tiba-tiba trputus tengah jalan. lain pulak ceritanya. tulis satu entry khas ni dh declare putus*err..perlu ke?. yg paling sadis skali bila kena exchange balik semua bnda dlm blog tuh. dari banner, entry yg ada pasl Dia delete*ada jenis tak delete kodd nk buat blog dia meriah.hahha, right-side bar wajiblah buang sgala gmbar+info psl dia. Part yg paling ditunggu-tunggu 2 bulan kemudian , jumpa org baru. buat balik semua benda2(banner,post,rightsidebar) tuh..sampai satu tahap delete balik..perhhhh..hobi ea??. geli hati bukan dengan org mcm nih. apa pun terserahla kepada diri masing2.


kan aku dah melencong. haha. takpe2 ni "negative" punye part.positive pulak aku post entry lain.

Saturday, October 29, 2011

Perfect two? Lonely single?

You can be the peanut butter to my jelly
You can be the butterflies I feel in my belly
You can be the captain
And I can be your first mate
You can be the chills that I feel on our first date
You can be the hero
And I can be your sidekick
You can be the tear That I cry if we ever split
You can be the rain from the cloud when it's stormin'
Or u can be the sun when it shines in the mornin'

Assalamualaikum.

perfect two? is two is perfect? hmm, two is better than one?? really?? wah2 speaking plak aku. hmm. betul ke berdua ni lebih baik? bagi aku . yeah. kadang-kadang mmg lebih baik. kadang-kadang pulak sebaliknya. roda kehidupan lah tu kan. kejap kita naik. kejap kita turun. haihh. gemuruh pulak aku nak taip pndapat aku tentang rasa "suka-suka" , couple dan sewaktu dgnnya nih. yelah, lain orang lainlah pandangannya.Cinta ni ada byk definisi so , sumenya terpulang kat diri masing2 cara nak menzahirkan rasa cinta tuh. =)




single is simple.

okey.satu2...kita start wif single.  yeah . to me 100% true.*senyumnakal . simplelah :

kau bebas nak ke mana pon kau pergi. 
masa kau hanya utk bestie.

kau bebas untuk membuat keputusan
tanpa memikirkan pasangan.

hidup kau akan sihat . 
takpayah nak berjaga sampai tengah malam juz semata-mata nak text dia padahal keesokan harinya boleh jumpa = =" beauty sleep is so important. jagalah kesihatan diri. kerana dirimu begitu berhrga =)

lebih banyak waktu spend dgn family
yeah..sometime kita 24 hours dgn fon jer..masa kualiti dgn famili pulak makin berkurang.. waktu makan pun kadng2 fon tak lepas dari tangn. dh single nih , fon takdelah byk sgt brbunyikan.. *lainla org hot. okeyh.abaikan. hmm,fon takdela brbunyi masa tuh barulah boleh spend time dgn family trsyg. keluar beriadah brsama-sama. tadelah terperap dlm bilik chatting/bersms dgn ur errr..BF.


and paling penting benefit utk org single yang masih muda macm aku nih boleh fokus kepada pelajaran.
sesetengah orang boleh bahagikan masa blajar and "suka-suka" nih. org mcm tu kira bgusla kan. manakala sesetengahnya sebaliknya. pembelajaran korang takkn tergnggu.. NO jiwa kacau. free form stress coz takpyh berfikir pasal bnda "remeh" yang lain.


sebenarnya banyak lagi benefitnya tapi aku rasa kamu , kamu n kamu ni mesti lagi advanced drpd aku yea tak. sape kata org single lonely huh?? not everyonelah. yang tak desperate jer tak rase kelonelyan tuh..huh? ayat baru. maaflah kalau ada sesape yg terasa erk..hmm. so , sudah terang lagi bersuluh single is SUPERRRBBBB BAHAGIA. yeah. seriously. i MEANT it.




Couple is trouble.

muahhahaa * evil laugh... okeyhhh..jangan marahla sape yg tgh berpasangan tuh.. semua perkara ada pro dan kontranya. CUMA  disini aku menegaskan bahawa aku taknak tulis apa BENEFITS couple coz sprti mana kamu , kamu n kamu tahu, COUPLE ni lebih banyak keburukan daripada kebaikan. aku cuma nk expresss benda yang couple wat trsgtla buat aku annoy. i meant it. SERIOUSLY. annoying SANGAT.

love life online
aku tak kisahla org nak siarkan kisah cinta mereka dlm blog or fb and sewaktu dgnnya. hak mereka kan. tapiiiiiiii..fikirlah orang lain jugak . macam zaman skang nih bukan org dewasa jer yg pakai laman sosial nih. bebudak 5 tahun pon ada. jangan terkejut. huhh..p/s :shock la sgt. 

jalan macam kura2
bila dunia dah jadi mereka berdua yg punya.. haha.. *gerrrrliii  mulala jalan punyala slow..smpai hari tuh aku ada kecemasan . dh kecemasan mestilah nk cepat yea tak. satu pasangan nih..nk tnggu dia jalan . makkkk aii..p/s : kura-kura aku pon lagi pantas brjalan. *kan sayang? hee.

24/7 sayang/bby/sweetheart * takingatdunia
serius.menyampah lah I..hahhaa.. love u sana..love you sini.. sayang sana. sayang sini. ouh pleaseeeeeeeeee....tak kiralah laman sosial apa. semua tanpa segan silu buat perkara yng aku sebut tadi. part yg paling best . bila letak status. bulan ni dgn Abu. bulan depan lak dengan Ali. meriahhh youu!.and bila bersayang takingatdunia. bila putus pun satu hal lak. kepoh takingatdunia gak. tak terfikir ke pandangan org terhadp diri anda??*chehhee anda tuh* ESPECIALLY girl2 nih. malula. p/s: sorok2 sudahla..haha~

terlebih manja+mngada-ngada * againtakingatdunia
 aku tak benci couple cuma rasa mnyampah yg trsgtla meluap. faham? jauh bezanya tu kan. okey. ada satu hari tuh.citer real nih. aku naik tren , then ada pasangan enthla Myanmar kodd,  punyalah aduhh mngada-ngadanya. time tulah nak wat aksi2 takbermoral. hello.that train ada budak2 okayhhh..pegi wat free show pulak kat situ. kalau boleh aku nak muay thai jer pasangan like monkey tuh. nobrain btul la.citerkeduareal pulak. masa aku pegi mid valley airtuh. ada pasangan nih..samacantiksamahandsome. si girl2 ni pergi merengek kt boy2 tuh depan org ramai *aku ada depn diorg jer.. suruh boy2 tuh belikan subang panjang yg dia nak.*xleyblah pasal subang jer. last skali si boy2 tuh dh segan dia trus tinggalkan si girl2 tuh.. *aku dgn azie yg depn diorg nih sakit perut tahan gelak..serve u rite. p/s: takpayah nak mnunjuk sgtla ada boyfie tuh~



FYI , aku tak jelezla. apa yg couple wat nih..sweet tu mmg sweet tp kan lg bez KEMANISAN tuh kita rasa selepas terbinanya sebuah masjid yang kukuh+sah. =)
(err..ade ke msjid sah?..haha..biala :p)


hmm, tipulah kalau aku kata aku tak pernah feel benda nih. remajakan. rasa "suka-suka" nih pun datang tanpa kita sedar+duga. nak hindar pun aku rasa terkena jugak. nak2 aku jumpa orang yang iras2 My Burhan . tak ley tido malam dibuatnya. haha. kantoi dah. hmm. kita memang tak boleh hindar tapikan pandai-pandailah kita kawal perasaan "suka-suka" tuh. Macam aku masih muda.uhm uhm. jalan menuju masa depan masih jauh utk aku kejar. so , tundalah perasaan ni sampai waktu yang sesuai tuh tiba. tak pun "suka-suka" dlm hati jela . haha. cakap memang senangkn tp is not easy as it seems. anyway takde maknala nk "suka-suka" sgt5 dlm usia skang nih, tak comfirm lgkan dia tuh future kita ke tak. tapi percayalah satu ayat nih . Andai itu takdir-Nya.


p/s : adakah ayat aku nih macam org yang single??
       
       i'm totally not desperate okayyyy .hahaha. ^_^



Tag game.

 Assalamualaikum. hey guys.


 today rene kena tag. thanks to cik cik kira.


setiap games ada rules tak?? so , read all the rules below. =)

Rules :You must post these rules.Each person must post 11 things about themselves in their journal.Answer the questions that tagger set for you in their post. And create eleven new questions for the people you tagged to answer.You have to choose 11 people to tag and link them on the post.Go to their page and tell them HIM/HERNo tag back!No stuff in the tagging section about "YOU ARE TAGGED IF YOU ARE READING THIS" YOU LEGITIMATELY (a.k.a REALLY, TRUST, WITH ALL HONESTY) have tagged 11 people.


11 perkara pasal Rene,

  1. mempunyai hobi baru duduk depn komp smbil gelak sorng2. *masihwarasokayy
  2. manja dgn kwn2 tp dgn tegas dgn adik2.  *kakak mithali
  3. sensitif orangnya. *pleasetakecareofmysmallheart
  4. badan kechik tp kuat makan *seriously 
  5. suka mndiamkan diri bila merajuk *ngada-ngada
  6. benci dgn org yg suka mncarut.
  7. tak benci couple cuma menyampah jer *seriouslyIMEANTIT
  8. bukan jenis orang yg 24hour dgn fon. 
  9. pape perkara depend on mood  *seriously satu tabiat yg sangatla tidak mmbantu dalam kehidupan. dlm usaha utk get rid of it.
  10. love my pet so muchhhh <3
  11. suka berangan brjumpa dgn org mcm Burhanuddin Al-Helmy. *actually dh jmpa dah cume segan :p



 oke..huhh..payah gak nk smpai 11 ni walaupun sume pasal diri aku sndiri..
dbwh ni soalan yg cik kira bg kat rene. 



1. no surat beranak .

*err.seriously? . haha.AC**0**
 
2. no . telefon umah , bukan handphone . hahahaha3 .

alaaa...*privacy lorh. sorrryyy

3 . alamat rumah jiran depan rumah anda .

 *again.seriously . watpe? ngurat abg? haha. No,13. done! tu jer wajib tahu.

4. ehh2 , name korang ?

 Arina Insyirah Aris Fazil

5 . suke kaler hape ??

 merah jambu , ungu dan biru!

6. kalo anda sesat dalam hutan , ape yang anda pilih : handphone , beg duet , or obor ?

handphone * line kat hutan kdg2 lagi clear drpd kt city..hahaha


7 . peberet lagu korang ?

apa pon boleh. haha~

8 . senarai name bestfriend anda .

Azie
Esah
Rena
*errr..klu nk snaraikan sume full satu entry pasal best friend jer. *ececece

9. kawan atau pakwe ?

kawan*duhh..lg mahu tnya although xwish diorg sblum tido..still FRIEND most important thing 

10 . matlamat pade usia 20 tahun . 

study kat luar negara i guess..dlm M'sia pun okey gak.

11. awak sayang saye takk ??

sayang sgt!!! *err..not less k. xley bg soalan yg sush lg.hahaha

oke my turn.. my 11 questions.

  1. apa benda perkara yg paling korang minat.?
  2. apa cita2 korang masa korang kechik2 dulu,?
  3. pernah tak korang kehilangan org yg paling rapat dlm hidup korang?
  4. kalau dberi peluang , korang paling nak pergi ke mana?
  5. ada tak stuffed animal yang korang sleep with? haha*fhm ker ayat manglish aku nih.
  6. jenis kereta apa yg korang suka?
  7. ciri manusia yg paling korang bnci?
  8. pekerjaan yg paling diimpikan?
  9. pujian terbaik yang pernah korang dapat?
  10. cara terbaik utk relax?
  11. makanan yg korang wajib beli bila keluar rumah?,

huhh..dan mngsanya ialahhh..


  1. DANIAL
  2. BALQIS OMAR
  3. FARIZAH KAY
  4. IZZATI SAHRUL
  5. SITI NAJIHAH
  6. MUNIRAH
  7. FIRDANI
  8. NANA
  9. LISA
  10. NANAKIMIE
  11. EMILIA

selemat mnjwab ^_^

Ninja Terrapins

Assalamualaikum..

Ninja terrapins! watchaaaaaaaaa!!
haha..before that.

smlm punya smlm aku mimpi baikkk punyeee... mimpi main2 basikal dengan my sweetheart, Burhanuddin Al-Helmy.hehehe. satu keajaiban mimpikn dia... seronokla rasa macam taknak bangun sampai malam menjelma lagi. =)
semlm lak...satu group ajk pg mid , satu group lg ajk pegi alamanda. ouchhh.. sorryla takde mood nk keluar. lgpun aku kena siapkan cerpen aku yg dh lama terbiar. sorrryyy sesgt erk.  okeyh back to the main topic. Ninja Terrapins!! 
Arina Insyirah Blogspot mempersembahkan....

 Bario





Buah hati pertama aku nih nama dia Bario.bersempena padi bario. haha. tersgtla nakal. dia jer yang berani gigit aku. kang aku gigit dia tahu2 jela apa jd. ofcozla gigi aku yg rosak teruk bario kn ada cengkerang lainla bila dia gigit aku kt muka lak tuh takde pape protection..haihh..syg2..napela awk buat  cinta hati awk mcm ni.?? tak sayang dh? bario lah paling kecik antara terrapins yang lain. kuat makan n kuat jalan. badan jer kecik bab makan mmg kesukaan dialah.  nakal2 gak tapi ley tahan pemalunya.


Taro



 
muaaaaahhhhhhhhhh..



my cutest baby.. nama bersempena ubi taro..kedua paling tembam+gemukk+kuat makan+suka panjat badan kawn2 yg len+ suka berdiri ( haha.weird kan? but cute!). dia paling susah sekali aku nak ambek shot.. pemalu sgt.. and suka lari2.. aduihh..masa tula dia nak main kejar-kejar ala "bolly" pulak. romantis sungguhla you ni taro!! hahaha.



Tushi





Tushiii..nama di ambil sempena nama kucing sahabat baik aku..hahah~ nama ni cute trsgtlah aku rasa..like sushi githu... paling gemoookkkkk...syg sgt3 kat dia sbb tembam sgt3...bila aku angkat dia time dia tgh syok jalan2 cari makan mesti tangan dia tolak jari aku.,.konnnye "tepilah I nak jalan pun tak senang rene nih..queen control btul la = ="

last one....


Unknown/Species/Hitam/Black




byk erk..nama dia.. aku pon tak brani nak letak nama yg sbnar-bnarnya..kalau ikutkan dia nih bukan hak milik aku but cousin aku maybe. dulu dialah paling besar + gemokk+tembam. ley baring sesuka hati kt badan kwn2 dia yg len. skang tidak lagi bila tushi and taro mndahului dia. kesian2. dia tak membesar coz sukar utk mndapatkan makanan... tak pandai nk rebut dgn yang lain.. haihh. *geleng kepala jer tgk. dssbkan kesian tahap melampau...dia jadi manja..coz setiap hari aku kena suap dia...nasib takde gigi..takut jugak huh mulut dia nganga seluas-luasnya!!!


mereka inilah ninja terrapins di hati saya..

Wednesday, October 26, 2011

Tuesday, October 25, 2011

Girls "lepak-ing day"

Asslamualaikum.

fuhh, puas aku tnggu bekalan elektrik ni .. dr kul 11 smpai la kul 3 ptg td.. menunggu dgn penuh ksbaran ni.. sblum mak aku pergi kerja sempat lak dia ckp " tulah adik , ptutnya plan pegi jalan2  tu hari ni bukn smlm..smlm elok je ada elektrik , hr ni smpai ke ptg takde".. aku dh mngeluh lemah ni... hee.tp kan boleh jugak pegi jalan2 hari ni sekali lagi! heheh..

girls "lepak-ing day"

VENUE : MID VALLEY , KUALA LUMPUR


smlm enth tiba2 plak dpt pnggilan kul 5 pagi mcm tuh nk pegi mid nih..pelik bebeno.. last minute nye plan..hmm, nseb mnjadi..yg dpt join 5 org..3 girl2.. 2 boy2... yg boy2 tu bukn apa..merangkap photographer kitorg. hee. ingt nk grak awl..tp girl2 siapkan jdla lewat..

perkara pertama kitorg wat. tgk wayang... aku nk tgk al-hijab.. mmg teringin sgtla kn..lgpon takde citer yg bez lg selain real steel...puasla pujuk azira dgn aisyah ni..jomla. jomla. aku adala . takpayah takutla... huhh.. lama gak nk pjuk diorg nih.. Alhamdulillah trcapai jugak hasrat aku.hehe.. thanks korang!! 



korang tahu tak?



citer ni seramm sgt3!!! ya Allah , tak ku sngka...first timela aku mnjerit ktakutan dlm wayang tuh...susspenn btul.. nsebla aku kt tgh2.. kiri aku aisyah , kanan aku azira..lucky2.aku diapit!. citer ni mmg lainla drpd citer hantu yg lain..ada pngajaran jgak yg ley dambil.. tp seriusla serammm.. takut aku.. semua kwn aku tutp muka pkai bekas pop corn..aisyah byk part dia pejam mata so , byk dia tak tgk..aku takut2 tgk gak la ..yela dh byr , tutup mata rugila weyh. burn duit aku. tp okela..dsbbkan kitorg pegi wktu kerja..tak ramai org..bape kerat je ..so, tak seganla TERjerit dlm tuh.. haha =)





rene with azie and aisyah!
masa utk mkn!! lapar kodd. aku dhla dr awl tak makan...hishh..perut tgh berkeroncong hebat nih..dlm wayang tu pon ..azie je mkn pop corn ..aku tak suka sgt benda tuh. byk minum air je. diorg tgh rancak borak..aku mkn.. tup tup tup ..dh abez..heee..sekelip mata aku ley makan burger spicy chicken mcdeluxe tu taw! hhmmm, yummm! lazattt...enak hingga mnjilat jari..!

byk gak tmpat kitorg singgah.. aku paling seronok masa singgah MPH!! ouh my!! syurga btul la. buku jer sekeliling... MPH kt sana besar.,..susun atur pon dh len sikit..hampir sesat aku dbuatnya... pegi sana..usha novel laaa.... byk pilihan btul...aku nk tu..aku nk ni..haihh..tamak2..klu abg aku ada ..mesti dia kata aku boros.. hoho. lama jugakla nk buat pilihan.. yg lain tak minat sgt novel ..so, agak payah nk wat pilihan..nseb aisyah ada..azira , najmi n naim lak sementara tnggu aku wat pilihan diorg pg tgk kad2 ucapan...mcm2la kad ucapan nye wish..ada lagu2.. ada yg suara prmpuan , ada  yg mnyanyi....geli hati diorg sume.

sbgai kakak yang mithali..aku tak lupa kt buah hati trcinta aku drmh.my baby sister. sheila. aku adala belikan dia buah tgn.. merah2 tgn aku pegang "barang" tuh..harap dia sukala.. harap dia hargaila. sekali dia tak mkn pon !! kecik hati aku! aku ingt budak2 suka .. benda creamy2 nih.. merajukla dgn adik!! taknak kawan! huhu.sedih jer.





thanks 4 the wonderful day, Azira Azman , Aisyah Ariff ,Naim and Najmi <3







Manusia chipsmore.?

Assalamualaikum.

hmm, manusia chipsmore.?
napela perlu wujudnya manusia macam ni.?
korang tahukan apa maksud manusia chipsmore tuh?
datang dan pergi dalam hidup kita ikut sesuka hati dia.?
kejap ada , kejap takde.
hobi ke.? part time job ke?
tak faham aku.
haihh.aku rasa bukan aku sorang je yang alami benda nih.
Sabar jela~

bukan chipsmore kayy tp mcflurry oreo.


p/s : sekadar luahan. masih tak puas hati = ="

Friday, October 14, 2011

Pizza Hut with THEM♥

hari semalam...

kita meraikan satu majlis bersama-sama...
kita ketawa..dan saat itulah yg mnggembirakan hati kita...

hari ini ...

kita mengenang kembali majlis smlm...
kita teringat dan saat itulah kita baru mnyedari bahawa kita sudah berada di penghujung jalan...


sejak bila pulakk aku jadi puitis sgt nih??...FYI ,,i'm not copy paste this thing...bnggala sgt =)

3 KRK CLASS PARTY

VENUE : PIZZA HUT
 

okey..memndngkan pmr sudah pun tamat. jamuan kelas ofcozla ptut diadakan. yea, and org brtnggungjawab mnguruskan nye is ME. haha. mlsnya. . syukur Alhamdulillah. aisyah nk handle mjlis tuh 70%. yg slbihnya akula. fuhh.nseb bek.dh ley tarik nafas lega dh nih... tp aku takdelah goyang kaki. kesian cik aisyah aku. hoho. tolongla setakat yg termampu. spt teman dia survey2 tempat n makanan.

jamuan start pkul 3 ptg..but aku n aisyah kena pegi awl sikit dlm 2 .40 mcm tuh ..tapi......aku balik sekolah pon dh kul 2...jalan kaki plak tuh.aiyo.letih2. aku nk bersiap lg.huhhh. bape minit tuh. aisyah dh risau takut aku siap lmbt. lg dia terkejt bila aku ckp aku tak ready bju lg . lagi la ..huhu.aku ni wat dia suspen jer. okeyp.smpai rmh je aku trus selongkar almari mix n match apa yg ada. ingt nk pkai selendang. aduss.nk lilit sana sini. tak sempat nie. pkai jela tudung awning tuh.senang. tak payah gosok . hee =)

smpai jer kt piza hut. tugas mngorder sume aku serahkn kt aina ...pndaila dia nk uruskan. aku keletihan. dh la tak mnyempat nk rehatkan badan... aku bersyukur la ada ramai kawan nk bantu. azim jd akauntan sementara. dan  aisyah lak jd party planner.bgus2.mcm nila kwn .


Aishiteru , Madam Lina  or Pn Amalina Salleh. we love you so much!!


yummm yumm!!



soup of the day! sedapp mkn ketika masih panas ..  :)


roti ni fevret aku.. terasa sedapppnyee...byk aku mkn...org tak mkn je aku rembat..hahah..kuat mkn kn?! kalah dgn 9 nafsu aku..huhh..taubat2..


haa..aku dpt mkn slice jer yg ni!! sedihla! merajuk! mkn hati! haha


kesedapnmu takdapet den nk meraso!

hmm, bgus jugak sume pilihan aina nih... syukur2...gmbr desert jer aku lupa nk ambek gmbr..knapa? desert smpai jer..aku trus ngappp..hahaha ..gendang gendut tali kecapi , kenyang perut suka ati . heee. ^_^


hehe. bonda trsyg kena tutup mata... kami kan budakk nakal yg pasif :p


yeahhh..kami kuasai tempat ini...besh2.


 with my sweethearts... gegirl2 aku...muahmuahmuah!! hee. syg korang.


rene with ayuni , faizah , cik rena , diyana and adilah.


rene with samyukhta , jazfritina n cik aisyah yg suka mnyelit..hahahha.


gadis bloggie kena suap dgn bonda ..hip hip horraaayyyy..haha. jgn jelez eyka zuhairi..sekali lagi aisyah mnyelit.hahhaha. xkesahla. bonda mmg baik sgt2..selalu bg nasihat yg berguna kt kitorg...tegur  bila kitorg wat silp.


huh? adik sape nih??? nama dia faris daniel. percaya tak yang dia nih brumur 15 thun?? nope rite. aku pon kdg2 lupa yg dia kwn aku. dh mcm adik aku dah. bonda pon ckp..brother-sister.





princes of 3KRK..rmai lg sbnarnya...tp tak dpt nk dtg.. sume ni muka jer mcm ni prangai giler2 gakla...terutama yg kanan sekali tuh.. we called him "mokk"...bukn sbb dia gemuk kayy.. sbb dia selamba dlm apa jua hal n kinda cute .



princesses of 3KRK..ada bbrapa je org tak dtg. prmpuan lbih rmai drpd llaki. bdak llaki brbju kining itu "UNKNOWN" haha..dgn girls je nk ambek gmbr bila time boys trus lari. pandai btul. bijak2.


an enjoyable moment eva.
we love you, Pn Amalina.
thanks for teaching us.
have a safe journey
and
take care yourself
at Makkah. =)

Thursday, October 13, 2011

between us its over!

yeah , semuanya antara kita dh tamat! 

putus! putus!putus!

ZZzZZz..hahha. ape aku merepek nih?
seperti mn korang tahu pmr dh tamat 3 hari yg lalu.. officially tamat pd 11 oktober 2011 lalu.Alhamdulillah..wooowww..merdeka sudah, mereka2 yg lahir pd thun 1996.....hooorrayyyy!!

ignore my eye bag.hee ;)
sblum pmr , tak sbr sgt nk habiskan coz pkir benda-bnda yg akn dbuat lps je abez pmr..mcm2 dh ni dlm kpala aku...start projek penulisan dgn danial , luangkan masa dgn kwn2 , tgk citer korea scara marathon , dating dgn encik bloggie aku nih n mcm-mcm lgla...mmg xsbr nih... ouh bbrapa hari sblum exam pon aku deactivate facebook.. mmg sngaja aku buat mcm tuh. mmgla facebook antara jln komunikasi antara manusia tapiiiiii...klu korang dh rindu someone tuh(dtujukn utk sume ea)....give her/he a msg or call.. bukn menatap wall dia jer ...erghhh = ="
 and
selepas je abez...well,  sangkaan aku meleset sama skali..... apa yg aku rasa skang.. bosan ya amat... smlm aku abezkan sisa2 masa aku dgn mngemas sgala kertas2 latihn , tuisyen dr thun 2009 smpaila skang  yg aku simpan.. makk aii..tinggi bebeno..krts2 tuh aku ingt nk kitar semula blik..hmm.. rase pelik sgt bila tak dgn buku yg berkaitan dgn sekolah , belajar n buat kerja skolah.. seriously!!! rasa mcm dh takde matlamat dh~huhu.. facebook pon dh activate blik..bosanlaaa....dgn kerenah mnusia yg pelbagai jenis..sume nk dluahkan dlm fb .. aiyooo..jgnla hidup dfacebook kn..bukn ke elok jd diam2 ubi berisi drpd jd sprti tin kosong?... enjoy ur life la..=)