Pages

Sunday, October 30, 2011

Bila blogger dipertikaikan

Assalamualaikum.

hye para blogger and reader.


bila blogger dipertikaikan..

haihh..apa pon tak boleh.

Anonymous:


blogger takde their own privacy life. sume bnda nk diciterkan kt blog. sikit-sikit blog..daripada pasl diri sendiri kepada family kepada kawan kepada masalah kepada mngaibakan org kepada teman lelaki kepda masalah dgn teman lelaki dan seterusnya. hampir 70% yang berlaku dalam hidup blogger nak disiarkan dalam blog mereka.


*dah blog mereka nk wat mcm ne..aduihh..hahaha.... okeyh para blogger cool down. itu pendapat mereka si Anonymous. semua orang ada hak kebebsan bersuara yea tak. kita just ambek yang jernih..buang yang keruh. okeyp my turn. utk melontarkan pendapat. hee . ^_^


aku sebagai blogger pun kadang2 annoying jgak sikap blogger yang errr...entahla..tu blog mereka and  mereka bebas nk buat apa sahaja tapi sensitifla sikit dgn reader2.. dua ciri blogger berikut paling tak berkenan dihatiku. *huihui


blogger yang suka bercerita tentang keaiban org

dah macam menjadi satu kewajipan utk mnulis keaiban org dalam laman sosial nih. kawan tak layan sikit dah tulis. kawan gaduh sikit dah post entry, selisih faham sikit dah mngamuk tak tntu pasal dalam blog. pastu mulala bila perasaan marah+xpuas hati mnguasai diri syaitan pon join samala. semua cerita ditambah perisanya.. haihh..tak faham aku kadang2.

blogger yang suka mnyiarkan love life mereka
 okeyh..bab ni pulak. lain org lain tanggapannya., ada org suka baca love life org..yea, aku pon suka. suka kalau love life tuh berkekalan hingga ke jinjang pelamin dan peringkat seterusnya.* rase sweetttt sgt5!! tak suka pulak. bila love life tuh hmm, jenis yang tak serius punya. like bulan ni pasal Ali , 2 bulan lagi pasal Abu * wahh..aku mcm takde nama glamour lain dah nak pakai. haha.abaikan. suka hati korangla nak citer pasal DIA, nak buat banner pakai picture korang berDUA , right side bar full pic+info pasal DIA dan seangkatannya. seriously aku tak kesahla. tapiiii..(utk yg jenis takserius) hmm, mcm ne ea nk mulakan.. takknlah setiap entry perlu ada berkaitan pasal DIA?? faham tak? mcm akhirkata mesti ada sayarinduawkla, sayangkamula , kamulahsegalanya and segala bagailah.  paling memualkan yg taip bnda2 nih blogger yg muda dari aku..aku 15 ..muda ofcozla kurang drpd 15 kn? betapa yucksssnye. SERIOUSLY imeantit. kalau sampai ke jinjang pelamin.Alhamdulillah la. tapiiii...kalu tiba-tiba trputus tengah jalan. lain pulak ceritanya. tulis satu entry khas ni dh declare putus*err..perlu ke?. yg paling sadis skali bila kena exchange balik semua bnda dlm blog tuh. dari banner, entry yg ada pasl Dia delete*ada jenis tak delete kodd nk buat blog dia meriah.hahha, right-side bar wajiblah buang sgala gmbar+info psl dia. Part yg paling ditunggu-tunggu 2 bulan kemudian , jumpa org baru. buat balik semua benda2(banner,post,rightsidebar) tuh..sampai satu tahap delete balik..perhhhh..hobi ea??. geli hati bukan dengan org mcm nih. apa pun terserahla kepada diri masing2.


kan aku dah melencong. haha. takpe2 ni "negative" punye part.positive pulak aku post entry lain.

No comments: