Pages

Saturday, October 29, 2011

Ninja Terrapins

Assalamualaikum..

Ninja terrapins! watchaaaaaaaaa!!
haha..before that.

smlm punya smlm aku mimpi baikkk punyeee... mimpi main2 basikal dengan my sweetheart, Burhanuddin Al-Helmy.hehehe. satu keajaiban mimpikn dia... seronokla rasa macam taknak bangun sampai malam menjelma lagi. =)
semlm lak...satu group ajk pg mid , satu group lg ajk pegi alamanda. ouchhh.. sorryla takde mood nk keluar. lgpun aku kena siapkan cerpen aku yg dh lama terbiar. sorrryyy sesgt erk.  okeyh back to the main topic. Ninja Terrapins!! 
Arina Insyirah Blogspot mempersembahkan....

 Bario





Buah hati pertama aku nih nama dia Bario.bersempena padi bario. haha. tersgtla nakal. dia jer yang berani gigit aku. kang aku gigit dia tahu2 jela apa jd. ofcozla gigi aku yg rosak teruk bario kn ada cengkerang lainla bila dia gigit aku kt muka lak tuh takde pape protection..haihh..syg2..napela awk buat  cinta hati awk mcm ni.?? tak sayang dh? bario lah paling kecik antara terrapins yang lain. kuat makan n kuat jalan. badan jer kecik bab makan mmg kesukaan dialah.  nakal2 gak tapi ley tahan pemalunya.


Taro



 
muaaaaahhhhhhhhhh..



my cutest baby.. nama bersempena ubi taro..kedua paling tembam+gemukk+kuat makan+suka panjat badan kawn2 yg len+ suka berdiri ( haha.weird kan? but cute!). dia paling susah sekali aku nak ambek shot.. pemalu sgt.. and suka lari2.. aduihh..masa tula dia nak main kejar-kejar ala "bolly" pulak. romantis sungguhla you ni taro!! hahaha.



Tushi





Tushiii..nama di ambil sempena nama kucing sahabat baik aku..hahah~ nama ni cute trsgtlah aku rasa..like sushi githu... paling gemoookkkkk...syg sgt3 kat dia sbb tembam sgt3...bila aku angkat dia time dia tgh syok jalan2 cari makan mesti tangan dia tolak jari aku.,.konnnye "tepilah I nak jalan pun tak senang rene nih..queen control btul la = ="

last one....


Unknown/Species/Hitam/Black




byk erk..nama dia.. aku pon tak brani nak letak nama yg sbnar-bnarnya..kalau ikutkan dia nih bukan hak milik aku but cousin aku maybe. dulu dialah paling besar + gemokk+tembam. ley baring sesuka hati kt badan kwn2 dia yg len. skang tidak lagi bila tushi and taro mndahului dia. kesian2. dia tak membesar coz sukar utk mndapatkan makanan... tak pandai nk rebut dgn yang lain.. haihh. *geleng kepala jer tgk. dssbkan kesian tahap melampau...dia jadi manja..coz setiap hari aku kena suap dia...nasib takde gigi..takut jugak huh mulut dia nganga seluas-luasnya!!!


mereka inilah ninja terrapins di hati saya..

1 comment:

Cik Kira said...

weeee . rene , Kira bru beli kura2 nih . hikhok . comel kan diorang :)