Pages

Saturday, October 29, 2011

Perfect two? Lonely single?

You can be the peanut butter to my jelly
You can be the butterflies I feel in my belly
You can be the captain
And I can be your first mate
You can be the chills that I feel on our first date
You can be the hero
And I can be your sidekick
You can be the tear That I cry if we ever split
You can be the rain from the cloud when it's stormin'
Or u can be the sun when it shines in the mornin'

Assalamualaikum.

perfect two? is two is perfect? hmm, two is better than one?? really?? wah2 speaking plak aku. hmm. betul ke berdua ni lebih baik? bagi aku . yeah. kadang-kadang mmg lebih baik. kadang-kadang pulak sebaliknya. roda kehidupan lah tu kan. kejap kita naik. kejap kita turun. haihh. gemuruh pulak aku nak taip pndapat aku tentang rasa "suka-suka" , couple dan sewaktu dgnnya nih. yelah, lain orang lainlah pandangannya.Cinta ni ada byk definisi so , sumenya terpulang kat diri masing2 cara nak menzahirkan rasa cinta tuh. =)




single is simple.

okey.satu2...kita start wif single.  yeah . to me 100% true.*senyumnakal . simplelah :

kau bebas nak ke mana pon kau pergi. 
masa kau hanya utk bestie.

kau bebas untuk membuat keputusan
tanpa memikirkan pasangan.

hidup kau akan sihat . 
takpayah nak berjaga sampai tengah malam juz semata-mata nak text dia padahal keesokan harinya boleh jumpa = =" beauty sleep is so important. jagalah kesihatan diri. kerana dirimu begitu berhrga =)

lebih banyak waktu spend dgn family
yeah..sometime kita 24 hours dgn fon jer..masa kualiti dgn famili pulak makin berkurang.. waktu makan pun kadng2 fon tak lepas dari tangn. dh single nih , fon takdelah byk sgt brbunyikan.. *lainla org hot. okeyh.abaikan. hmm,fon takdela brbunyi masa tuh barulah boleh spend time dgn family trsyg. keluar beriadah brsama-sama. tadelah terperap dlm bilik chatting/bersms dgn ur errr..BF.


and paling penting benefit utk org single yang masih muda macm aku nih boleh fokus kepada pelajaran.
sesetengah orang boleh bahagikan masa blajar and "suka-suka" nih. org mcm tu kira bgusla kan. manakala sesetengahnya sebaliknya. pembelajaran korang takkn tergnggu.. NO jiwa kacau. free form stress coz takpyh berfikir pasal bnda "remeh" yang lain.


sebenarnya banyak lagi benefitnya tapi aku rasa kamu , kamu n kamu ni mesti lagi advanced drpd aku yea tak. sape kata org single lonely huh?? not everyonelah. yang tak desperate jer tak rase kelonelyan tuh..huh? ayat baru. maaflah kalau ada sesape yg terasa erk..hmm. so , sudah terang lagi bersuluh single is SUPERRRBBBB BAHAGIA. yeah. seriously. i MEANT it.




Couple is trouble.

muahhahaa * evil laugh... okeyhhh..jangan marahla sape yg tgh berpasangan tuh.. semua perkara ada pro dan kontranya. CUMA  disini aku menegaskan bahawa aku taknak tulis apa BENEFITS couple coz sprti mana kamu , kamu n kamu tahu, COUPLE ni lebih banyak keburukan daripada kebaikan. aku cuma nk expresss benda yang couple wat trsgtla buat aku annoy. i meant it. SERIOUSLY. annoying SANGAT.

love life online
aku tak kisahla org nak siarkan kisah cinta mereka dlm blog or fb and sewaktu dgnnya. hak mereka kan. tapiiiiiiii..fikirlah orang lain jugak . macam zaman skang nih bukan org dewasa jer yg pakai laman sosial nih. bebudak 5 tahun pon ada. jangan terkejut. huhh..p/s :shock la sgt. 

jalan macam kura2
bila dunia dah jadi mereka berdua yg punya.. haha.. *gerrrrliii  mulala jalan punyala slow..smpai hari tuh aku ada kecemasan . dh kecemasan mestilah nk cepat yea tak. satu pasangan nih..nk tnggu dia jalan . makkkk aii..p/s : kura-kura aku pon lagi pantas brjalan. *kan sayang? hee.

24/7 sayang/bby/sweetheart * takingatdunia
serius.menyampah lah I..hahhaa.. love u sana..love you sini.. sayang sana. sayang sini. ouh pleaseeeeeeeeee....tak kiralah laman sosial apa. semua tanpa segan silu buat perkara yng aku sebut tadi. part yg paling best . bila letak status. bulan ni dgn Abu. bulan depan lak dengan Ali. meriahhh youu!.and bila bersayang takingatdunia. bila putus pun satu hal lak. kepoh takingatdunia gak. tak terfikir ke pandangan org terhadp diri anda??*chehhee anda tuh* ESPECIALLY girl2 nih. malula. p/s: sorok2 sudahla..haha~

terlebih manja+mngada-ngada * againtakingatdunia
 aku tak benci couple cuma rasa mnyampah yg trsgtla meluap. faham? jauh bezanya tu kan. okey. ada satu hari tuh.citer real nih. aku naik tren , then ada pasangan enthla Myanmar kodd,  punyalah aduhh mngada-ngadanya. time tulah nak wat aksi2 takbermoral. hello.that train ada budak2 okayhhh..pegi wat free show pulak kat situ. kalau boleh aku nak muay thai jer pasangan like monkey tuh. nobrain btul la.citerkeduareal pulak. masa aku pegi mid valley airtuh. ada pasangan nih..samacantiksamahandsome. si girl2 ni pergi merengek kt boy2 tuh depan org ramai *aku ada depn diorg jer.. suruh boy2 tuh belikan subang panjang yg dia nak.*xleyblah pasal subang jer. last skali si boy2 tuh dh segan dia trus tinggalkan si girl2 tuh.. *aku dgn azie yg depn diorg nih sakit perut tahan gelak..serve u rite. p/s: takpayah nak mnunjuk sgtla ada boyfie tuh~



FYI , aku tak jelezla. apa yg couple wat nih..sweet tu mmg sweet tp kan lg bez KEMANISAN tuh kita rasa selepas terbinanya sebuah masjid yang kukuh+sah. =)
(err..ade ke msjid sah?..haha..biala :p)


hmm, tipulah kalau aku kata aku tak pernah feel benda nih. remajakan. rasa "suka-suka" nih pun datang tanpa kita sedar+duga. nak hindar pun aku rasa terkena jugak. nak2 aku jumpa orang yang iras2 My Burhan . tak ley tido malam dibuatnya. haha. kantoi dah. hmm. kita memang tak boleh hindar tapikan pandai-pandailah kita kawal perasaan "suka-suka" tuh. Macam aku masih muda.uhm uhm. jalan menuju masa depan masih jauh utk aku kejar. so , tundalah perasaan ni sampai waktu yang sesuai tuh tiba. tak pun "suka-suka" dlm hati jela . haha. cakap memang senangkn tp is not easy as it seems. anyway takde maknala nk "suka-suka" sgt5 dlm usia skang nih, tak comfirm lgkan dia tuh future kita ke tak. tapi percayalah satu ayat nih . Andai itu takdir-Nya.


p/s : adakah ayat aku nih macam org yang single??
       
       i'm totally not desperate okayyyy .hahaha. ^_^



4 comments:

Syafiq Sarwan said...

SINGLE, its's mean Strees Is Now Gone, Life's Easier...
btw, tu origami aq kan !

Arina Insyirah said...

pndai kau ..hehe..yupppp..

mira_nas said...

single.. elak zina sebelum nikah.. takde la banyak sangat kes buang anak..

Arina Insyirah said...

yuppp..100% true mira!