Pages

Sunday, November 20, 2011

ma bah , adik takutt UKKM!!

slurpppp..sulrppp...hmmm..

hmm..yumyum..sulrppp..slurrrppppppp

Assalamualaikum and hello everyone.!

yess..aku tengah mkn mi segera di mlm yg indah dan sepi ini....slurrppp...ouh..auchh2...panas... okey , tolak ke tepilah kang tak psl2 tumpah kt lappy nih..mnangis aku.. kejap lg saya sambung makan yea , cik mee segera.

congratez to my lil bro , Iskandar coz dpt 5A time UPSR arituh...tahniah2.. duit yg dpt tuh blanja akak kan berbaloi?? huehuehue... serius berita tuh buat aku rasa ish. ish..ish la....tak ley dok senang.. dulu lpas exam santai jer...skali bila result UPSR kluar..kababooommm..trus tak senang duduk , tak senang hati , tak sedap badan , etc.  aku asyik trpikir psl result PMR ..ouh.my.. ya Allah..berdebarnya rasa... what i feel rite now is dup dap dup dap la.. selera makan hilang+takboleh tidur.

.selera mkn jadi hancusss apabila aku mndapat tahu yg UKKM tuh lg 10 hari jer tinggal... currently kat KL skang nih , my grandma house. so , buku nk study lupa nak bawa. lagi buat aku bertambah runsing. byk aku google pasl UKKM tuh dgn harapan adalah soalan TERkeluar..tp resultnya  negatif ...takde lngsung.. but Alhamdulilah la aku jumpa blog satu student skng ni dia tgh spm. dia citer pngalaman dia ambek UKKM nih. kat tempat aku KPM, Beranang. she said :

5O SOALAN MATH : IQ

50 SOALAN SAINS : KACANG 

100 KEPERBADIAN KEPERIBADIAN : IKUT INDIVIDU TERSENDIRI.

50 soalan math??? 
ouh.my.. IQ= agak susah. dia kata kalkulator pon mcm sekadar perhiasan jer tak sempat pun nak pakai. aku tak dapat nak imagine mcm ne nk jwb soalan tanpa kalkulator! and formula tak disediakan amekk kawwww....ulang suara..uhmm. TAK DISEDIAKAN. ketar lutut weyhhh.

50 soalan sains???
she said kacang coz dia mmg dalam kalangan budak pandai butttt...ada byk blog sbnrnya citer psl pngalaman diorg ambek UKKM nih.. kalau sains nih kita revision mmg dapatla . INSYAALLAH.. maybe..

....................................................................................................................................................................

short conversation between me and ma.

rene : ma, adik takuttt..tolong adik maaaaaa!!! * mcm mimpi hantu pulak.huehuehue.

ma : adik ni, sokmo nak takut...tenang je..minta tolong kat Allah. 

............................................................................................................................................................

okeyy inilah diri aku kalau nak ambek pape jenis exam pon..gelabah mmg tak boleh dielakknlah! 

my UKKM , 30 November 2011 at KPM , Beranang.
-session one-



p/s :  kan best kalau rasa takut tuh pindah kat orang len. akulah org yg paling gembira skali!! yeayyy! =) 








4 comments:

Marina Shahiza said...

hai ! awak punn nak amik exam eh ? wahh samalah kitaa, tapi saya kat n.9. awak kat beranang samam macam kawan saya :) good luck ! tapikann, maths 40 soalan lahh kann ?

Arina Insyirah said...

hai!! yupp..sama yea?! woww.. good luck to youu too.. yg soaln tu rujukan drpd internet .. saya pun keliru... =)

Babah said...

Tenang kak... try ur best and pray to Allah..

amira zainy said...

hai ! saya pun ambil ukkm ni . esok :/
pergi sana dia ada mention tak kena pakai baju apa ? tengah confuse sekarang ni -.-