Pages

Saturday, December 31, 2011

23 Dec - 31 Dec 2011

Assalamualaikum :)


hey there. hari ni dah 31 Disember 2011. last day of 2011. Happy Birthday to my beloved abang and umi Aziah.Wishing you all the best in the year to come.May your days be filled with sunshine and beautiful colors.And may your nights be filled with comforting dreams and wishes to come.

Girls time at McD  :)
setelah termakan dengan pujukan cik Azira Azman aku pergi jugak McD ni... :p rene suka sgt3 bila  girls time.. all we do is chat+eat+chat+eat ouhh not cheat oke..*hihi... lama tak ,jumpa. time ambil result tuh pun sekejap je ..tak sempat nak borak lama-lama .perempuan kan ada jela ceritanya..hee. mengaku nih. diorang memang ada ajak keluar time cuti but I'm the type yang malas keluar rumah except nak pergi KL dengan aunt and cousin tu tersangatlah rajin.hee. :)


zafirah , sis ummi , zatie and me , rene!


ouhh..dan salah satu sebab nak pergi jugak adalah untuk berjumpa kak Ummi :) Si baju biru , selendang biru dan selipar baru..hee. :) ni kali pertama rene berjumpa dengan kak ummi. selalunya just chatting kat FB and bertweet-tweet je. comel je orangnya.. serius comel..rene tak tahan tengok pipi dia.. *that's why I pinch your cheek,haha. sorry:) peramah juga.First, memang shy sangat3.. lama-lama okeylah..macam nilah kalau rene jumpa orang baru..haihh..macam nelah kalau sekolah lain nanti..


Sungei Wang , Times Square and Pavilion with siblings and cousins :)

tempat yang wajib shopping.tempat yang wajib traffic jam. seriously. tak sanggup pergi sini dengan kereta. dengan sesaknya lagi. nak parking.ouh my. tak sanggup. so , kenderaan awam kan ada. jimat masa sikit. the worse part rene  pergi sana dengan kasut wedge. Info kasut di sini : wedge hanya sesuai pakai bila nak berjalan sedikit sahaja yea para pembaca. TQ :)  akibatnya blister kaki ni..kiri kanan atas bwah. so , ambil sebgai peringatan yea. then, singgah kat Sungei Wang beli kasut flat. memang  nak dari dulu kasut tuh cuma tak berkesampaian nak beli. nasib ada lagi. :) 

 I HEART US :)




Ramai orang..macam-macam jenis orang ada. somehow aku rasa macam dh bukan kat Malaysia je. 




memandangkan pergi sehari sebelum Hari Natal, so banyaklah decoration berkaitan dengan Hari Natal nih..

Jalan TAR with my lil bro and Aunt :)


 kaki yang tengah blister tuh belum pulih lagi boleh pulak pergi Jalan TAR. kali ni selipar sahaja!! selesa berjalan . tak ganggu pape pun. hee. kat sini pun boleh gak window shopping tapi kenalah pandai tawar-menawar or anda akan kerugian. :)


Aisyah's Party :)


me, si baju merah tuh..yang tengah rembat popia..sedap kodd..gambar di ambil oleh cik sheila..my sister yang umur 4 tahun tuh.. woahh.. I'm so glad dapat tolong cik Aisyah buat makan2 nih.. actually ni jamuan hari jadi dia.. i was hoping ada belon , ada nyanyian+kek besar yang penuh dengan lilin(wahh..lebih aku nih) , pakai topeng dan ada badut.. okey , last tuh aku bergurau. haha. agak childish kn? tapi aku suka..malangnya bukan majlis aku.. hahah... macam aku bagitahu tadi , aku gembira dapat tolong cik Aisyah my best friend+neighbor..yet , aku dah anggap mcm adik-beradik sendiri,.. pengalaman yang seronoklah..selalunya kalau ada event kat rumah mesti aku and parent je buat semua persiapan tp kat majlis sana pulak.. the Sisters yang uruskan..untung Aisyah ada ramai adik-beradik perempuan. :)

  Helping my mom :)

-google-

okey kerja-kerja membantu my beloved mom ni sangatlah membantu aku dalam proses menyihatkan badan bertempat di sekolah rendah , yang mana aku kena turun naik tangga.. hmm, entah berapa kali aku turun naik.. angkat beban.. *tersangatlah berat. tapi taklah seberat yang cik Aisyah kena bawa.. heheh.. balik tuh dengan harapan dapatlah turun 1kg.. hahaha :)

Today wedding :) 


 
oke, inilah madam besar a.k.a mama saya.. yeahh..she whiter than me . ouch >_<  dan di sebelah kanan my beloved bos besar, babah. :) dua2 gambar di atas di ambil oleh si kecik ni.


suprise?ini cik Arina Marsheila , my only sister. si kecik ni ada bakat dalam bidang fotografi. okeylah..ni pic time dia 2 tahun.. (i just love this pic. macam amoi.) dia skang tinggi sikit. :)


welcome 2012 :)
 
 

3 comments:

CECITER AKU KAMU DAN DIA said...

kuat berjalan ek ;0

Arina Insyirah said...

sometime can be. haha ;)

akuamir said...

wokey,, tanx jalan2 di blog makeYOUthink,,haha..

feel free,, jalan la lagi,, amal jariah sket,, ceh bajet,,haha..