Pages

Friday, January 27, 2012

Menghitung hari ke SESTA...

Assalamualaikum :)



woahh..such a busy week!! busy kenapa yea?? uhm.uhm..alkisah,  Hari Jumaat yang lalu bertarikh 20 Januari 2012, result SBP dan MRSM di umumkan rite.  Awal pagi lagi , my mom kejut aku.. Eh dah lambat ke ni. tgk jam. eh , awal lagi.. menggeliat sana. menggeliat sini. mama ingat nak bangun , last aku tarik selimut tutup muka. hoho. "Adik , bgun"..."hmm, yea..yea.." *masihtakbgun.then, mama kata ada good news.. cepat-cepat aku bangun..bia bebeno result keluar awal pagi nih? Aku turun pergi bilik komputer , tengok babah senyum...Dengan muka baru bangun tidur , mata pun tak celik sangat tgk skrin komputer.. "apa ni..tak nampak" *gosok2 mata. MARA punya result keluar pukul 10 pagi. tak dapatlah den nak menengoknya. pergi sekolah kan. then , ayah aku pun pergi kat tab lagi satu..jeng..jeng.jeng.."TAHNIAH ADIK!!" *walaupun adik dah berderet kat bawah still dipnggil adik. hihi.Ouh..aku dapat SBP..Alhamdulillah.. macam takde perasaan sikit pada awalnya..baru bangun kan..mamai lagi.. aku tengoklah sekolah mana aku dapat ni...dekatkan mata kat skrin...makk aiiii..



terbuntang terus mata aku.. Tapah? Perak? eden minta kat selangor, dapat kat Perak... muka aku dah berkerut *takbersyukrpunyabudak.hihi. aku pandang muka parent aku.. senyum..happy... teruja.. eh, siapa yang nak pergi sekolah sebenarnya ni? rene ke parent? haha. aku diam. Perak..huhh..jauh tuh..boleh ke..hmm, tengok muka parent aku jap.. takpelah, jauh pun jauhlah.. baik bagi diorg , baik juga bagi aku. lagipun untuk 2 tahun je.. A'ah.. 2 TAHUN JE RENE!!!


 Aku mengambil aliran sains tulen. kenapa? sbb nak jadi doktor?? Arina Insyirah? jadi doktor?? haha.LOL.  taklah.. tak sesuailah aku jadi doktor or sekutunya..kenapa? hmm, tak minat kod. tengok darah+organ pun aku dh..errr.. tak sangguplah saya.!! Kenapa ambil sains tulen. sebab ...nanti kita akan ada banyak pilihan time U.. boleh ambil apa je time U except for akaun.betul tak? correct me if I'm wrong. ^_^


apa yang paling aku tak sangka.. aku dapat pemilihan yang pertama la. *first batch*. ya Allah syukurnya..baru terfikir.. Mula tuh , aku ingat aku sorang je dapat kat Tapah ni.. memandangkan aku seorang je perempuan dalam kelas yang dapat SBP... nasib tak.. ada dua kawan lelaki  dapat, seorang tuh dia pilih untuk pergi MRSM , sorang lagi pergi Tapah! yeayy! ada friend! His name is Fakarullah.. okeylah tuhh..at least ada sorang yang aku kenal. hmm. aku dapat surat tawaran yang real+buku tawaran ni lewat sikit.. so , macam2 lah yang kena di uruskan..thats why I'm busy..sorry bloggie ;') Part yg paling seronok beli barang keperluan!!! *ayah aku cakap " memanglah seronok dah semuanya free"..hohoho..that is the best part.. "everything is for free"

sebhagian barang keperluan

Pink , Purple , Red , Blue.. suka tengok..hampir semua warna fav aku.. thanks mom and dad.. aku akan pastikan "barang free" ni akan di bayar balik suatu hari nanti. bayaran yang boleh membanggakan my parent. InsyaAllah..Amin.. Auwh..I just love u guys so much.. nak nangis pulak .terharu tengok pengorbanan diorg. ;') kasut sukan aku suka sekali.. warna fluorescent green! menyerlah youu! ingat nak pilih warna pink , soft sangatlah pulak. pink yang terang , striking sgtlah pulak hee. >_< last2 ambil warna hijau ni.. dari jauh boleh kenal. eh. kasut aku tuh.. hahhaa. part yang agk pilu sikit, beli baju sekolah.. Aku nak jenama F ni coz kualiti dia bagus. tapi kedai ni tak bukak2.. cuti raya cina kan.. 4 hari , dengan setianya aku tunggu kedai ni bukak.. hampanya. at least dia boleh tinggalkan notislah. contohnya, "kami akan kembali pada bape2 haribulan".; hargailah sikit pelanggan.. can't wait for long , kena beli gak jenis yang lain coz byk lagi yang kena di uruskan..

Menghitung hari ke SMS Tapah , Perak or SESTA, *sekolah baru tuh..cantikk.hihi. selasa ni hari pendaftaran.. lepas ni jarang updatelah nampaknya. kenalah sesuaikan diri dengan dunia , persekitaran baru.. bila fikir2 balik termakbul jugak doa aku nak melakukan penghijrahan . syukur Alhamdulillah . :)


p/s : panjang pulak entry hari ni.. sesiapa yang dapat ke SESTA jugak , mehla kenal dengan kita.. hee. :)





5 comments:

ain nadzirah said...

congrats and gud luck there.

study rajin2 dik. :)

Syafiq Sarwan said...

pergi la yer Rene, tp jgn lupe kengkwn katBTK nie yer :D

Arina Insyirah said...

terima kasih ain :)

yeah..I'm going syafiq :)

Ika said...

Eh, dapat masuk SESTA.
Kenal x senior name die ainina?

Arina Insyirah said...

baru lagi..tak tahulah