Pages

Saturday, February 11, 2012

You're not alone, together we stand..






Assalamualaikum. Selamat petang ^_^

 

Petang yang berangin nih memang seronok main layang-layang. Dah lama jugak aku tak main layang-layang nih. Idea nak main ni pun datang drpd kwan aku ni , Azira. Alang-alang ada kat rumah plus takde benda nak buat dah, on jelah, Lagipun memang nak luangkan masa dengan dia, hari2 akhir ada kat sini. Just wanna make her laugh again. Aina supposed to join us tapi dia ada latihan olahraga pulak. So , kami berdua jelah. Eh.bukan berdua, bertiga. Cik Rene, Cik Azie dan En. Na.


Pada awalnya segan2 nak main. Takkan kitorg berdua je. Azie kata selalunya memang ramai orang main. Aku shock sekejap. yea ke? Nape aku tak pernah perasan? Sah! aku jarang keluar rumah.huehuehue :3  Then, peduli la. kita dah main , orang baru keluar kod. kata aku. Memandangkan dah lama tak main, asyik landing menjunam je layang2 aku. Dah lama selepas itu baru okey , terbang tak turun2. So, kerja aku mendongak jelah. En. Na dah sampai aku berhenti main. Bukan apa, sakit tengkuk pulak, mendongak lama sangat.hihi. Apa lagi snap2 la kerja aku. Makin lama makin tinggi layang2 tuh.. tinggi sgt5.. sampai gayat layang2 tuh. LOL :)


Dah lewat sikit , baru ramai orang keluar, macam2 jenis layang2. !Azie punya Ultraman!! huehuehue :3 Aku ada batman dan angrybird. Saja taknak terbangkan , takut orang jelez. haha.takdelah. Just kidding.! LOL.


Tinggi tak? ni En. Na punya keje. dah terlampau tinggi sangat kerja menggulung tali tu pun mngambil masa yang lama.

layang2 bentuk eagle. Ramai join. kalau ada pesta layang2 diadakan mesti syok! :)
Aku citerla pengalaman main ni dengan sorang member ni.. termasuk part  sakit leher tuh. Dia bantai gelak dan "puji".. means perlila. Panas muka aku dibuatnya. Entahla aku tak tahu kenapa , daripada sekecil-kecil hal kepada sebesar-besar hal mesti cerita kat dia. Even yang remeh sangat! Bila fikir2 balik maybe sebab dia seorang pendengar yang baik..tulah yang mmbuatkan aku rasa selesa nak bercerita. yup.maybe. papepun, thanks :)

 
You're not alone, together we stand..I'll be your side , you know , I'll take your hand
 ~azierene~

gambar last rene tak pandang kamera dsbbkan tudung bahagian ats tak betul, hilang kenyakinan dibuatnya!! Azie pula dengan layang2 Ultraman cute dia. ^_^  Aktiviti hari tuh ditamatkan apabila selesai menggulung tali layang2.*bila nak balik , makin ramai pulak orang main*.pelik.hmm. Secara automatik kita akan bersenang hati apabila dah membuat sseorang yang kita sayang ceria dan happy semula :) Dear, we each take different paths in life but no matter where we go we take a little of each other everywhere :)
  p/s : Just ignore what they've done/said , just focus on what are you doing til succeed . Fighting! :)

Friday, February 10, 2012

Moments♥

Assalamualaikum =)


Haiii!! excited bebeno dapat blogging nih! semua orang dah start sekolah , kerja.. status2 kat facebook semua pasal kerja sekolah...*buat jelah merungut je lebih.LOL.haha. okeyh.sorry ssiapa yg tersinggung tuh. ^_^  for me? aku masih lagi bercuti..seronok?  hm.bolehlaa..bolehlaa...hihi. lusa dah balik Tapah. Macam mana life kat sana?? okeyla..best jugak...  menangis tak?? tak langsung*bangga nih.huehuehue. dah ada kawan? Ada!! Buat masa ni semua berjalan dengan lancar.. life kat sana totally different! syok sgtlah..tak sabar nak balik sana ahad ni!  


pic bwah : from left my mom, my mummy , me and syadiyah. dia pelajar form2,*tinggi woahh. ingat dia senior awl2 kenal.hihi.hmm. dialah yang banyak membantu rene sepanjang berada di SESTA.  I'm a Presto!! go Presto ! GO! apa itu Presto? Presto , mewakili nama rumah sukan warna kuning. :) sebagai penghuluwati , I'm supposed to be orang yg aktif . but yelah suasana baru kan..aku jd err.."diam".. umpama bunga api yang lambat sparkle. shock sekejap..yelah , dikelilingi orang straight A's yang mempunyai pelbagai sifat dan ragam...mcm kena renjatan pulak rasa..mungkin lama-lama biasalah kod.


Semalam pergi ambil majalah sekolah kat sekolah lama.janji nak pergi hr rabu tp ada hal sikit...rindunya kat semua cikgu+kawan.! ramai cikgu terkejutlah , yelah orang semua dh start sekolah , boleh pulak aku pergi sekolah tuh. aku apa lagi. dengan idea nakalnya kata " saya nak sekolah kat sini balikla, cikgu" muahahah.suka mengusik aku nih. then , kantoi gaklah.hihi. Knapa aku cuti lama? sebab SESTA jadi tuan rumah utk kriket. :)

ex-classmates prempuan :) LOVEKORANG. mana aku? yang paling ganjil tuh. *ganjil lah sgt.hee.

Rasa nak nngis je tengok muka excited diorg. terharu saya ;') perempuan bila dah jumpa perempuan. apa lagi yang di buatnya selain berchit-chat yea tak.  macam2 lah benda yang dibualkan. really miss that moment. ingat nak lama lagi tapi diorg dh start kelas..taknaklah ganggu.. nantilah aku jumpa korang lagi. InsyaAllah. Miss my girls tooo.bwah ni some pics our last gather.

 Cik Zaf tgh teruja bukak kotak kek. hee.LOL. sorry zaf.


6 Januari, last gather dgn my girls.. >_<


Mine


 "Best friends are like diamonds, precious and rare"