Pages

Saturday, April 14, 2012

Awesome 6teen birthday :)

Assalamualaikum :) Hai, hello there awesome people..!

uhm..uhm..okeyh..there goes on...3, 2..1...

Happy birthday to me.. happy birthday to me..happyy birthday to me, me and me...
Allah selamat kan saya , Allah selamatkan Arina Insyirah..Allah selamatkan saya..heuheuehue..




 Alhamdulillah , rene dah 16 tahun hidup di bumi Allah ni...!! sambutan My sweet sixteen birthday tahun ni sangat berbeza..selalunya akan disambut with adik2 sebab tarikh dekat2 je.. me (9April) , Is (11April) dan Sheila(12April)..berderet rite? we 're the April!! woo~ .hmmm..berbeza sebab tak dapat sambut dgn family tercinta dan kawan2 tersayang , dan rene kat sekolah time tuh... sekolah means nun haa..kat perak tuh. and hari lahir rene jatuh pada hari isnin, memang sibuklah kan semua orang dengan urusan masing2. 

pengalaman firstla ni sambut kat tempat baru(asrama)..dengan kawan2 baru..Alhamdulillah, sambutan harijadi tu tak menghampakan.. the first person wish me ofcozla my parent beberapa hari before tarikh 9 April tuh. time hari ahad , ada prep malam.. everybody was so busy with their own job.. okey , rene faham sebab rene sendiri pun banyak kerja yang perlu disiapkan..its okeyla..kalau orang tak ingat pun takpe..baru lagi kan dok situ..then , 9:43 malam one person ni wish..selamat hari jadi, selamat hari jadi. time tu perasaan dah happy sikit..balik dari prep , pukul 11 dh light off, semua orang masih lagi giat buat kerja masing2.. sambil tuh borak2 la kan..adalah jugak timbul isu harijadi..tp tenggelam timbul je topik tuh..heh..sedih betul.. dah leka2 buat kerja tu suddenly , Fafa dan Nanie (classmate) datang dgn muka yang agak serius.. okey , isu apa pulak ni kan , tengah2 malam datang dgn muka serius mcm tuh..cuak gak lah time tuh..tiba2 diorg nyanyi lagu birthday dalam  bahasa yang berbeza..include korea , india okeyh..sambil tuh roomate rene yang paling sweet ni pun taburkan bedak atas kepala rene.. baik sungguh diorg nih..dh selesai semua tu ,dalam fikiran rene lah kan.."ouh selamat aku tak kena prank yang teruk2 juz bedak atas kepala je"


beberapa minit selepas itu , still lagi buat kerja masing2..tiba2..tok..tok..tok.. semua berhenti buat kerja. saling berpandangan. bunyi ketukan mcm warden je yang ketuk.. rene pandang Alia ( my sweetest roomate merangkap sahabat baik kat situ) dia suruh rene bukak pintu.. rene pandang dia dengan muka pelik.. kenapa pulak kn.. rene dahla tengah buat kerja satu hal.. second hal , rene jauh dengan pintu.. then , rene suruh je farah bukakkn pintu.. coz dia dekat dgn pintu time tuh.. Pintu dibuka dan........ ouh..roomate sebelah datang.. puteri! kawan yang paling prihatin kat situ.. dia datang dengan wajah yang sayu...,sedih je... hati manusia rene tersentuh , automatik rene tinggalkan kerja berlari kat dia.." kenapa , dear?" ..dia merungut satu benda ni. tak kedengaran just nampak mulut dia terkumat-kamit mengatakan sesuatu hal ,..melalui reaksi dia ..rene tahulah mesti ada something yang dia tak berpuas hati... rene tanya lagi.." dear, kenapa?" suasana jadi diam sekejap. sepi sekali,. dia pandang rene.. rene pandang dia.. menantikan suatu jawapan...

tiba2..selepekkkkkkkkkkkk......... HAHHAHAHAHA..happy birthday to youu..happy birth..blablablabla....hmmm... apa itu selepekkkkkk??? selepekkkk ialah bunyi ubat gigi yang telah disapu dimuka yea kawan-kwan..macam mana rasanya?  mula2 tuh rasa sejuk makin lama makin pedih and then langsung mata panda ku yang besar ni tak boleh dibuka. tersangat pedih noktah!tak ku sangka. ternyata rene tertipu malam tuh..hancuss betulllaaa...diorg berlakon baikk punya, haihh tak sangka boleh masuk dalam perangkap..punyalah berhati-hati , ingat dah tamat segala prank2 ni...sekali ambil kau , ubat gigi kat muka.. no wonderlah alia suruh rene bukak pintu tadi. ish. >_<



dalam suasana yang sederhana dan hanya bercahayakan lampu koridor , sambutan harijadi rene berlangsung ,and  what about the cake??. mesti takdekan? yelah , mana lah nak cekau kek tengah2 malam + kitorg dok dalam asrama lagi...tu dalam fikiran rene lah..sekali my twin , Nura (bukan twin betul k , tp dia ada iras2 la muka dgn rene) keluarkan sekotak kek secret recipe.. ku sangka tiada langsung, sekali kek secret recipe yang datang bergolek.oreo cheese lagi youuu! my fav. .rezeki rene lah malam tuh..Alhamdulillah..kitorg share bramai-rmai kek tuh. malam tu terasa something different..satu bond/ikatan/ukhuwah  yang entahla lain sangat rasanya sampaikan tak terluah perkara tuh..

kesimpulannya , malam tuh hati perempuan rene trusik :').. mengalir air mata kegembiraan..terharu rasanya.. bila hari lahir kita org ingat , pastu orang sambut.. baru bbrapa bulan kenal ni tp rasa hubungan tu lain.. mcm orang yang dah kenal bbrapa tahun..terima kasih kwn2 sebilikku yang nakal sgt3 ni , Alia , Syaida , Ros , Farah , Tiqa dan Mira,  dorm 48 ( Puteri , Nura , Azra , Fifi , Fifa , Lia , Nanie) dan dorm spirito 51!  :). moment tuh akan rene ingat sampai bila-bila. sangat5 hargainya. :)


 esoknya , balik dari sekolah , alia tegur rene..dia kata " kenapa selimut rene tak tegang?" rene peliklah kan. balik dari sekolah , buat apa nak tegang2 nih..then , wat tak tahu jela. peduli. peduli.. haha. dia bersuara lagi,  "arina , kau simpan apa bwah selimut tuh?" rene tgk , kenapa berbonggol selimut aku nih.. selak punya selak.. auwww...so sweet of you  alia rahman!.. there is my birthday gift there.. dia sorokkn.. no wonderla asyik suruh pergi betulkan selimut je. thankyou3.. balik je rumah semalam , ada jugak hadiah kat atas katil..ni mesti kerja mama ni.haihhh...rasa macam hari letak hadiah ats katil sedunia pulak..hueheuhue. thankyou5 mom and dad . wrapper pink lagi! cantik! suka luar + suka dalam jugak! wink! wink! :) 

No comments: