Pages

Wednesday, May 30, 2012

Ipoh mari......

Assalamualaikum =)

semakin hari semakin chubby rene! lately ni rasa dirini berisi pulak. setiap masa mengunyah je. hoho. okay.. ni cerita agak lama..  time cuti bila yea tp dalam bulan april. time tuh kalau tak silap kerap balik bermalam. tp 3 hari jela. rene kal au cuti 3 hari memang minta maaflah nak balik. yela, rene kat perak , rumah pulak sempadan negeri sembilan. kalau balik pun memang rasa tak puaslah. time 14 April rene balik kejap rumah coz ada hari anugerah. minggu seterusnya pun ada balik bermalam jugak. cakap kat babah takpelah adik taknak balik. mula ingat nak stay kat sekolah je , (best kodd stay kat asrama time yang lain balik bermalam coz boleh buat mcm rumah sendiri) huehuehue. then , satu row asrama rene balik..alamak , sunyi pulak. roommate cadangkan rene ikutlah kawan2 yang dok kat perak. mula tu macam segan tp terima jelah. sekali sekala merantau seorang diri. nak rasa jugak macam mana pengalamannya tuh.



so , i followed Alia balik Ipoh.Setiap balik bermalam pihak sekolah akan sediakan perkhidmatan bas untuk balik. Sebab selain orang negeri Perak yang belajar kat situ, pelajar dari Negeri Selangor juga turut dalam golongan major. nak balik Ipoh ni ada dua perhentian , Medan Kidd dan Medan Gopeng. Rene dan Alia memilih utk ke medan Gopeng. bertolak dari sekolah around 3 macam tuh. Sepanjang prjalanan menuju ke Ipoh memang tak rasa nak tidur sebab yelah first time naik bas tanpa ahli keluarga terdekat , pergi Ipoh lagi.. so , meninjau-ninjau keadaan kat luar. kebanyakkannya ofcozlah greenery scene(hutan). Alia kat sebelah dah terlena. Pelajar lain rene tengok pun ada yang tersengguk-sengguk. Penat sangat. hee. tak lama lepas greenery scene ada gua..beberapa lama selepas tu ada air terjun tinggi sangat.  woww. indahnya ciptaan tuhan.



sampai rumah alia time asar, masing2 bermalasan atas katil untuk seketika , beberapa minit lepastuh rene dah lenyap dalam dunia mimpi. hueheue :) kedatangan rene disambut baik oleh keluarga alia a.k.a the royal family. hehee. At night , kitorg pergi dinner at McD, tengah makan2 , sembang2 tuh tiba-tiba terlihat ada satu budak lelaki ni. comel sangat! tembam! mata bulat! gebu! lingkungan 5 tahun agaknya. tengok budak tuh teringat adik-adik rene, abang ghazi dan cik sheila. 2 mangkuk bubur dia makan. geramm! rasa nak cubit2 je pipi chubby dia tuh!.


keesokannya, rene pergi ke sekolah lama alia. berkenalan dengan kawan2 dia. next we enjoyed ourself pergi ke aeon baru di station 18. jangan jelly yea. disebabkan sangat berhampiran so , pergi sana pun dengan berjalan kaki je. besar kodd aeon tuh , tak sangka rene. paling best surau dia. dahlah cantik , selesa , bersih dan sejuk sangat2. berjalan rest our minds , tengok barang2..haii, rambang mata dibuatnya tapi kena berjimat sebab nak balik asrama nanti takut kesempitan wang payah nanti.. berjalan jalan jugak, homework tak lupa okeyyy...balik tuh kitorg study dengan kak anis , kakak kepada alia. (congrates straight A dlm spm+dpt UM kak anis!). sepanjang duduk situ sepanjang tulah asyik dapat makan fav food rene. hee. thank you, teacher for your delicious meal :)Masa untuk pulang ke asrama yea, tak sabar nak balik. rene terlelap dalam perjalanan , tahu2 bukak mata je dah sampai sekolah.hehe. ;)

Terima kasih atas segala layanan baik Alia dan keluarga sepanjang rene berada di Ipoh, sangat-sangat menghargai segalanya. :D


No comments: