Pages

Thursday, June 7, 2012

Anatomi Seorang Sahabat.

MATA

melihat kita seadanya

sentiasa melihat yang terbaik dalam diri kita


TELINGA

sentiasa bersedia utk mendengar

memberikan perhatian pada setiap apa yg kita tuturkan


BAHU

akan menjadi kekuatan kita

sentiasa menjadi sandaran

TANGAN

memberi pelukan mesra dan membimbing kita.

membuat kita rasa selesa 

menarik kita saat kita jatuh



HATI

mencintai kita tanpa syarat.

sentiasa diingatinya setiap waktu.



KAKI

berjalan bersama kita





Tuesday, June 5, 2012

Time.


"And no matter how hard I am to tell the time to stop, it won't."

 tick tock..


okey lagi beberapa hari je nak balik ke Perak. 
still,  I got tons of things to do. 
ouh.mcm mana nih..
ouh . tidakkkkkk.
sebanyak mana pun rene rasa rene dah buat still rasa mcm kerja tuh tak bergerak.huhh

so , i stop doing it for a while and go to blogging , tweeting and facebooking. :3
dan tetiba saya rasa nak tonton televisyen.*so long tak tgk tv!!! >_<
suddenly , my aunt came. " dah siap ke kerja? buat kerja tuh.nanti babah dgn mama balik. kerja kena siap."
diam sebentar. kerja sekolah bukan mcm dulu dah. 

dah takde pilihan A , B atau C.
bukan macam 3 + 2 = 5 dah.
semua dah berubah 360 darjah!
nak tak nak kena hadapi jugak ..

ouh.kENAPA.MENGAPAAAAA....


okey, apa dah jadi dengan rene ni...under pressure betul =="
continue my work. . Till then everybody, enjoy your holiday :)





Duty as a sister

Assalamualaikum :)


Selepas mama dan babah gone to umrah dan my beloved brother menyambung pelajaran di Kedah. Tinggallah rene dan 3 orang adik di bawah rene ni..Hampir semua orang yg berkwan dgn rene kadang2 tak percaya yg rene ni kakak. diorg selalu fikir rene ni anak bongsu.kekeke. am i too manja?? ofcozlah..saya kan daddy little princess :) So,  sepanjang cuti dua minggu ni segala tanggungjawab berada di bahu rene.

thanks you so much for everything dad.  :) love you

 Selepas flight babah dan mama, my cousin pesan kat adik2 rene,
 " Jangan buli kakak sepanjang cuti ni".
 then my little brother, ghazi can answer like this " Mana ada kitorg buli , kakak yang buli kitorg." 

Amboi..sedapppp je cakap macam tuh. Seriously diorg yang buli rene. pengakuan terang-terangan ni. hoho. insan teraniayai di sini. Bila balik je dari asrama...Memang tak boleh tengok rene senang. Baru duduk kejap , tengah syok2 buat kerja je mesti ada je.. 

"kakak nak milo"
"kakak nak roti telur"
"kakak nak makan"
"kakak nak main komputer"

my only sister. cik sheila marshmallow. 

Always kakak, kakak dan kakak. memang disengajakan kadang-kadang perbuatan ni. Baikkn diorg? sweeeeet sesangat! Walaupun kekadang geram coz agak mnganggu ketenteraman jiwa, but rene buat jugak apa yang di minta tuh. dah sayangkan. nak buat macam mana. kadang-kadang runsing jugak dibuatnya. yela lain orang lain ragamnya. lain jugak citarasanya. kadang-kadang terfikir macam manalah mama boleh lalui semua situasi ni dengan jayanya.ouh.luckily my aunt and my cousins help me handling them,. :3