Pages

Tuesday, June 5, 2012

Duty as a sister

Assalamualaikum :)


Selepas mama dan babah gone to umrah dan my beloved brother menyambung pelajaran di Kedah. Tinggallah rene dan 3 orang adik di bawah rene ni..Hampir semua orang yg berkwan dgn rene kadang2 tak percaya yg rene ni kakak. diorg selalu fikir rene ni anak bongsu.kekeke. am i too manja?? ofcozlah..saya kan daddy little princess :) So,  sepanjang cuti dua minggu ni segala tanggungjawab berada di bahu rene.

thanks you so much for everything dad.  :) love you

 Selepas flight babah dan mama, my cousin pesan kat adik2 rene,
 " Jangan buli kakak sepanjang cuti ni".
 then my little brother, ghazi can answer like this " Mana ada kitorg buli , kakak yang buli kitorg." 

Amboi..sedapppp je cakap macam tuh. Seriously diorg yang buli rene. pengakuan terang-terangan ni. hoho. insan teraniayai di sini. Bila balik je dari asrama...Memang tak boleh tengok rene senang. Baru duduk kejap , tengah syok2 buat kerja je mesti ada je.. 

"kakak nak milo"
"kakak nak roti telur"
"kakak nak makan"
"kakak nak main komputer"

my only sister. cik sheila marshmallow. 

Always kakak, kakak dan kakak. memang disengajakan kadang-kadang perbuatan ni. Baikkn diorg? sweeeeet sesangat! Walaupun kekadang geram coz agak mnganggu ketenteraman jiwa, but rene buat jugak apa yang di minta tuh. dah sayangkan. nak buat macam mana. kadang-kadang runsing jugak dibuatnya. yela lain orang lain ragamnya. lain jugak citarasanya. kadang-kadang terfikir macam manalah mama boleh lalui semua situasi ni dengan jayanya.ouh.luckily my aunt and my cousins help me handling them,. :3







1 comment:

Anonymous said...

10 tahun lagi....
Kakak jom lah g shopping..
Kakak belanja kita orang makan...
Kakak tolong beli.....
Kakak nak beli.......