Pages

Saturday, July 21, 2012

I'm back :)

Assalamualaikum.

hai :) lama sangat-sangat rasanya tak update blog nih. pejam celik pejam celik dah masuk bulan Ramadhan. Remember me? I'm still alive okayh.. ada je kat bumi Allah yang luas nih cuma masa je banyak mencemburukan rene untuk menulis entry. actually byk sangat bnda nak diceritakan dan byk sebenarnya entry yg dah ditaip cuma setakat ni semua post tuh masuk ke dalam draft.hoho.berikutan masalah masa dan komputer yang mula menunjukkan keuzurannya. 

sekarang sebulan sekali je boleh balik tapi bulan puasa ni tiap2 minggu dibenarkan untuk pulang ke rumah tapi rumah rene jauh so i skip. 2 minggu sekali jelah balik rumah. penatlah nak ulang-alik. kasihan kat babah rene nak ulang-alik. ouh.lately ni, rene try balik naik bas. Dari tapah turun ke KL Sentral. tujuan nak naik bas ni sebenarnya untuk mengutip pengalaman n try something new plus berdikari. first time naik bas tuh, rene dapat kerusi yang boleh bergerak ke kiri dan ke kanan.*skru dia longgar. so, bila selekoh tajam memang dengan rene sekali bergerak. kelakar sangat bila ingat balik, bila bas ke kanan rene pun ikut ke kanan. bila tengah leka borak suddenly kerusi tu bergerak rasa macam nak terpelanting pun ada. memang sepanjang perjalanan tak rehatkan mata takut nanti bila terlena rene jatuh tersembam .  

bertolak dari sana dalam pukul 2:30, actually boleh sampai awal hari jumaat hari tuh dalam , 4:30 but boleh pulak bas tuh salah jalan .ish. geramm betul rasa.orang nak balik awal, boleh pulak dia main ronda-ronda. masa diextendkan sampai pukul 5:30 baru sampai KL Sentral. lama rite? yelah , siap boleh pusing kat bangunan sultan abdul samad, lalu sogo lagi..sampai sana terus call babah rene takut dia risau plus rene tak sempat call dia sebelum bertolak dari tapah tuh. Sesak sangat keadaan kat KL Sentral coz orang pun dah mula balik kerja kan. pelbagai jenis orang jumpa . paling suprising rene terserempak dengan orang yang muka macam Andrew Garfield!!!! kenal tak? alaa.yang jadi spiderman baru tuhhh... terpukau sekejap rene.hoho.

perut dah mula bergendang coz rene tak makan dari lunch lagi, nak balik pun rene masih mencari orang nak balik sama. still takut nak balik sorang-sorang, so , singgah makan kat "Rasa Mas", dah jumpa orang tu terus balik..kali ni balik,  kesilapan rene ialah membawa terlampau byk barang + muatan yang berat. so amatlah memakai tenaga yang banyak bila nak menaiki anak tangga.*cadangan kat sini tambahkan escalator yea.huehueheu. luckily, time kat masjid jamek ada seorang mak cik tolong rene. so nice of you! terimakasih ye , makcik :) 6:45 petang baru sampai rumah nenek rene belum real house lagi kat sempadan negeri sembilan tuh. macam mana nak balik real house pulak? my lovely dad jemputlah.hehe. perjalanan tuh memang memenatkan tapi rene rasa enjoy :)


p/s  : tadi rene terserempak dengan Im (my BFF) kat bazaar. now he is in teknik KL. makin handsome kawan aku nih.mesti hot kat sana.hoho.


No comments: