Pages

Monday, August 6, 2012

Ramadhan - makan.

Assalamualaikum :)



hello peeps :) Alhamdulillah bersyukur sangat rene dapat berbuka puasa bersama family tersayang buat 3 hari nih. cuma sad sikit tak dapat nak berkunjung ke bazaar. I love bazaar so much. ada variety of food. fav spotlah. kalau tahun lepas , hampir tiap hari rene teman ayah pergi bazaar. tahun ni baru sekali, lepas ni tak tahulah..ada rezeki pergilah kan. hee:)


Lately ni banyak mengidam . kejap rasa nak makan cheese cake. nak KFC. nak makan kari.(okeyh tersangatlah tuntutan nafsu) dan family saya sangat awesome! rene dapat makan semua tuh before balik esok. ngehngehngeh. seronok kod. thankyouthankyouthankyou. semalam masa berbuka, mummy June (my aunt) tnya rene sahur kat sana macam mana. rene ceritalah rene tak rajin turun. bila tak rajin time tuhlah makan sedap2 dihidangkan. paling menyedihkan bila rene missed makan sahur nasi beriani.ya Allah..melepasss betull rezeki.pengajaran kat sini , rajin2lah turun bersahur yea, rene. :)


supper KFC with yaya.

dan mummy June kata muka rene semakin bulat. yeahhh, tepat sekali. berat memang dah naik, alhamdulillah tinggi pun menaik. I'm now 160 cm..wohoo...naik 4 cm kod.semakin hari semakin tembam. kat sana rene memang sepanjang masa mengunyah sbb tuntutan tenaga yang banyak dan nak elakkan mengantuk. kalau bukan bulan puasa , petang je beli wafer choco. bulan puasa ni, setiap supper makan mihun beli kat kantin.(hampir setiap hari, really5 love mihun ;)) satu bonus makanan kat kantin sedap2. tu rajin pergi, sampai makcik kantin tu pun dah kenal.bila rene datang je, yea Arina nak apa. haihh , segan pulakkn orang dah kenal kita.hehe..
muka tengah cuak nak exam..ya Allahhhh.

Mama rene suruh buat exercise turun naik tangga. hmm. tak payah buat exercise memang tiap hari pun turun naik tangga. yelah , nak tak nak memang rene kena naik tangga pun. bilik rene pun aras yang teratas, so almost everytime naik tangga tu pun hmmmmm...takde effect sgt...tambah alternatif , berjoging tiap petang time riadah. tu pun dah kena stop sebab injured kat kaki. bila lari je rasa mcm tulang pun lari sekali drpd kedudukannya. Hm.bukak sekolah ni terus exam. kepala semakin suka berdenyut. dalam hati dah ada 1001 emosi. takut terutamanya. doakan rene yea :) be back sebelum raya on 17 Ogos 2012. :)

Selamat berpuasa, semua :)



La Tahzan :)







No comments: