Pages

Sunday, September 16, 2012

Ada apa dengan Sept?

Hai :) esok nak balik dah. so , this is my last entry for sept.maybe.



minggu ni bukak sekolah je ada jamuan raya sekolah....asyik raya je..bila nak habis tak tahu...hoho. then, seterusnya...preparation for the soldier camp at 4 RAMD , Tapah , Perak which is located betul2 in front of the school... am i ready? can I survive? huhu. jyeahhh..I love camp so much tp bila dengar uneasy story drpd pihak2 sebelum ni rasa tak senang duduk pulak.saja nak bagi orang cuak lah tu kan... dh memang cuak  la gak tapi SIKIT je. LOL. pray for me , people. :) nanti kita citer apa jadi k? ;)



and the next week lpas balik kem, ada kursus sembelihan.. tersangatlah creepy derrrr... takutttt.. how can I survive this timeeeeee??? gambar pun rene upload yang tak hardcore sgt.. serammla..tengok..err..darah merah ..errr...okey stop imagine yg bukan2 rene! so, apa yang korang fikirkan? should I do it?? Just do it ! tiba2 iklan Nike masuk pulak.. :3..tengok moodlah macam mana.. hahha..




dan tak lama lepas tuh pulak my engagement day :) tema dia err..belum tentukan lagi..dalam plan..banyak plan ni..ada A , B, C, D...eh..serius.. tak percaya? *apalah rene melalut malam2 ni kan.. huehuehue.. spm pon tak lepas lagi kn..ada hati betul rene ni.. mcm my lil brother always say "ada ke orang nak kat akak ni?" sadis betul ayat dia nih. betullah serius..and my encik tunang ialah paper final exam . jemputlah hadir yea, bagi sokongan moral anda. .Okt, baru tunang , next year baru nikah ..nama encik hasbennya SPM. sedappkn nama dia. hoho. dari sekarang dah terasa debarannya.dupdapdupdap. <3


Pray for me :)





Ambang Merdeka :)

Assalamualaikum :)




baru sehari balik rumah rene dah demam, alhamdulillah okey sikit pagi tadi kalau tak macam semalam tak larat nak bangun. masa pun banyak habis dengan berehat. burn satu hari yang penuh bermakna di rumah. yela, rene kan jarang balik rumah , bila jd mcm ni rasa nak nangis pon ada. T_T. luckily my grandma ikut balik rumah so kehadiran dia pon dah cukup untuk rene stay strong. ILOVEYOUGRANNY! nasib hari ni Hari Malaysia, so cuti lama sikit. kalau tak hari ni pagi2 mesti kelam-kabut pack barang nak balik perak. pastu mulalah banyak barang tertinggal. mcm hari tuh the most important thing, pencil case tertinggal kat rumah. sengsara 3 minggu hidup tanpa pencil case.tulah balasanny rene oi,  bila mama cakap adik kemas barang, kau jawab.yea, ma...yea, ma.....sengaja melambat-lambatkan lagi....hee. :3



Hari merdeka hari tuh adik rene, Iskandar dapat balik..gerammm jer. Jelly you know. rene kalau balik hari tuh thats mean minggu ni tak dapatlah den nak balik oi. Nasib hari tuh ada program yang sangat syok sekolah anjurkan, Sambutan Ambang Merdeka. First time sambut malam2 dengan kawan2. seronoklah , kalau tak selalu sambut depan tv or depan rumah je.*atas dasar keselamatan. huehuehue.




program start pukul 10 walaupun ada saki-baki mengantuk tetapm freshkan diri, nasib keesokan harinya cuti..heuheue. 


bawah ni time tengah syok  tengok wayang citer SAM..huihh.just joking..time ni tgk video psl sheikh muszaphar ..and everytime he smile the girls will shout mcm kena histeria.. AAAAAAaaaa.. and the boys pula akan ajuk the girlsss....tak senang duduklah tu bersaing dgn sheikh muszaphar.




bila tengok gambar ni macam segmen salam perantau kat paper tuh...berlatarkan salji ke bunga sakura ke..hohoo.. it will be the best moment.! salam, Hari Malaysia :)



fulfill




you can't alway get what you want.. Yes, in life kita takkan selalu dapat apa kita nak kn? peluang banyak terbuka luas tapi rezeki berpihak kepada pihak yang lain. maybe this time is their day. Janganlah kita senang melatah dan judge kelayakan seseorang itu berdasarkan appearance mereka sahaja. selamilah jiwa dan minda mereka. they said tak kenal maka tak cintakan.?  maybe one day its your day. kadang2 kita perlu fikir "macam mana aku rasa kalau orang buat aku macam itu dan ini". You think it's just a small matter but you might hurt someone else feelings . right? think deeply before you act.. 
or
If you try sometimes you just might find or get what you need(in a nice way I mean)

belajarlah menjadi insan yng REDHA,
dalam mengharungi ujian yang tiba
cuba menjadi bahagia walau kdg-kdg duka
kerana kita tahu ada cintaNya
bersama ujian yang kita rasa.


p/s : short entry after recovered from fever. homesick or demam rindu? LOL

Saturday, September 15, 2012

Presto night

Assalamualaikum :)


hai :) glad sgt dapat balik tp for certain reason rasa berat je nak tinggalkan sekolah td.huhu. hari ni rene balik naik bas tapi stop kat sungai buloh je. ayah tunggu kat situ. memang nak pergi KL Sentral tp terbawa lebih muatan pulak, so taknak membebankan diri nak menaiki anak tangga yang banyak di Masjid Jamek nanti terpaksalah rene pilih untuk stop di sg buloh. ada hikmahnya jugak, jimat duit drpd melantak kat rasamas kat KL sentral tuh.hoho. dhlah sebulan sekali dpt makan kat situ..huhu. banyak benda rene nak story nih. uhm uhm. 

alia-sis fatasya-rene-syaida

First at all , alhamdulillah. rene terpilih menjadi penolong ketua rumah presto untuk tahun 2012/2013. very suprising. ingat nak lari time temu duga coz i dislike that thing.hoho. tp tak jadi pulak temuduga tuh just berdasarkan ujian dan responden. It is a big step. banyak cabarannya. Alhamdulillah sokongan daripada orang2 yang tersayang buat rene jadi kuat untuk menggalas tanggungjawab nih. terima kasih kepada yang mengundi rene. terima kasih kepada cikgu2 yang merestui pelantikan ni dan mempercayai rene. Insyaallah rene akan buat yang terbaik. first official task given ialah menguruskan majlis jamuan hari raya. yeah. an event. first time uruskan event. agak gementar. luckily ikhwan and me can cooperate. ouh, ikhwan ialah ketua rene. the big boss. i'm the lady boss.huehuehue.



yang pakai baju kuning tulah ikhwan. orang kalau jumpa rene je mesti tanya susah tak kerja dengan ikhwan ni. rene faham nape org tnya. mybe of his static face. muka dia org tak tahu apa emosi dia time tuh. before korang judge dia lagi jauh meh sini rene citer. actually ikhwan or i called him "pakcik" secara senyap ( klu dia tahu, habislaa rene) tak bolehlah pnggil ikhwan. ramai sangat dalam hidup rene ni nama wan..nnt ada yang silap tafsir. okey, sambung! dia okey. sangat bertanggungjawab. boleh berkomunikasi. overall dia sangat okeylah. lagipun okeyla perangai ketua dgn penolong berbeza. ketua mcm tu. penolong mcm ni. kalau dua2 sikap gila2 pon payah jugak.




persiapan pada waktu petang.sebelum tuh,  rene call kawan rene. rene cakaplah rene kena uruskan event ni..bla bla..bla.. pastu dia pun balas... kau ni mcm kena uruskan wedding pulak..kad jemputanlah, makananlah, PA systemlah...bla..bla..bla....hamboi..sampai ke wedding.. banyaklah wedding dia.. mcm2 perangai kawan rene sorang nih. dugaan yg datang pada petang tu ialah ketiadaan bekalan elektrik. sangat mengejutkan.persembahan multimedia tak siap lg. boleh pulak time tuh takde elektrik. rasa mcm nak nangis je. then, redha jelah. pasrah . semua dh 80%ready. tawakal jelah. apa pun yg nak jadi. time semua dah balik tuh. rene pun pergi balik asrama then rasa still tak senang hati, datang balik dewan besar, duduk kat dalam dewan tuh dengan harapan kipas depan rene berpusing.. pastu rene pergi keluar tenangkan diri dengan tengok keadaan sekeliling.



time tuh semua pelajar tengah beriadah. rene ingat ikhwan pun beriadah sama sbb lelaki kan suka bersukan. waktu riadah nilah diorg pulun habis-habisan main. sgt shocking dia pun datang balik dewan dan kitorg just menanti keajaiban itu datang. bukan berdua k, bertemankan cikgu penasihat kiotrg sekali. sir. Izam. Susah hati rene time tuh.yela, makanan dah siap. jemputan dh dihantar. takkan nak batalkan pulak. alhamdulillah, pukul 6 macam tu, elektrik ada. rasa syukur sgt..and the ceremony begin....


 jamuan je raya, baju raya lupa nak bawa.hoho.pakai baju pergi prep je. baju dengan kasut je rene punya yang lain sponsor. hoho. terima aksih sponsor2 yang murah hati taja rene malam tuh.. ecehh ayat tak ley bla... athirah dan syafrafa pun coz dah jd M.U.A malam tuh.


kedatangan para guru

 ucapan. ouh.and the background siap dalam beberapa minit sebelum majlis start. thanks TND and khairil :)



meja yang senget nih sebenarnya untuk cikgu tp ada kekosongan jadi cikgu ajak bekas KR&PKR dan KR&PKR baru makan sekali kat meja tuh


tak sangkalah kan rene kena dok sini. fuhhh..segan wehhhhh... nak makan pun lalu tak lalu je sebab kena kawal majlis lagi.



bersama majlis tertinggi yang lain. malam tuh rene sedar. ramai pakai purple! boleh pulak jd tema yea.



bersama form 1 yang byk support rene. diorglah yea2 nak rene dapat jawatan nih. sebab apa? kak rene baikkk.. yelahh akak baik kn? pandai bodek budak2 nih. hoho. kalau korang okey, akak , pun okeylah tp kalau sebaliknya, bersiap sedialah dengan kemunculan singa. hueheuehu.


my presto senior. kebanyakkannya rene kenal since orientasi lagi. awal2 dulu masuk sekolah.. kwn2 rene puji hensemlah senior kau. amboii..tahu dak2 ni , kembang mereka. nak2, baju hitam tu haaa... hahha.. takdelah gurau je. tgk dalam blog pun rene boleh lagi cari pasal dgn adam.maaf2 ;)

 the prestorians :)


 selesai sudah majlis. berakhir dengan aktiviti mengemas dewan. last2 tu agak tak terkwal,. memang rene akui byk lagi kelemahan yg perlu dibaiki, dan event tu pun percubaan pertama rene. Insyaallah rene&ikhwan dan semua majlis tertinggi presto yg lain akn do the best for the next event.


penat sudahhh.. ouh. sebelah rene ni farah, dialah yang ambil gambar sepanjang majlis berlangsung. rene memang susah nak pegang kamera. tp rasanya bukan farah je, ramai lg kodd. coz kamera ni asyik bertukar tangan takut jugak kn. dhlah hadiah hari lahir rene. hilang meraung rene.huhu.okey, thats for today.panjang pulak entry hr ni. :)