Pages

Wednesday, November 21, 2012

3 S :)

Assalamualaikum :)


hai :) what is 3 S stand for?

  1. Sebelum
  2. Semasa
  3. Selepas!

Apa yang sebelum , selepas nih? Just nak share story a part of my boarding school life :) We start from an important thing..yang must have dalam bilik.. iaitu...encik Locker :)

Sebelum


Time mula-mula masuk dulu..loker alhamdulillah takde sebarang kecacatan.dan loker besar tak macam my brother punya..kekekeke...gembira sangat datang awal coz boleh pilih katil bawah ..takpayahlah turun naik tangga..act, ada banyak sebenarnya benefits tidur katil bawah nih.. penat2 balik dari sekolah terus bamm je atas katil tapi selalunya rene bamm kat lantai terus sebab sayang nak pakai katil yang tengah "super tegang"..


Tidur katil atas, tengok locker. Mula lah nak fikir 'Hantu Locker'
-from twitter SBP 


Semasa   



Semasa...hmm, tadaaaaaa..saja letak kecik2.... nilah locker semasa digunakan..yeah i know, takdelah kemas sangatkan.. ni pun kira okeylah sebab time nih dah banyak barang hantar balik rumah..dah kurangkan baju kurung, t-shirt2 segala bagai lagi..dan time nih jugak baru lepas spotcheck..spotcheck yang macam puting beliung ..nasib baik tak geledah habis...nak mgeledah pun takpe..bukan bawa barang apapun ..dan how about your camera rene? bukankah itu barang larangan? no as long you have the license yang warna biru tuh. :). budak baiklah saya ni ;) Act, ada cara lipat baju bila nak hanger baju tapi rene tak suka cara tuh coz dia akan buat baju berkedut balik      selepas digosok...geramm jer .. >_< disarankan tak perlulah melihat locker time exam menjelma coz buat sementara no one care about it except for someone yang really2 hygiene type.


sebelah kiri is the badge.. benda yang kecil tapi membawa impak yang bsar jika tidak mmakainya... so, kena put it some place yang senang dilihat dan dicapai supaya tidak lupa nak memakainya dan ada few hanger bertag kuning..awal tahun semua hanger sama je warna..dah pertengahan tuh bercampur-campur..coz kadang2 nak iron baju lupa bwa hanger..nak patah balik bilik jauh..*jauhlah sangat selang 2 bilik..then rembat je kat bilik iron ..orang tinggal2 tuh..tak sayang hanger betul...Sebelah kanan, gembira di pagi hari..*mesti time nak dekat balik bermalam nih..tu happy semacam je muka.. kat cermin you can see, ada gambar my parent...babah nampak sipi2 tuh..ada gambar cinta hatiku, encik Aamir Khan..ngeh,ngeh..nak menambah lagi keceriaan hariku.. Sometime, i talk to it.. LOL :3




As u can see, my locker bertemakan pink dan purple..sedap mata memandang..cewahh..even my ketip kuku warna pink tau..mana mama cari pun tak tahu..buku tak banyak sangat kat loker sebab dah sumbat kat loker kelas yang kecil dan padat itu..heee. 



kat board you can put any important notes yang perlu di buat or perlu diingat..act, ia buka perlu tapi WAJIB...but rene tak letak pun coz rene jarang pandang kat board nih..usually siap2 tengok cermin terus tutup loker..kadang2 time cari barang or tengah kemas2 je sedar kewujudan board nih..there is a love letter as you can see...eh..bukanlah...this is the letter that I received from Puteri Afiqah time my birthday. sweet sgt..dahlah kaler pink..memang dapat tempatlah dihatiku.thanks dear :) name tag kuning, time awal2 masuk dulu..and some buttons yang ada inspired words :)


Selepas



Now..my sweet locker jadi kosong, kosong dan kosong...pembalut tuh sayang sangat nak bukak sebab masih elok..siapa owner dia next year nak pakai, pakailah..nak buang pun..errrr..no komen..up to you...ouh..dan cangkuk bawah cerminm tu juga..I always hang my cardigan kat situ..masih utuh..so, use it wisely la.. :) thats all tentang cerita saya dan locker :)


Anyone remembers Milo bar using the iron ?







No comments: