Pages

Saturday, November 10, 2012

baju, baju dan baju

Assalamualaikum :)


Just want to share with you guys pakaian "must have" sepanjang  sesi persekolahan rene :)



Like usual, pakaian seragam.baju kurung putih or biru bg perempuan dan kemeja bg lelaki. Hari isnin, diwajibkan para pengawas memakai blazer.


                          
                         

Hari Selasa pula, pakai baju PJ! bagi lelaki baju dia berwarna biru dan perempuan pula berwarna ungu.



kalau aktiviti yang melibatkan rumah sukan, pelajar digalakkan memakai baju rumah sukan masing-masing.. kalau rene, baju kuningla ..sgtlah menyerlah kuning itu yea..



Hari Rabu, semua pelajar diWAJIBkan memakai baju unit beruniform masing-masing or u will (dead sign). I'm a scout! Act, rene pandu puteri then masuk sesta takde pandu puteri so, at that time jugak kena decide nak masuk unit apa then bila fikir2 pandu puteri n pengakap lebih kurang je kodd *tanggapan time tuh. so, masuk jelah..alhamdulillah tak silap memilih coz aktiviti outdoor pengakap sgt enjoy n fun.and my classamtes ramai pengakap. *wohooo.





Baju batik ni pula kalau ada apa2 event penting yang dianjurkan oleh sekolah dan time balik bermalam! Ramai kalau balik kat KL sentral ataupun singgah mana2 sbp lain cakap baju batik kitorg cantik. *kembangdisitu. :)


Time prep malam, baju kurung biasa saja dan lelaki boleh pakai kemeja or baju melayu and we supposed to keep our mouth shut when night prep or u will (dead sign) *again.






Hari Jumaat, I love this day so much sbb pakai kain songket dengan baju putih . Tudung putih lagi senang dibentuk daripada tudung biru pengwas tuh. 



Hari Sabtu atau Ahad pula, pakai baju outing! tu pun kalau jadual outing time tuh minggu perempuan keluar.. kalau tak hari ahad tuh berselubung dalam selimut jelah jawabnya..LOL.. sangatlah wajar dia buat warna jingga yang sgt menyerlah warnanya..dari jauh boleh tahu..ouh tuh dak sesta. hujung minggu je , banjir pekan tapah tuh dengan dak baju jingga. senang cikgu nak pantau student kat luar.





ni pulak time english week , choral speaking competition. pakai baju ala-ala sekolah rendah gitu..kanak2 ribena macam nilah. ouh..congratulation to Presto coz winning second place :)



Merah Hitam ni pulak baju kelas . *supposed to be hitam-biru dan dalam bentuk jersi. takpelah dah dapat dah pon. the brothers and sisters of 4ALAMANDAAWESOME2012. I will miss them so much. :)


and last nanti ada dua lagi baju batch, can't wait for it. banyakkn baju? nasib loker besar..so, asal ada ruang je..sumbat segala! hee.LOL. thats it for now. Assalamualaikum :)









1 comment:

Anonymous said...

baju batik korang sama dengan baju batik mrsm langkawi... just saying.. ;)