Pages

Wednesday, November 21, 2012

Dalam hati takde taman?



Rene ada kawan-kawan yang sangat baik :)
sebab apa?
sebab mereka cakap saya ni kadang-kadang nampak je lembut tapi jiwa keras..
semuanya disebabkan peristiwa ni...

Ceritanya begini..

time duration dia a few weeks before start cuti sekolah, 
rene datang sekolah like usual, 
duduk kat tempat and look at my table ada bungkusan gula2 mcam kat bawah nih



kalau sekali takpelah..ni macam kerap sangat ..dahlah kat tempat rene..
, sambil ambil nak buang tu diselitkan  sedikit dengan rungutan
*biasalah tengah gerammm sgt kan..
kawan rene pun cakaplah, "Awak ni kenapa merungut je "
"Saya merungut sebab orang tak habis-habis buang sampah kat bawah meja saya. gerammm tau.. "
"sampah apa?" dia kata lagi.
"ni haaa..." i showed to her bungkusan tuh.. dan rene sambung bebel balik,,,
"you know kan saya tak suka orang bla..bla..bla..."
she shut my mouth by saying.. "Rene, its mean someone like you!"
what? dengan meletakkan sampah bawah meja aku menandakan ada org suka aku?? *pelik disitu.
dia sambung lagi.."nikan gula-gula HACKS"
"so????" *blurred
"Hanya Aku Cinta Kau Seorang" she said.
I said " duhhh, jangan mengarut dengan benda2 macam tuh.. sampah tetap sampah okey?"
"Ishh..rene ni....nampak je lembut tapi .....*malas nak sambung ayat dia..huehuehue
I know the meaning of the candy ..*duhh..sekarang memang kecoh kan pasal benda tuh..but in this situation...sampah tetap sampah. 


p/s : Buanglah di tong sampah berdekatan dengan anda atau jadikanlah poket sebagai tempat sementara waktu. kebersihan tanggungjawab bersama. *budaya sesta :)









1 comment:

Farrah Wahida said...

hai saya sukalah baca blog awak.Boleh tak saya pnggil Kak Rin ja sbb u are older than me kan :))) By the way, dah tahu ka sapa yg letak HACKS tu.hehehe