Pages

Saturday, November 17, 2012

I'm reading this...


Assalamualaikum :)

aku dan dia bagaikan malam dan siang : tidak mungkin akan bertemu sebuah fatamorgana

At last, burhanuddin al-helmy become mineee! mine , mine and mine!  oke sila jadi waras kembali  rene.. waras.. remember cerita jaja dan din? akhirnya bertarikh 11 nov 2012, i bought this book*act memang nak beli buku ni tapi bukan time tulah, time tu sebab tak jumpa buku Enigma *cerita scarrryyy..apapun i felt  seronok tak terhingga. bukan apa.. i just love the story line. dan watak burhan sebagai seorang yang sangat warak :) sangat memikat hati:) walaupun takdelah bersifat jiwang or romantis seperti watak2 dalam novel lain, dialah di hati.. huehue. and for faiza@jaja , dia seorang gadis yang brpendirian tetap. 




.....hidup ini sekadar suatu perjalanan waktu.kita melalui tahun yang sama dan dalam perjalanan itu kita bertemu dengan orang yang tidak disangka-sangka....


and next is a book title Happiness Now by Andrew Matthews :)

terasa nak baca sesuatu yang memberi inspirasi dan semangat baru, nafas baru untuk stay kental untuk berhadapan segala dugaan yang bakal datang..so, kena prepared mental ni sebaik-baiknya or i'll end up depressed dan ia sangatlah tidak baik untuk kesihatan :)


You don't find happiness in the absence of problems, You find happiness in spite of problems




to become happier , we need to either a) change the world or b) change our thinking. it is easier to change our thinking.





2 comments:

aiN NaJwa said...

Wah..bagus la..!!..membaca itu jambatan ilmu....^^

Arina Insyirah said...

sama2lah kita membaca cuti nih :)