Pages

Wednesday, November 21, 2012

#SestaTV | Rutin Di Sesta




Paling malas nak beratur ambil makanan dekat Dewan Makan. Lagi lagi time peak hour. Ug


Another video by Azwan Ali :)

Gotch..I'm gonna be a SENIOR next year..woahh
ada getaran di situ..
debaran pun tidak ketinggalan juga..
exam besar wehh...spm..wehh..
seriously I'm afraid..
be tough rene..be tough..be brave..

Don't ask things to be easier, ask yourself to be better :)


rutin di sesta..my schedule is like this :

0500-0600 - bangun , siap2 untuk bangun subuh , bacaan yassin*thanks to alarm..dia ada 3 alarm ..first alarm kul 5, jarang dengar kalau ngantuk sangat..akan dengar kalau tak dapat tidur..usually dengar time pukul 0530.

0630-0700 - breakfast *pagi2 makan sedap, so, taknak ketinggalan..dan row call.

0800-1500 - sesi pembelajaran..yeah of coz there is a gap kalau tak ...err..tak mampu nak cakap..kalau hari isnin kelas pukul 3 habis , hari selasa until khamis 0230 dan untuk hari jumaat 1215..*the happiest day

1500-1515 - zohor , lunch dan untuk hari selasa dan khamis there is a prep. so, hari isnin , jumaat , sabtu dan ahad boleh berjimba-jimba dalam dorm.. *berjimba=bersukaria. huehuehu

1515-1630 - prep petang ataupun diselitkan dengan hal2 berkaitan dengan rumah sukan/meet my ketua, ikhwan ataupun

1515-1815 - I will be in the studio..siapkan kerja2 editing..jumpa ketua lagi sorang pulak, Afif...*thats why jarang2 saya ada kat dorm..

1630-1800 - Asar, minum petang, bersiap untuk riadah.or takpun there is a chemistry class..wahhh :)

1800-1900 - bersiap untuk dinner dan maghrib, usrah, taklim, bacaan al-mathurat

2000-2200 - prep malam bermula dan semuanya kena senyappp..shhhh or kadang2 cikgu akan buat kelas tambahan biologi ataupun sejarah...

2200-2300 - supper, Isyak, bacaan al-Mulk dan light off

2300-0000 - siapkan apa kerja yang patut untuk esok.. usually kul 12 nih memang dah layu sangat..i can stay pun sampai 12.30 je..

waktu berjaga pagi2..for study.

kalau time exam menjelma memang dating dengan buku je..kul 12 tidur sebelum tuh cakap dengan kawan nih.."weh kejut lagi 5 minit".. *5minutes sleep is such a heaven...nak bangun? hanyut dah dengan mimpi..jadual atas nih untuk hari sekolah lah untuk hari sabtu just ada prep pagi dan malam..hari ahad pula, sometimes free..depend jugaklah...tapi kalau ada berkenaan dengan rumah sukan.memanglah ulang-alik kena pergi sekolah.. yeah..it is exhausted but still it is a responsible as a student and a daughter :)


p/s : mata panda? eye bag? that's our accessories ;)






No comments: