Pages

Thursday, November 15, 2012

Waktu Lapang..




Apabila kebosanan melanda...
Tipulah kan kalau kita still biarkan kebosanan tu berada di sekeliling kita..
Pape pun we're always find others alternative utk menghiburkan hati..
Macam tulah kami (alamandarian, sestarian)
baca novel, buku2 cerita..etc, etc, etc
dah biasa sgt!
kuiz sesama kawan pon..hmm..*eh..seronokla game tuh..
let's try something "skema" tapi boleh mnjana minda at the same time..!
takdelah terbuang begitu sahaja masa yang amat berharga ni kan.*our thought*

so, we start the other "alternatives"


Word searches! *seriously i love this game...selalunya kalau rene main mesti dengan kamus sekali di tangan coz the more we learn the more we realize that we didn't know a ton of things..





and next is the creative part...origami using colorful papers!



Iskandar minatlah benda-benda macam nih...seronok dia kalau dapat buku tentang origami..


habis rene? tak minat ke? minat tu mmglah tp rene nak buat benda ni kena fokus 100% and kena dok diam2 kt asrama je or tak pun duduk kat satu tempat tuh utk masa yg lama ..constant je.. ni tak rene ni bukan ley dok diam..ada je kerja kena ulang-alik dorm-sekolah. *penat :(


dinosaur..grrrr....dok sesta ni untung..hampir tiap minggu dapat bunga origami..ngeh ngeh...


tekun mnyiapkan swan..banyak kod kertas dia pakai,..sangat memerlukan kesabaran yea, tuan dan puan..eh..ada cik..



the eternal love...

chewahh..byklah eternal.. dua2 ni belongs to atiqah badru :) my roomates..dia nih memang kreatif orangnya... smart kn? rene join tak buat bnda ni? join..sgt join..join tgk last2 minute benda ni nak siap..hueheue.. macam rene cakap tadilah..rene bukan dok dorm je.. nanti rene cerita what work did i do time diorg melepak dalam dorm..ouh..btw, sorrylah locker belakang tu menyesakkn pemandangan je.. hee :)









No comments: