Pages

Saturday, December 29, 2012

Girls Day Out!

Assalamualaikum :)



Hai :) Lama kita tak updatekn? sgt busy almaklumlah dah nak dekat2 bukak sekolah nih. macam2 perkara yang perlu dibereskan. Barang2 asrama pun baru hari ni 97% siap packing.hihi. Beberapa hari sebelum me and my siblings went a trip to singapore, Rene ambil kesempatan untuk berjumpa dgn all my girls! rindu sangat dengan mereka! that was the first and last met kami. :') sedih sangat dapat jumpa pun untuk beberapa jam je but its okeylah dapat juga lepaskan rindu! bertempat di Mid Valley dan kebetulan dalam masa terdekat tuh pulak ada further study exhibition di Mid.




Before jumpa diorg ni jalan2 dulu dengan yaya. penat aku mengikut yaya. bab shopping boleh tahan kaki dia. Boleh pulak terserempak dengan TKU aku, Zul. dalam nghamai-nghamai orang yang boleh aku jumpa.bukan aku taknak terserempak dgn kau tau zul. jgn kecik hati pulak bukak sekolah nih. :)Banyak part yang menggelikan hati masa kat mid nih. First time otw pergi mid tengah tunggu komuter. lama sangat tunggu komuter. penatt >_< then somebody  beside us can fart out loud! memang ramai yg dengar. aku dengan yaya menggigil je badan tahan gelak tapi terlepas jugak sebab tengok si Fart buat muka tak bersalah dia.lol. 


iklan sebentar. *gamabr kiri nih buat aku nampak pendeklaa.tak mcm 160 ponn.hmm.girls things. actually rambang mata jugak kat part accessories dan baju pun percent sana sini but fikir2.kemahuan ke keprluan? jeezz ofcozlah kemahuan bukan? so, forget it..*part accessories jelah kemahuan, asal ada jam di tangan dah cukup. bajuuuu....hmm..no komen :)


 

me and cik aisyahhhh , tahu2 je aku suka barang yang bling2 nih...oke, continue!then kat mid pulak. aku nak pergi baca pasal expo tuh dekat papan tanda yang terletak beside the escalator. depan papan tanda tuh pulak ada seorang lelaki cina 20-an. sesampainya aku kat sana out of sudden that guy boleh terpelanting atas pemegang escalator. pelik bin ajaib sungguh kan? how can dia boleh berada dia ats pemegang escalator? sampai terhenti escalator tu dibuatnya,.aku pulak dengan tak berperasaan pandang sekejap kat kejadian tuh then terus khusyuk baca info yang terdapat kat papan tanda tuh dah habis baca tuh pergi macam tu je.. teghuukk pulak bila fikir balik. at least aku ptut tanya dia macam mana keadaan dia ke.macam mana dia boleh terpelanting ats tu ke.lol.haa.tu tak patut ditanya. -.-.ni tak aku terus blahh mcm tu je tinggalkan dia terpinga-pinga seorang diri.huhh...mesti orang ramai ingat aku yang tolak dia. coz I'm the nearest person! even, yaya pun fikir aku terlanggar dia. kalau tak how come dia boleh terpelanting kan? sampai sekarang masih menjadi misteri di benak ku.



p/s: citer kat cousin aku semua bantai gelak, sakit pinggang edit kad nih. -.-








Friday, December 21, 2012

Hati Hanya Untuk-Nya




Sesungguhnya dalam hati terdapat sebuah robekan yang tidak mungkin dapat dijahit kecuali dengan menghadap penuh kepada Allah,

Di dalamnya juga ada sebuah keterasingan yang tak mampu diubati kecuali dengan menyendiri bersama Allah,

Di dalam hati juga ada sebuah kesedihan yang tidak akan mampu diseka kecuali dengan kebahagiaan yang tumbuh kerana mengenal Allah dan ketulusan berinteraksi dengan-Nya,

Di dalam hati juga terdapat kegelisahan yang tak mampu ditenangkan kecuali dengan berhimpun kerana Allah dan pergi meninggalkan kegelisahan itu menuju Allah,

Di dalam hati juga terdapat gejolak api yang tidak mampu dipadam kecuali oleh keredhaan akan perintah, larangan dan keputusan Allah yang diiringi dengan ketabahan dan kesabaran sampai tiba saat perjumpaan dengan-Nya.



-Ibnul Qayyum-




Monday, December 10, 2012

MAHA 2012

Assalamualaikum :)



Rene tak sangka sangat pada hari terakhir MAHA 2012 dijalankan masih mendapat sambutan yang hangat. Ramai sangat sangat sangat orang! lebih ramai orang, lebih banyak kenderaan dan kesannya spot parking yang dekat2 tuh full! dan sudah tentu , sangat sesak >_< before pergi MAHA ni, rene tweet la kat twitter.. excited punya pasal coz tak pernah pergi MAHA.selalunya pesta buku jee..then , naim reply better bawa payung dan air mineral. ouh.okayy..mesti panas. thanks naim for the advice :) sangat berguna, rene pergi MAHA coz nak support my lil brother coz dia minat sangat-sangat dengan perkara-perkara yang macam tuh dan untuk menambahkan lagi pengetahuan sedia ada :)


bermacam jenis haiwan kita dapat tengok.-haiwan peliharaan n untuk tujuan penternakan-. I saw my babies's friends! sangat banyak! BABIES=MYNINJATERRAPINS!. kecik-kecik je semua kura-kura yang rene tengok same as myninjaterrapins time baby2 dulu sekarang anak-anak mummy semua dah besar-besar. dulu sekecil ibu jari sekarang lebih besar daripada tapak tangan. terharu tengok :')  sangat jakun apabila melihat kambing bertanduk empat. jakun jugakkn? mngaku jela.haha. then, harga lelong untuk kambing betina baka boer dijual dengan harga asas RM5..saya ulang RM5 ..cepat2 tapi anda memang sudah pun terlambat.heuheue.


next station, rabbit! aaaaaaa...comel sangat2 rabbit tuh. i ilove rabbit yang ala-ala pakai celak tuh. cun! kalau tak pakai celak pun yang macam mata panda. tak dapat bela panda yang ala-ala panda pon jadiiii..jiran kepada station arnab ialah encik ayam. tak berminat nak tengok dengan leboh detail sebab melihat ayam belanda yang halkumnya seperti sedang cair..jatuh, londeh sajaa.. subhanallah uniknya ciptaan Allah yang satu nih but i missed tengok satu jenis ayam nih.naim cerita ada satu ayam ni bulu macam kucing! sayang terlepassss!





before pergi kat tempat yang mnyediakan "makanan percuma" my sweet lil brother nak main dalam belon ni.huhh..dahlah cuaca tgh hottt , dia nak main belon. kesannya, after half an hour, dia muntah2, pening katanya.hmmm..adik2. next, tempat yang dinantikan memandangkan perut sudah mula bergendang dengan hebatnya. nak pergi kat tempat makanan tuh masyaallah..punyalah payah..nak naik tangga macam tangga kat batu caves tuh..penat tapi demi makanan fighting! dalam dewan tuh , kita boleh makan segala food tester..banyak sgt rene makan..tiba kat ada satu nih..teruss rene beli..cendol santan sawit! sedapp sgt! i think my fav drink now is cendol :3


next destination, pavilion negeri! mempamerkan budaya dan ciri2 setiap negeri di Malaysia.sangat menarik dan unik. contoh satu pavillion seperti di atas. negeri kelantan. rene dengan cousin yaya, lepak kat pavilion negeri terengganu setelah penat berjalan sebab pavilion negeri terengganu punya kwasan sangat cantik dan santai . as for the boys pulak mereka lepak2 di pavilion negeri perlis bersebelahan saja dengan negeri terengganu. negeri perlis nih special sikit sebab dia bawa taman ular sekali dalam tuh.dasyat kn.

\

at first, i don't know..tengah lepak kat pav terengganu suddenly the boys text suruh datang kat perlis nak ambil gambar katanya. then rene dengan yaya pun pergi sekali amekk kauu taman ular..reptilia yang paling rene tak gemar..takut woo..at first beranikan diri nak masuk sekali ular yang besar sebesarnya dia bebaskan tak nak rene! kang jadi santapan sang ular pulak! adik rene, si ghazi ni emmang segala haiwan yang dasyat dia berani.tengok jelah cara posing dia dengan encik ular kat atas nih.penuh kasih sayang githu..i really love pengalaman pergi MAHA, banyak benda dapat. ouh.Luckily kami sempat balik sebelum hujan turun :)




Kewajipan orang mukmin

Assalamualaikum :)


Rasulullah s.a.w. menerangkan:

“Tiap orang MuKmin telah diwajibkan oleh Allah mendapat tujuh hak daripada orang mukmin yang lain:

1. iaitu memandangnya dengan penuh penghargaan,

kita wajar memandang saudara kita dengan penuh rasa kasih dan penghargaan. kadang-kadang ada je org yang tak mampu melakukan. mungkin atas alasan segan? segan perlulah bertempat dan bagi yang memandang pula kita sentiasa kena bersangka baik sebab  orang ni ada 1001 sikap. janganlah menyangka yang orang tu sombong . sombong dan malu berbeza yea. yang dipandang perlulah sedaya upaya even at least segaris senyuman. sesungguhnya senyum itukan sedekah :)

2. menyimpan perasaan mesra dalam hati terhadapnya,

sentiasa bersikap senang hati dan selalu memberi tanggapan yang positif terhadap orang sekeliling.

3. menghulurkan simpati dengan harta sendiri,

4. mengharamkan perbuatan mengumpat terhadapnya,

menjaga lidah dengan sebaiknya.

5. menziarahinya ketika sakit,

6. mengiringi jenazahnya (apabila meninggal dunia) dan

7. tidak menyebut tentangnya kecuali yang baik sahaja setelah ketiadaannya.”


(Riwayat Ibnu Babawaih)


Renung-renungkan dan selamat beramal!♥











Saturday, December 8, 2012

Jenis-jenis kawan yg terdapat dalam Al-Quran


Jenis-jenis kawan yg terdapat dalam Al-Quran :


1) QARIN:
kawan yg sentiasa bersama kita menyuruh melakukan maksiat & melanggar 
perintahNya
.
2) KHAZOOL:
kawan yg menunjukkan dia sangat setia kepada kamu & apabila tiba waktu 
kamu memerlukan pertolongan, dia pergi mninggalkan kamu.

3) WALI:
kawan yg melindungi kita.Dia bukan sahaja sahabat kita malah sentiasa menoleh ke 
belakang untuk melihat kita.

4) SIDDIQUE:
kawan yg paling ikhlas. Dia mengetahui apa yg terbaik utk kamu & dia 
tidak segan utk menegur kesalahan kamu.

5) KHALIL:
kawan yg paling rapat spt adik beradik kamu. Sehingga apabila dia sdg 
gembira,kamu juga dpt merasai kgembiraan itu..

6) HAMEEM:
kawan yg akan atau tidak akan menjadi kawan baik kamu tp dia berkelakuan 
spt dia rapat dgn kamu

7) WALEEJAH:
kawan yg boleh dipercayai & dapat menyimpan semua rahsia kamu sebaiknya.

8) AKHDAN:
kawan yg kamu cuba mndekatinya seperti ALLAH nyatakan dalam Al Quran. kamu 
mengejarnya seperti kamu mencari calon untuk berkahwin.








Friday, December 7, 2012

Cinta&Cita di Studio Multimedia

Assalamualaikum :)


hai, dear readers yang dirahmati Allah semua :) seperti yang dijanjikan dalam entry INI. Rene akan ceritakan serba sedikit my work as one of the editorial line. tugas yang membuatkan rene ulang-alik asrama-sekolah, tidak selalu berada di dorm. penat? kadang2 tapi seronok tahu melakukan sesuatu yang kita minat dan cinta :) . I really love that kind of stuff yang berkaitan dengan sastera,grafik, mainan ilustrasi, kesenian dan seangkatannya . Sebelum berpindah sekolah, rene ada ditawarkan untuk menjadi ketua editor di sekolah..ouhh..mannn..that's the mosttttt thing i want. eagerly want. *memang ada cita2 nak jadi editor tp people always cakap I'm better sebgai perancang and pencetus idea. komen oranglah. okey pasal tadi.tapi sayang, tiada rezekiku di situ kerana telah pun mendapat tawaran sambung belajar di sekolah lain. mungkin Allah telah tulis sesuatu yang lebih baik dalam hidupku. Hanya Dia yang maha mengetahui tentang segalanya.

Yes, at the new school I've been also selected to join the editorial job stuff,..syukur, Alhamdulillah..dan bila kita melakukan apa yang kita minat dengan ikhlas kita bukan sehaja mendapat kepuasan hati sebagai pulangan malah mendapat ganjaran pahala juga. . At first, berkenalan dengan para ahli. memerlukan kerjasama antara form4&5. alhamdulillah dapat ahli2 yang sangat sporting dan kreatif boleh bekerjasama dengan baik. and then, pembahagian tugas. next, belajar tutorial photohop dengan ketua editor, encik Afif kita yang sangat shy2. mana tahu or terkantoi dia seorang yg shy? time rene cakap kat dia kalau2lah majalah ni ada pelancaran coz it is the first school magazine, dia kena bagi ucapan. then, dia test2 mcm practice konon pastu dia dengan loghat perak dia cakap dia segan.hoho.


masa first time belajar photoshop tuh segan gaklah. yela rene takdelah mahir sangat photoshop ni. segan , malu2 kucing time tuh sebab masing2 sesama ahli nih baru dalam proses nak kenal hati budi..dan rene terharu sangat dengan afif sebab tekun dan sabar mngajar rene photoshop.sorryla kalau mnyusahkan kau,fif. hehe. *tengok tuh perangai dengan senior.ngehngeh :3 rene ni antara orang kanan afif jugak dalam kerja2 sidang tuh coz pape mmg dia bagi kat rene. kadang2 rasa macam dia ni saja je nak buli rene, ada bukan sekali banyak kali tunjuk muka nakal dia selepas rene kena tegur dengan cikgu tercomel yang uruskan bahagian sidang redaksi sebab tak dapat buat apa yang cikgu nak. maaf, cikgu. Afifla tak bagi info yg tepat.hoho.salahkan orang pulak dia nih.haihh..rene2. geramm jer kdg2 tapi bila kita dah minat dan cinta , ah, no hal la ini kerja.. petik jari..eceh...hahah.


The best part is we have our own work place called Studio Multimedia ! tempat yang sgt private sesuai utk kami focus on what we are doing. banyak benefits kerja media/redaksi nih sebenarnya. nak tahu? be one and you know what it is :) sometime tuh kalau kerja sampai lewat petang cikgu belanja makan. seronok betul part makan nih.orang lain tengok jelez memanjang.haha. what i learnt is DO WHATEVER YOU LIKE AS LONG IT IS A GOOD THINGS :) persepsi manusia berbeza-beza. bila masuk aliran sains people talks same does bila masuk aliran sastera. orang membandingkan, in fact kat luar negara sains dan sastera itu semuanya dipandang sama. tiada high, tiada low, cuma hasilnya bergantung pada usaha masing :)




Sidang Redaksi 2012 :)









Wednesday, December 5, 2012

Lata Kinjang!


Assalamualaikum :)

setelah 6 mingu tak jejak KL... balik jugak rene kan.alhamdulillah sampai dengan selamatnya. supposed hari tuh rene balik rumah , 3 minggu yg lalu tp  disebabkan final examination weeks, fikir banyak kali jugaklah.nak balik ke tak nak.nak tak nak tak.. last2 balik rumah kawan je kat tapah. her name is Nur Athirah Suhaimi a.k.a Aimie Nura.dialah kawan, dialah MT , dialah prestomate, dialah jiran (dorm sebelah) and the most important thing dialah kembarku! everyone cakap macam tuh. muka sama kodd.

dah nama pun perempuan kan, kalau dah dok bersama , memang tak boleh dok diam, tambah pulak bila ada mak yang sporting habis memang kerja kitorg berjalan jelah. At first ingat nak beli barang kat tapah je then  teruss pergi AEON Station 18 tuh.. okey that is the second time rene pergi situ..seronokk..lain kali nak ajaklah parent rene pergi situ . 



singgah di swatch, beli jam. I love swatch so muchh...reka bentuk dan assorted color yang sangat menarik perhatian. sangat comel, cantik same does the price ;)



 Ucu, Nura and Rene . sama ke muka kami ni sampai ramai sangat keliru? ish. agak2 muka rene ni senang dapatlah -.- the best about nura's family, mereka sangat suka bergambar. muka semua photogenic not like me -.-


Padas sebelah malamnya, ada kenduri..memamng berkenalan dengan family Nura jelah sepanjang duduk tapah.segaannnn..asyik org cakap muka samaaa je >_< Masa on the way pergi aeon tuh ternampak satu air terjun then tanyalah nura tuh tempat apa. she suddenly told her mom yg rene nak pergi situ.LOL. memang kerja gila. sebab lusanya kiotrg ada exam final. we must study! then. i thought permintaan tuh macam tak diendahkan but pada keesokan harinya we really reallly went there! tak sangka, ma nura cakap supaya kiotrg dapat ketenangan sebelum menjawab exam :)


 we went here :)
 SELAMAT DATANG KE KG OA! *rene pernah bgthu kan, tapah destinasi pelancongan? LOL :p



 tinggi sangat kami naik sampai ke jambatan. tenang seketika apabila mendekati alm semula jadi :) gambar sebelah kiri with olee kakak kepada nura , she's so pretty dan sangat stylish ala-ala model githu.


scene dari dekat..hee..excited sungguh time nih sampai amnesia sementara bahawaa esok bakal mnduduki exam, nasib paper bahasa melayu :3




Lata kinjang bukan tempat terakhir rene pergi sebelum balik sesta..selepas tuh ada lagi acara di rumah nenek nura :) the first time i come nenek nura hug me tightly..she think i'm nura kodd dan nura sangat surprise and jelez? haha.sorry dear :) and last but not least, thank you so much atas layanan yang diberi.Mohon halal segalanya, minta maaf kalau ada sebarang kesulitan yang berlaku :)



Tuesday, December 4, 2012

The first wrong step.


Rene : Muka kau macam pernah tengok..a'ahh..muka macam abang kat orientasi...

???? : pandang rene pelik.  hmm, yela kod..pelanduk dua serupa.

Rene : ouh.okey. salam perkenalan. *ceehhh..kononla kan awal2 masuk nak cari kwn.ngehngehngeh

???? : ouh..yea2.. :) man2! *pnggil kawan lagi sorang

Rene : okey, dia ni mybe senior..lain mcm je, the ???? whisper something at the man he called man.

Man  : hai, adik *dia ckp kat ???? sambil gelak2.

????  : hai, abang! *gelakk jugak * something fishy here,..hmmm

Rene  : kenapa? korang tipu aku eh? *sebelum pape jadi baik aku beredar dulu..

????  : bye!!! jumpa lagiii! *lambai2



rene menuju ke kelas. okey, ada something yang tak kena sebenarnya tadi.hmm..think rene.think.. .ouh..ouh...ouhh..tidakkkkkkk!!!
pause. apa ni? what is the whole story about? okey, sekarang rene nak ceritakan the first wrong step yang rene dah buat masuk awl2 masuk asrama awal tahun dulu...
okey, sambung!

Tidakkkkkkk! malu! maluuuuu!!! rene baru teringat! that guy tadiiii! pelanduk dua serupa tadii.....dia timbalan ketua umum (TKU) sekolah, abang fareed!!! tidakkkkk!! wossshhh..macam manalah rene tak boleh tak ingat muka dia..dia pernah tegur rene dulu time cuti kriket!ouh..my...dia pun satuu..boleh pulak loyar buruk pelanduk dua serupalah konon kan?! -.-
at that time memang awal tahun, masih dalam minggu orientasi dan prep malam yg pertama. I was boring, then jalan2 kat kelas alia my roommate..antara org yang terawal rene rapat. then, nampak ada sebelah lelaki duduk sebelah dia. dalam hati rene, alia ni tak takut ke kalau cikgu nampak. sebabnyaaaa...
mempunyai hubungan sulit di sekolah ialah antara salah satu kesalahan berat dan hukumannya pun sangatlah berat.siapa yang berani dan tak sayang masa depan je sanggup meneruskan hubungan yang rene rasa tak memberi jaminan YET.
so, sebagai kawan yang prihatin rene tegurlah dia..ala-ala BADAR ( Badan Dakwah dan Rohani) githu..

Rene  : Alia, kenapa kau duduk sebelah lelaki ? tak takut ke? *sambil jeling2 mamat sebelah alia.

Alia    : aku tak tahula...dia tiba2 je ambil tempat ni..*muka cuak

Rene  : ouhhh * and bermulalah conversations di atas.

then, bermulalah sesi cuak dalam kelas..tak senang duduk rene bila dah dapat tahu siapa lelaki tuh sebenarnya. takut wooo..orang yang memegang jawatan ketiga terpenting kat sekolah. krikkrikkrik.
apalah aku nak buat.. balik dahlah kena lalu situ.huhh *ngeluh berat.
I tried everything to avoid meeting him tapi jumpa jugak.
dan kali ni mungkin dia dah tahu yang rene dah tahu dan perasaannya ..ya Allah hanya Dia je yang maha mengetahui segalanya. itulah titik permulaan bahan membahan rene and i always membalasnya dengan jelingan yang tajam bak pedang..hihi. :).That is the first wrong step i buat, merayau time prep and the perasaan  malu tu tetap ada sampai sekarang but bila kenang balik jadi something yang funny pulak.hehe.


Konklusinya, patuhilah peraturan sekolah. Jangan merayap waktu prep malam walau sebosan mana pun anda. :) *nih nasib TKU kalau ketua umum? masak kau rene! LOL :)











Merantau. Seronok ke?

Assalamualaikum :) Hai, salam satu Malaysia kepada keluarga tercinta  yang sedang berada di Malaysia. Cikgu-cikgu (SKBTK,SMKBTK&SESTA) Kawan-kawan seperjuangan yang berada di perantauan juga serta para pembaca blog saya yang sangat saya hargai :) - Arina Insyirah binti Aris Fazil, University of Glasgow,United Kingdom.
.
.
.
.


.
.
.
dbukkk..ouh.Its a dream. In real life u still at here, rene
.
.
.


beautiful SESTA *pelan bentuk macam racket tenis  . heee.tak salahkan rene memasang impian seperti di awal tadi? doakan rene tau! :)Ramai kan orang rene jumpa mesti tanya rene bermacam jenis soalan yang kadang2 jemu binti muak rene nak mnjawabnya. Antaranya macam ni dan meh sini rene isi jawapan sekaliii..

1. Kesian awakkn. tercampak jauh dari rumah. best ke belajar kat tapah tuh?*bibir menjuih

best? seronok sangat. tercampak jauh? takdelah jauh sangat. tapah, perak je. kawan ada lagi sampai kelantan, pulau pinang. campaklah jauh mana pun heii..Arina Insyirah boleh hiduplah asal ada makan , minum, tempat berteduh. jangan ada buaya dan ular je.hueheuhe.  In fact, lagi jauh lagi bagus sebenarnya tapi kesian kat family yang nak melawat :')

2. Tak rindu ke kat family tinggal jauh2 nih?

Subhanallah, tipu sangatlah kalau tak rindu keluarga tercinta. tambah2 mulut becok si kecik dua orang tuh. 

3. Apa je yang ada kat tapah tuh? Pekan kecil je kan?

Ada pasaraya TF. *baru bukak lagi tauu..huehuehe. yup.just a small town yang ada jalan menuju ke cameron highland.  kalau lalu situ akan nampak sign board besarrr punyaa dia letak Tapah, Destinasi Pelancongan. Ada kawasan air terjun and the most important tapah less orang asing. tak macam kl bersepah-sepah orang asing. sakit mata memandang terutama yg mencipta onar kat Malaysia. tak sedar diri betul dhlah berada di negara orang.huhh..emo pulak rene..heheh.kat tapah kita boleh lihat ramai..OA! orang asli. ilovewhentheytalk. baku sungguh bahasa. rene suka bercakap dengan diorg. ada sesetengah faham dan ada juga yang sebaliknya.

4. kalau nak keluar kat pekan2 tuh jelah?

ikut masa jugak, kalau nak jimat pergi je pekan. barang2 pun harga murah. rebonding rm30 okayhhh. tapi kalau nak pergi tempat lain boleh je, like tesco di kampar atau ada yang hendak ke teluk intan ka? macam rene ada duit lebih je pergi JJ Ipoh..ljauh perjalanan luas pemandangan orang kata.hehe.


tulah.actually, banyak lagiii tapiii ni je yang tak annoying sangat yang lain tuh merapu binti merepek saja -.- sebenarnya, kat mana2 kita belajar pun kita pasti berjaya insyaallah jika kita berusaha :)



« اطلبوا العلم ولو بالصين ، فإن طلب العلم فريضة على كل مسلم »
“ Tuntutlah ilmu sampai ke negeri China, karena sesungguhnya menuntut ilmu sangatlah wajib atas setiap orang muslim”.







Selamat pagi , cinta!

Assalamualaikum :)



Selamat pagi, kepada semua manusia yang berada di bumi Allah ini. yang tengah bangun bersiap-siap nak pergi kerja or tak pun yang masih lena diulit mimpi..nyenyaknya tidurkn? my sleep terganggu sejak sejam setengah yang lalu disebabkan bunyi alarm handphone cousinku tersayang yang akan melapor diri di tempat kerja pada pukul 6 pagi sekejap je lagi.marah? jauh sekali..fahammm. handphone banyak. satu alarm move like Jagger *lagu yg mmbingitkan telinga perhh..terserlah ketidaksukaan rene terhadap lagu tuh. :3 another alarm, good morning usually at samsung mobile and the last alarm lagu celine dion..letak sebelah telinga yang umpama bom meletup kat sebelah tapi melihat dia seperti tidak ada apa-apa yang berlaku. rene yang duduk jauh dari fon pun kedengaran. pelik? dulu yea. malah, golongan yang macam tulah rene paling tak berkenan dalam hidup, membiarkan alarm berbunyi, mnggnggu tidur orang lain tapi sekarang tidak lagi setelah mengalami situasi seperti itu. ouh. I understand that feeling. since, at boarding school yang memberi 1001 pengalaman, pembelajaran serta pengajaran hidup. Macam rene cerita kat SINI time awal2 je dengar siren pukul 5 pagi after that 5:30 punya siren baru kedengaran kadang2 siren pukul 6 baru tersedar pon ada! tulah penangannya kalau dah penat. siren/alarm bising macam apa pun kita still lena. seolah-olah macam tiada apa yang berlaku. senyap.sunyi.sepi.




Monday, December 3, 2012

Assalamualaikum, disember :')




when I'm think back maybe


Fine to me :)start to learn about patient&redha and yes maybe this is not the right time YET ;)


hope to see you soon :) insyaallah :)