Pages

Monday, December 10, 2012

MAHA 2012

Assalamualaikum :)



Rene tak sangka sangat pada hari terakhir MAHA 2012 dijalankan masih mendapat sambutan yang hangat. Ramai sangat sangat sangat orang! lebih ramai orang, lebih banyak kenderaan dan kesannya spot parking yang dekat2 tuh full! dan sudah tentu , sangat sesak >_< before pergi MAHA ni, rene tweet la kat twitter.. excited punya pasal coz tak pernah pergi MAHA.selalunya pesta buku jee..then , naim reply better bawa payung dan air mineral. ouh.okayy..mesti panas. thanks naim for the advice :) sangat berguna, rene pergi MAHA coz nak support my lil brother coz dia minat sangat-sangat dengan perkara-perkara yang macam tuh dan untuk menambahkan lagi pengetahuan sedia ada :)


bermacam jenis haiwan kita dapat tengok.-haiwan peliharaan n untuk tujuan penternakan-. I saw my babies's friends! sangat banyak! BABIES=MYNINJATERRAPINS!. kecik-kecik je semua kura-kura yang rene tengok same as myninjaterrapins time baby2 dulu sekarang anak-anak mummy semua dah besar-besar. dulu sekecil ibu jari sekarang lebih besar daripada tapak tangan. terharu tengok :')  sangat jakun apabila melihat kambing bertanduk empat. jakun jugakkn? mngaku jela.haha. then, harga lelong untuk kambing betina baka boer dijual dengan harga asas RM5..saya ulang RM5 ..cepat2 tapi anda memang sudah pun terlambat.heuheue.


next station, rabbit! aaaaaaa...comel sangat2 rabbit tuh. i ilove rabbit yang ala-ala pakai celak tuh. cun! kalau tak pakai celak pun yang macam mata panda. tak dapat bela panda yang ala-ala panda pon jadiiii..jiran kepada station arnab ialah encik ayam. tak berminat nak tengok dengan leboh detail sebab melihat ayam belanda yang halkumnya seperti sedang cair..jatuh, londeh sajaa.. subhanallah uniknya ciptaan Allah yang satu nih but i missed tengok satu jenis ayam nih.naim cerita ada satu ayam ni bulu macam kucing! sayang terlepassss!





before pergi kat tempat yang mnyediakan "makanan percuma" my sweet lil brother nak main dalam belon ni.huhh..dahlah cuaca tgh hottt , dia nak main belon. kesannya, after half an hour, dia muntah2, pening katanya.hmmm..adik2. next, tempat yang dinantikan memandangkan perut sudah mula bergendang dengan hebatnya. nak pergi kat tempat makanan tuh masyaallah..punyalah payah..nak naik tangga macam tangga kat batu caves tuh..penat tapi demi makanan fighting! dalam dewan tuh , kita boleh makan segala food tester..banyak sgt rene makan..tiba kat ada satu nih..teruss rene beli..cendol santan sawit! sedapp sgt! i think my fav drink now is cendol :3


next destination, pavilion negeri! mempamerkan budaya dan ciri2 setiap negeri di Malaysia.sangat menarik dan unik. contoh satu pavillion seperti di atas. negeri kelantan. rene dengan cousin yaya, lepak kat pavilion negeri terengganu setelah penat berjalan sebab pavilion negeri terengganu punya kwasan sangat cantik dan santai . as for the boys pulak mereka lepak2 di pavilion negeri perlis bersebelahan saja dengan negeri terengganu. negeri perlis nih special sikit sebab dia bawa taman ular sekali dalam tuh.dasyat kn.

\

at first, i don't know..tengah lepak kat pav terengganu suddenly the boys text suruh datang kat perlis nak ambil gambar katanya. then rene dengan yaya pun pergi sekali amekk kauu taman ular..reptilia yang paling rene tak gemar..takut woo..at first beranikan diri nak masuk sekali ular yang besar sebesarnya dia bebaskan tak nak rene! kang jadi santapan sang ular pulak! adik rene, si ghazi ni emmang segala haiwan yang dasyat dia berani.tengok jelah cara posing dia dengan encik ular kat atas nih.penuh kasih sayang githu..i really love pengalaman pergi MAHA, banyak benda dapat. ouh.Luckily kami sempat balik sebelum hujan turun :)




No comments: