Pages

Tuesday, December 4, 2012

Merantau. Seronok ke?

Assalamualaikum :) Hai, salam satu Malaysia kepada keluarga tercinta  yang sedang berada di Malaysia. Cikgu-cikgu (SKBTK,SMKBTK&SESTA) Kawan-kawan seperjuangan yang berada di perantauan juga serta para pembaca blog saya yang sangat saya hargai :) - Arina Insyirah binti Aris Fazil, University of Glasgow,United Kingdom.
.
.
.
.


.
.
.
dbukkk..ouh.Its a dream. In real life u still at here, rene
.
.
.


beautiful SESTA *pelan bentuk macam racket tenis  . heee.tak salahkan rene memasang impian seperti di awal tadi? doakan rene tau! :)Ramai kan orang rene jumpa mesti tanya rene bermacam jenis soalan yang kadang2 jemu binti muak rene nak mnjawabnya. Antaranya macam ni dan meh sini rene isi jawapan sekaliii..

1. Kesian awakkn. tercampak jauh dari rumah. best ke belajar kat tapah tuh?*bibir menjuih

best? seronok sangat. tercampak jauh? takdelah jauh sangat. tapah, perak je. kawan ada lagi sampai kelantan, pulau pinang. campaklah jauh mana pun heii..Arina Insyirah boleh hiduplah asal ada makan , minum, tempat berteduh. jangan ada buaya dan ular je.hueheuhe.  In fact, lagi jauh lagi bagus sebenarnya tapi kesian kat family yang nak melawat :')

2. Tak rindu ke kat family tinggal jauh2 nih?

Subhanallah, tipu sangatlah kalau tak rindu keluarga tercinta. tambah2 mulut becok si kecik dua orang tuh. 

3. Apa je yang ada kat tapah tuh? Pekan kecil je kan?

Ada pasaraya TF. *baru bukak lagi tauu..huehuehe. yup.just a small town yang ada jalan menuju ke cameron highland.  kalau lalu situ akan nampak sign board besarrr punyaa dia letak Tapah, Destinasi Pelancongan. Ada kawasan air terjun and the most important tapah less orang asing. tak macam kl bersepah-sepah orang asing. sakit mata memandang terutama yg mencipta onar kat Malaysia. tak sedar diri betul dhlah berada di negara orang.huhh..emo pulak rene..heheh.kat tapah kita boleh lihat ramai..OA! orang asli. ilovewhentheytalk. baku sungguh bahasa. rene suka bercakap dengan diorg. ada sesetengah faham dan ada juga yang sebaliknya.

4. kalau nak keluar kat pekan2 tuh jelah?

ikut masa jugak, kalau nak jimat pergi je pekan. barang2 pun harga murah. rebonding rm30 okayhhh. tapi kalau nak pergi tempat lain boleh je, like tesco di kampar atau ada yang hendak ke teluk intan ka? macam rene ada duit lebih je pergi JJ Ipoh..ljauh perjalanan luas pemandangan orang kata.hehe.


tulah.actually, banyak lagiii tapiii ni je yang tak annoying sangat yang lain tuh merapu binti merepek saja -.- sebenarnya, kat mana2 kita belajar pun kita pasti berjaya insyaallah jika kita berusaha :)



« اطلبوا العلم ولو بالصين ، فإن طلب العلم فريضة على كل مسلم »
“ Tuntutlah ilmu sampai ke negeri China, karena sesungguhnya menuntut ilmu sangatlah wajib atas setiap orang muslim”.







2 comments:

Babah said...

work for it..the dream will come through..InsyaAllah.

Arina Insyirah said...

thanks dad.insyaallah.aminn :)