Pages

Tuesday, December 4, 2012

The first wrong step.


Rene : Muka kau macam pernah tengok..a'ahh..muka macam abang kat orientasi...

???? : pandang rene pelik.  hmm, yela kod..pelanduk dua serupa.

Rene : ouh.okey. salam perkenalan. *ceehhh..kononla kan awal2 masuk nak cari kwn.ngehngehngeh

???? : ouh..yea2.. :) man2! *pnggil kawan lagi sorang

Rene : okey, dia ni mybe senior..lain mcm je, the ???? whisper something at the man he called man.

Man  : hai, adik *dia ckp kat ???? sambil gelak2.

????  : hai, abang! *gelakk jugak * something fishy here,..hmmm

Rene  : kenapa? korang tipu aku eh? *sebelum pape jadi baik aku beredar dulu..

????  : bye!!! jumpa lagiii! *lambai2



rene menuju ke kelas. okey, ada something yang tak kena sebenarnya tadi.hmm..think rene.think.. .ouh..ouh...ouhh..tidakkkkkkk!!!
pause. apa ni? what is the whole story about? okey, sekarang rene nak ceritakan the first wrong step yang rene dah buat masuk awl2 masuk asrama awal tahun dulu...
okey, sambung!

Tidakkkkkkk! malu! maluuuuu!!! rene baru teringat! that guy tadiiii! pelanduk dua serupa tadii.....dia timbalan ketua umum (TKU) sekolah, abang fareed!!! tidakkkkk!! wossshhh..macam manalah rene tak boleh tak ingat muka dia..dia pernah tegur rene dulu time cuti kriket!ouh..my...dia pun satuu..boleh pulak loyar buruk pelanduk dua serupalah konon kan?! -.-
at that time memang awal tahun, masih dalam minggu orientasi dan prep malam yg pertama. I was boring, then jalan2 kat kelas alia my roommate..antara org yang terawal rene rapat. then, nampak ada sebelah lelaki duduk sebelah dia. dalam hati rene, alia ni tak takut ke kalau cikgu nampak. sebabnyaaaa...
mempunyai hubungan sulit di sekolah ialah antara salah satu kesalahan berat dan hukumannya pun sangatlah berat.siapa yang berani dan tak sayang masa depan je sanggup meneruskan hubungan yang rene rasa tak memberi jaminan YET.
so, sebagai kawan yang prihatin rene tegurlah dia..ala-ala BADAR ( Badan Dakwah dan Rohani) githu..

Rene  : Alia, kenapa kau duduk sebelah lelaki ? tak takut ke? *sambil jeling2 mamat sebelah alia.

Alia    : aku tak tahula...dia tiba2 je ambil tempat ni..*muka cuak

Rene  : ouhhh * and bermulalah conversations di atas.

then, bermulalah sesi cuak dalam kelas..tak senang duduk rene bila dah dapat tahu siapa lelaki tuh sebenarnya. takut wooo..orang yang memegang jawatan ketiga terpenting kat sekolah. krikkrikkrik.
apalah aku nak buat.. balik dahlah kena lalu situ.huhh *ngeluh berat.
I tried everything to avoid meeting him tapi jumpa jugak.
dan kali ni mungkin dia dah tahu yang rene dah tahu dan perasaannya ..ya Allah hanya Dia je yang maha mengetahui segalanya. itulah titik permulaan bahan membahan rene and i always membalasnya dengan jelingan yang tajam bak pedang..hihi. :).That is the first wrong step i buat, merayau time prep and the perasaan  malu tu tetap ada sampai sekarang but bila kenang balik jadi something yang funny pulak.hehe.


Konklusinya, patuhilah peraturan sekolah. Jangan merayap waktu prep malam walau sebosan mana pun anda. :) *nih nasib TKU kalau ketua umum? masak kau rene! LOL :)











2 comments:

izah :) said...

assalamualaikum :) haiii :D

Arina Insyirah said...

waalaikumussalam..hai :)