Pages

Sunday, January 27, 2013

Singapore with Love Part 1

Assalamualaikum <3

yeah, i know the holiday, the school break already end. longg longg time agoo tapi apa saya herankn.. Pada tarikh 17/12/12 yg lalu, we went a trip to Singapore! we = my mummy, kak yaya n my siblings. nak cerita perjalanan ke singapura tuh sangatlah panjang dan memerlukan detail yang tepat sbgai guide for those yg masih belum berpeluang ke sana but i forgot about it. nanti salah info buat susah org je kan. so, nvmlah. 


yg atas ni sweetliver (buah hati) saya.. muka excited first time naik bas untuk perjalanan jauh. usually dad drive or just take flight. time ni ada kejadian ngeri, tengah tunggu bas datang, out of sudden ada bagasi meluncur laju turun dari escalator . luckily , escalator tgh kosong dan takde org berdiri depan escalator time tuh or else pasti akan ada kemalangan yg sangat horror bakal terjadi kat situ. syukur, alhamdulillah.


muka penat my sweetliver. time ni barulah tak brapa nak hyper sgt.


sisters. mana lawa? ofcozlah yg kanan kn? huehueheu. marah dak sheila ni kalau tahu. yelah, sheila..adik jelaa yg paling lawa dalam alam semesta niii.. :*


my siblings :) me the oldest? takk..saya ada abanglaa..time ni abg masih on study. dia tak dapat follow, just four of us.the fantastic four! *adik laki aku dah over tinggi..takley jd nih >_<


background : the Merlion (lambang kebangsaan bagi singapura) and Marina Bay yang famous amos tuh, rekaan yang sangat unik . lawaaa sangat scene kat sini! kagum sekejap .. >_<


                                      

spot yang sangat cantik untuk ambil gambar. terasa macam kat oversea. wait. what am i kidding? mmg kat oversea pun.LOLOLOL, rene! jalan2 kat sini pun dah menarik apa lagi di USS ye tak? wait for the part 2# :)






schöne Blume

Assalamualaikum :)

Hai dearly loved ones :) Salam Maulidur Rasul. Cepatnya masa berlalu, now its already end of January. how am i doing as a senior? Alhamdulillah, masih hidup, sihat , aman dan sejahtera sekali :) start break since rabu. esok dah nak balik perak. silalah jelez rene dapat balik awal.huehuehue. Banyak sangat benda nak diceritakan tp sekarang bukan macam dulu dah. So, mana yg sempat rene publish je. mana yang xsempat tuh rene simpan as draft later i post it :) For today, rene belajar seni yang sangat cute. Maybe ramai dah tahu buat..just me yg agak ketinggalan zaman. I just realized it..LOL me :3  benda tu ialahh....


seni bunga tisu..! 

sangat cute, wonderful and cheap too.. rene belajar drpd semlam buat.. td lebih menjadi buat dgn cousin, kak dy.. kelam kabut dia try tlg rene. nasib dah try semalam so, hari ni buat lagi better la daripada smlm.hee. suppose esok dia nak bawa utk survey brg nak buat bunga ni but esok dah kena berangkat ke perak :( tak berpeluangla pergi kedai kawin tu esok.. korang pun boleh try buat, easy n simple :) good luck :)




Tuesday, January 1, 2013

Tata bloggie :)

Assalamualaikum :)



okey rene tak tahulah bila lagi akan boleh update this blog or rene kena tinggalkan untuk sementara waktu ke.actually ada 15 more draft. tp takpelah next time maybe.Insyaallah. Mulai esok, no more sheila panjat katil pepagi, no more iskandar cerita pasal bola, no more ghazi mngulang dialog filem, no more story dgn mama smpai ke pagi n no more keluar makan dgn babah! :') okeylah.thats all for now. wanna get my rest.esok pepagi lagi dh gerak. ramai tanya mesti byk brg bawa balik. rene jawab , a'ah adalah dalam satu van. serius tak tipu plus my lil brother's things jugak.hihi.

May The Year 2013 Bring for You....
Happiness,Success and filled with Peace,Hope & Togetherness of your Family & Friends....Wishing You a...*HAPPY NEW YEAR*




I miss this


being a student at SMK Bandar Tasik Kesuma :) kalau rene pakai nmetag ni jerr..orang yg jumpa/terserempak kenal atau tak mesti tanya A tu untuk apa. kadang2 ada yg dah tahu ofcozla utk Arina kn but sometimes their change it to Abdul, Ahmad n macam2 lagilah. geraammmm kadang2 kita. -.- bukan taknak buat nama penuh tapi cikgu ckp nama rene ni panjang sgt. tak cukup kuota.yea ke panjang? tak cukup pnjg lagilah. nama adik rene lg panjang. Aris Alang Iskandar. tak cukup lagi? Aris Ghazi Haidhar. nama abang rene pon panjang gak, Aris Luqmanul Hakim.


shooting drama, kasih menanti.pelakon utama cik asiyahhh..kekeke


ni shooting utk iklan dentyne. model azim k, dulu mrsm pendang,kedah sekarang fly mrsm jb.congrates bro.



hanya panorama lama, skang bangunan sebelah kanan ada mural air terjunnn..nmpk real sgt >_<


Dulu-dulu punya cita-cita dan cerita :).hihi. A few contoh design utk cover majalah. budak2 punya kerja. thanks syafiq sarwan, cik aisyahh dan asyraf haris always support! :)


KESUMA in neon.


tak siapp lagii >_< patutnya ada bayang2 bangunan sekolah belakang lilin tuh. :3 nak pmr dh time nih.


the Royal Kesuma, cetusan datang coz Azim K selalu cakap bentuk bangunan macam royal apa entah dia selalu ckp.hihi.


Tahniah SMKBTK , PMR semakin meningkat :) satu pencapaian yg amat membanggakan :)


Tinggalah duka, datanglah cahaya :')



mksudnya:"Ya Allah,aku berlindung kepada-Mu daripada rasa sedih dan gelisah.Aku berlindung kepada-Mu daripada rasa lemah dan malas.Aku berlindung kepada-Mu daripada sikap pengecut dan bakhil.Aku berlindung daripada cengkaman hutang dan penindasan orang"

Bagaimana mencari khusyu' di dalam solat?


Islam bermula daripada sesuatu yang ganjil dan asing

Ellisa share this to me:]



-Gadis yg berniqab, ganjil?
-Gadis yg menutup aurat sepenuhnya, ganjil?
-Gadis yg melabuhkan tudung menutupi dada mereka, ganjil?
-Gadis yg mengenakan pakaian longgar dan besar, ganjil?
-Gadis yg malu untuk keluar bersama bukan mahram, ganjil?
-Gadis yg pakai stoking kaki ke mana-mana walau mandi bersama kawan-kawan di laut, ganjil?
-Gadis yg pakai stoking tangan walau dah mengenakan t-shirt lengan panjang, ganjil?
-Gadis yg meninggalkan orang yang sedang gosip dan mengata orang lain walaupun yang sedang mengata itu kawan baiknya, ganjil?
-Gadis yg tidak mengenakan mekap berlebihan, ganjil?
-Gadis yg tidak memakai perfume kecuali sekadar sangat sedikit dan tidak terhidu orang lain, ganjil?
-Gadis yg tak 'couple' sebelum nikah, ganjil?
-Gadis yg tak materialistik dan memilih kehidupan untuk taat kepada agama, ganjil?
-Gadis yang ganjil???


Sabda Rasulullah s.a.w:
“Islam bermula sebagai sesuatu yang dianggap asing dan ganjil. Dan ia akan kembali sebagaimana permulaannya, dianggap asing dan ganjil. Maka, beruntunglah orang-orang yang ganjil”
(H.R. Muslim)


Congratulation mom!

Assalamualaikum :)


Tahniah mama kerana telah berjaya membawa sk bandar tasik kesuma ke peringkat kebangsaan dan memenangi pertandingan kantin tercantik *if i'm not mistaken title pertandingn tuh. yg penting menanglah.hee.well done, mum :)



Ain Maisarah puji hasil tangan mama time kak Ain melawat sekolah. Boleh pulak diorg ni berbual mesra and mom said " anak saya minat awak" dan macam2 lagilah..shy2 catlah kita mama! yea, saya memang minat kak Ain..huhu..nak jumpa kak Ain lagi.tunggulah saya free tiap tahun lepas spm saya akn datang pesta buku. Insyaallah.hee :)


jelez dgn mama dpt ambil gambar dgn akk ain but luckily i still have this. remember this? time tak pakai spekk lg.hihi.



Kelas Cantik


Assalamualaikum :)

As u guys know my mum, seorang interior design yang terkenal , selalu orang panggil suruh design sana sini. kesian mama. Antara hasil titik peluh dan air tangan my mom selama ni :

Venue: SK Bandar Tasik Kesuma *my primary schooollll! miss the childhood :)

2013


assistant kecik madam, cik Arina Marsheila



rajin si bongsu mngelap meja ;)


masih dalam persiapan. warna dinding yang sgt cute and sweet..sejuk je mata memandang.i loikeee.


                                                                              2012



gabungan warna gelap dan warna terang. selari dengan arus fesyen 2012 -colour block. ahakss ;)


2011



  


bertemakan fairy tail garden *memandai aku je letak tema.hihi. gabungan warna dazel red dan hijau menambahkn mood ceria :) suit for kids 


2010



combination ungu-kuning yang menarik :)


LOL.Actually, my mum, Pn Muslina seorang guru but sometimes merangkap interior designer because of her talent and "magical hand". You're the best mom, sybas :)

Old sayings "Mom always know the best for her daughter" :)


010113

Assalamualaikum :)

Hai :) its already 2013. Officially now I'm a SPM candidate..wooo..sound tough and creepy but I will do my best no matter what it is. doakan rene tau :) dan hari keesokkannya jugak sesi pendaftaran sekolah! its mean, masa untuk balik ke Perak. Sedih? yea..sedihh..mcm2 perasaanlah ada. banyak perkara yang "no more" lagi mulai esok :') Semalam, puaslah skype dgn diorg. ramai-ramai skype. we will missing each other so much, friends :) dan semalam juga my abang punya birthday plus my ummi too. I wonder how is she doing? I miss her truly. Harap sangat dia sembuh drpd kanser. Semalam juga, first time naik basikal setelah sekian lamanya tidak berbuat begitu..fuhh..semputtt dibuatnya.penat. no wonder dapat kekalkan berat dulu , almost everyday cycling.sekarang, rarely. Sebelum, rene lesap ke perak esok.. i left something utk insan-insan yang rene sayang. persahabatan yang masih kekal sehingga kini. sangat terharu bila ada orang yang sentiasa ada dgn kita , terima kita baik buruknya. terimakasih :)


Yg ni untuk abang Luq, my beloved brother :)


to: Cik Aisyahhh a.k.a kak ecahh. *HAHA


to: Cik Azira a.k.a my lovely mokk*HEE


yg ni special sikit coz me n cik ellisa dah berkawan hampir 10 tahun dan dia satu2nya kawan yg panggil rene "erin". Only my family call me using that name.


To: cik Maisarah *Ambillah Kim Bum tuuu.kita ada Lee Dong Wook :p


to: cik Zafirah *Sparisco?lol tak ingt nama tuh.


to: cik Izzati *my awekksss.hihi


Ada lagi but sayang sekali rene tak sempat nak buat. Minta maaf yea, Puteri Balqis, Helmi *tikus :p , Ahmad Danial. I hope you guys know how much iloveyouguys. Thanks for always be there for me dan menemani sepanjang cuti nih. Tahan dengan my sikap yang kadang sgt childish n agak stubborn :) hihi.Maaf atas segala salah silap yg terjadi k:) sometimes i think i kinda a sweet person? boleh githu? LOL :p


01012013 Subhanallah...semoga diberikan kekuatan melalui tahun yg mendatang. Ujian-Mu, moga mampu digalas dgn penuh ikhlas. Amin.