Pages

Tuesday, March 26, 2013

KESUMA@KUSESS13 day3 (I)


25 Feb 13

malam


Dinner

MAKAN MALAM JALINAN MESRA


Semua peserta memakai baju batik sekolah.ramai puji baju batik sesta lawaa.thankyou3..awk bukan org pertama yg puji begitu.hikhikhik. rasa nak hempuk pula ckp mc tu.haha. ouh. sepenjang berada di sana kami makan pakai sudu dan garfu. lauk always ayam. malam ni je special. ada ayam , ada ikan. siakap 3 rasa youu.actually, aku tak gemar sgt kedudukan dewan makan tuh coz kiri kanan laki, hadaplah mana2 pun kau akan mnghadap peserta lelaki jugak. tak selesa -.-. tapi ada pro nya. syarat time makan , we must finish all the dishes. perempuan, agak2 banyak mana je kami makan. caranya, tnyalah peserta lelaki rahman 3 nak itu tak, nak ini tak. and they always say yes to makanan, tak pernah menolak rezeki.alhamdulillah. tu sebelah kiri. for sebelah kanan pula, kump laki razak 3 selalu tolong panggilkan urus setia untuk mmbantu kami. 

dan malam tu...

RAHMAN WON SORAK TERBAIKKKK!


tp unfortunately, perlawanan tu terpaksa redo balik atas sebab2 tertentu. xpe2. dan sistem pengiraan markah memang kami nampak caranya bagaimana. malam selepas dinner, free. merayaplah sekitar kusess tu kalau nak tp untuk rumah rahman nak mngumpul mata kami mesti bekerja sikit malam tuh. buat preparation dalam dewan makan. alhamdulillah, seronok sgt tgk ramai2 turun. buat kerja dapur. lap pinggan, susun semua pinggan , cawan, mop lantai. before that, i met fakhrul. kawan sekolah lama, he waited for me until i finished my task. padahal dia dah boleh balik asrama. selesai dalam pukul 12 macam tu, he left me with an ice-cream! betapa seronoknya , dh penat2 buat kerja out of sudden dpt ice-cream.. org lain sume jelez je aku dapat. baik pulak si fakhrul ni, dulu kemain nakalnya. LOL =)




2 comments:

faqrul said...

kesuma, ingat nama tempat tasik kesuma. dulu ada program kt SMK tasik kesuma.. handle bdak2 sekolah training kepimpinan

Arina Insyirah said...

you're one of the fasi kan? saya ada time kem kepimpinan tuh.