Pages

Tuesday, March 26, 2013

KESUMA@KUSESS13 last day

26 Feb 13



dimulakan dengan senamrobik kali ke-2. then, breakfast balik asrama untuk tukar baju sekolah+blazer. for 5 hours dgr ceramah berselang-seli lagu, multimedia dan sorak rumah. ada satu tayangan multimedia menarik perhatian aku, mngatakan bahawa every happy ending got its pain story and all about leadership.  sepanjang aku berada dalam KESUMA, aku rasa dihargai sangat. sangat sangat dihargai. dihargai sangatlah. tak terkata penghargaan tuh,i felt so happy. bahagia sangat. semangat yang ada di situ mnghidupkan aku. felt like i don't want to left that team sbb kami saling merasa apa yg kami rasa. berkongsi masalah yg sama yang selama ni kami hadapi dengan cekalnya.

 It is not easy to lead others. not everyone will follow us although the thing that we ask for them to do is for their own sake too. we think about others but "others" never think how we felt. "on the verge of dying in the inside". we just can stay calm n act rational although its hurt inside here (heart).

 yela, kalau kita pon act emotional n selfish itu mmbuatkan kita dua kali lima sahaja dengan golongan minor("others") tersebut. kan? takpe2..chill2 sudaaa..roda kehidupan sentiasa berpusing :) balik pun kami menaiki bas star , kali ni mckk pon join sama. dalam bas aku tengah agihkan makanan utk team sestala nak makan..laparrrrr..out of sudden, ada hamba allah ni masuk bas, jalan, nghupa macam nak nghempuh orang je. macam tak nampak pulak aku yg besar ni kat lorong tgh2 antara sit. geramm sgtt coz nk mngelak dr terkena dia sampai aku terhantuk kepala kat siling bas.. adoiii. sepanjang perjalanan tidur je kerja aku. hoho. sampai di sesta about 6:15 p.m. semua pandang je bas star masuk perkarangan sekolah especially yg girl-girl tuh..eh, girlsss jgn pndang lebih2 k..xde siapa pon dalam bas tuh. baiklah, itulah cerita semasa mngikuti program KESUMA. itulah pngalaman terhebat yang pernah aku lalui sepanjang mnjadi warga SBP, ilmu2 yg didapati insyaallah akan diamalkan dan disampaikan :)

photos credit to Fami Ismail :)

No comments: