Pages

Tuesday, March 26, 2013

naughty terrapins

Assalamualaikum :)


yeah.lama menyepi. but i'm still alive okayhh. just got back semalam. 5 weeks yg penuh dengan program. . bermula dengan KESUMA, ujian 1 , kursus ketua patrol, bengkel dan kem utk form 4. finally, i'm home.alhamdulillah. kembali menjadi suri rumah *perkataan sedap mnggantikan bibik*hoho. 

today, aku masak lunch..bangga ni.. entah kenapa takde angin, takde ribut terasa nak masak. agaknya sebab lama tak mmegang sudip rasa nghindu pula. plan nak masak simple je. siap minta resipi kat auntie min lg, hoho. saja nk suprise mom n dad yg tgh krja..my brothers turun pun terkezzuutt tgk aku masak. they didn't said anything *sebab nak makan kn.. but i can see their face expression.

 balik ni macam2 jadi.. yang paling terkilan sikit my babies ninja terrapins diperanaktirikan. ini adalah kerana mereka telah bertindak ganas dan menyerang semua ikan koi mama. dengar berita, seekor daripada ikan2 tersebut ada kepala  yang nak terputus. pelik jugak tuh. kejammnya baby aku nih. sejak bila pulak pandai buat kerja2 macam ni. memang patutlah jd anak tiri. kalau yea pun lapar, nak makan jgnla pi serang ikan2 mama tuh. manalah mama tak marah..ishhh..sekarang ni siapa nak jaga. aku ada kat rmh pun ada masa jenguklah takde bio macam gitu jelah..ni ada kt rumah kalau takde..dengar ura-ura nak jual..aduhh..dhlah aku bela sejak kecil..kecil, sekecil-kecilnya..

drpd sebesar-besar ibu jari sampai sebesar piring, 
daripada berbelas-belas ekor tinggal 4.. 

can you just feel what i feel? mereka membesar di hadapan saya. 
aku rasa kalau bawa kat asrama lagila mati.huhu
mom, bagilah mereka peluang. they just naughty terrapins.
for the fish, suruhlah babah beli lagi.hehe :3

No comments: