Pages

Sunday, May 19, 2013

Hampir ke situ


Aku sadar bukan mudah 
Untuk mengejar mimpi indah 
Pernah suatu ketika dulu 
Ku punya harapan besar 
Kini aku tak pasti 
Dapatkah ku miliki 

Sudah jauh kita tempuh 
Kekalkanlah impian lalu 
Mungkin ada hikmah 
Yang akan menunggu 
Di penghujung jalan 
Biar nanti kecewa 
Setidak-tidaknya mencuba 

(korus) 
Jika halangan menduga perjalanan kita 
Janganlah kau putus asa 
Karena ku ada di sisi setia menemani 
Andai semangatmu gugur 
Genggamlah tanganku 
Kita hampir ke situ 

Adakala ku terasa 
Ketabahan tak setegar 
Tetapi apakan daya 
Berhenti separuh jalan 
Percayalah padaku 
Aku yakin kita mampu 

(ulang korus) 

Biar orang katakan 
Rapuhnya harapan 
Bukan mereka tentukan lagi 
Kau ada aku dan aku punya kamu 
Amanlah akhirnya tetap bersama 
Oh

doakan rene tau :)

The truth will revealed



for this two years my observation,
i realized how cruel people can be,
i always remind myself that we should always had a good thoughts to others,
but after a few incident,
to me, it was a damn crime when someone nice had treated badly,
i become more careful,
a bit much change my personality,
from sarcasm to someone that sometimes i didn't even recognize myself,
but still there is a good side,
with a strong heart i face this difficulity bravely,
you really don't know how strong you are until being strong is the only choice u have,



please don't ever judge a book by its cover,
coz appearance is just only an illusion,
cute, flawless, innocent look,
doesn't meaning that  is 100% nice,
and majority is not always right,
the first step they want to overthrow someone's : they must recruit peoples
influences others, talking bad about you,
that the cliche way for them to do.
they really had planned it well to realized it.
although that minority is not always win BUT
the TRUTH will reveal one day.



rest gap!

Assalamualaikum! hai :)

its been a looonggggg time since my last post yang pasal KESUMA :) rindu sangat nak menaip blog. ambil kesempatan sekejap time keluar outing kat tapah ni :) tahun ni jadual sangat padat. after exam ada exam lagi. now, baru sahaja habis mid term. tak tahulah result macam mana yang bakal rene dapat. i'm so scared but redha and tawakal jelah coz i know i already do my best.  setiap bulan ada je event yang menarik. ouh. sebelum tuh, tak terlambat rasanya untuk rene ucapkan 

SELAMAT HARI IBU DAN GURU UNTUK SEMUA IBU DAN GURU :)

especially to my mom :)

malam semalam ada wayang pacak . tonton ramai2 kat court netball. cerita tajuk dia tak tahu tapi okeylah. tu kali kedua rene dapat tengok wayang pacak kat sekolah. first wayang pacak tak dapat tengok sebab time tu pergi KESUMA. then , masa tayangan citer madagascar time tuh ada dinner rumah biru. dia jemput semua kapten dan vice captain sekolah.wuu..thankyouthankyou :) 


petang semalam. for the second time, we do the "kek batik versi asrama" dapat sambutan lagi.. tak sangka kami. later i post about it :)  this morning, again buat entah kali ke berapa perjumpaan rumah terpaksa di tunda dan dibatalkan (bilalah boleh jumpa kanak2 Presto ni) coz form 5 ada inter-class netball :) kelas rene dhlah ada 8 orang je prempuan, nasib baik ada player yg hebatt.. Rossa Robin dapat masuk semi final and our theme is PINK! 

today is sunday and tomorrow is monday. welcome back to the hectic life!