Pages

Thursday, June 6, 2013

Projek Addmath

Assalamualaikum :)

projek add math ni aku rasa sesta je start awal masa bulan 4 ke 5 cikgu dh suruh buat. agak blur jugaklah time tuh. nak nangis pon ada. termenung je tgk kertas task tuh.lol. faham sgtla siapa yg tgh buat cuti sekolah ni :) really want to help tp aku punya soft copy semua kat pendrive kwn coz mine rosak :(  so, i just give link yg boleh mmbantu saat2 akhir ni. hewhew. semoga siap :)













SESTA CAREER EXPO 2013

Assalamualaikum :)

Buka sekolah nanti dah tahu dah tahap kepadatan jadual :) doakan tau i can face this whole thingy. one of the event yg akan dijalankan is SESTA CAREER EXPO 2013.  Antara biggest event jugak yg kena handle tahun ni, semua form5 terlibat :) we:the Partisan. me salah seorang drpd org kuat expo ni but seem kerja byk para kapten dan AJK yg telah dipertanggungjawab yg buat. good job team :) so, xdela kuat sgt kn? hee.lol.me..nevermind then :) do support us SCE 2013 :)

harap segalanya berjalan lancar..insyaallah..aminnnn.



                 Invitation only for Form 5 students of Sekolah Menengah Sains Tapah and their parents.       


          
  Together, lets us  strive for our future! :)
                             




All my Life :)

Bismillahirrahmanirrahim :)

hey there :)

Usually, the people in which you meet by accident are often the ones who become an important & major part of your life.

marsheila-syahmi



suka dengar lagu ni since tengok video kak dena bahrin. :3


baki cuti tinggal beberapa hari je lagi.. *sigh* #utaraselatan :)




Random :)

Assalamualaikum :)


hello mello :) good morning everyone :)


my holiday start with addmath class. saya dapat tutor baruuu..wootwoot. sgt nice orgnya. 2 days after that, balik kampung kat pahang :) lama dah tak balik situu. ramai org ingt aku pergi holiday suka-suki kat situ coz diorg tahu kampung aku kat kl je.lol. balik je hari ahad tuh, kebanyakan kawan aku dh balik asrama for perkampungan ilmu, kem akademik n etc...sedih sikit tak tak dapet den nk jumpa. cuti ni byk ulang-alik kl.jumpa my granny. reti jugak aku berdialek negeri sembilan dgn wan aku..choii..seghonok betull.. and i realized semalam, that my granny suka makan rupanya.samo la mcm cucu dia.huehueuhe. ada ke boleh dia minta satay at 2 p.m. lol. buat eden golak bosar je. nak memenuhi kehendak keluarlah berjalan sekejap dengan cousin sementara nk tnggu kedai satay bukak. then, singgah TIKL japp jmpa my bestie :)) imissthemsomuch :)

me : nak aku singgah tikl tak?*kerjagilakentang*
zatie: eh boleh ke?
me : insyaallah.kat kl ni :)
zatie : nak naik apa? dtg kul bpe?
me: jalan kaki pon boleh. lol *eksyenn je akuuu..
zatie: nanti dh sampai aku text.


#whengirlstalk...tak tahula ceq bila depa nk berhenti ni.ishish -.-

cuti ni my mom always gnggu my sleep..geramm ni.lol..kdg2 dia tutup aircond, dia tarik selimut, dia bukak langsir..dia mnyelit-nyelit..hahahha. then, the whole day i will be sgt malas. malas nak buat semua bnda. malas nak itu , malas nak ni. malaslahhh.. :3  then, ma cakap.

ma : jom kemas bilik adik.
me: hmmm..nantilah..*huehue
ma: asyik2 nanti..tak buat pon nanti tuhh..faham sgt prangaii...
me: ngehngehngeh.

i loveeeeee my mom. suka melihat kesabaran dia melayan anak2 yg degil+kepalabatu *me* .kdg2 saje je buat perangai..bukan selalu kan duduk rumah? heee. maaf ma :) 


cuti2 kan byk sales... niat di hati nak beli jam tangan je kat east coast mall..coz my jam all broken..jam tu sangat penting yea dalam kehidupan. tambah pulak dok kat asrama ni. mmg satu kewajipan. tp lain di cari, lain yg eden dapat..hehe..rozoki kata oghang..tak baik di tolak yea :) my dad la. *okey slahkan ayah aku pulak.hoho. takla..loveya dad :) to be frank, i jenis tak suka shopping sgt. i do love shopping.lol.sape je tak suka  tp mcm ne yea nk explain? certain time kod bila ada "mood" dia. seriously, i kalau msuk shopping mall tempat wajib masuk watson/guardian and kedai buku. tu sgt wajibbb :) mesti je ada item yg nak di beli :) yang lain2 benda tu macam kureng sikitla. ikut musim. then semalam, my adikla. marsheila. sampai je kat kamdar dia ckp nak cr baju. i macam...huh? she's 6. shopping? *blur* i thought that dia bergurau ke apa. ataupun jenis ckp je lebih *macamsisterdia.hewhew. but i'm totally wrong! dia memang shopping betul! byk pulak tuhhh! errr..aku geleng kepala  tgk dia..belagak betul budak ni. sorryla kakak kamu jenis tahan nafsu utk kepentingn masa depan.hahah. *nk travel kena kumpul duit ye dak? ;) then, my dad ajk shupping kat optimo. huii.terkejut eden. yelaa..mcm tak expect. marsheila bengang je. .lololol.my dad pilih 2 baju. satu kemeja..lawaaa sgt kemeja tuh wrna pink lagii :3 than, i think back. i just donate half of my closet to anak2 yatim now i dapat pulangan dia. Alhamdulillah. :)


p/s : pepagi buta ni tak sangka ditemani my bff, danial :) thankyou :) selamat berpuasa kepada yg berpuasa :) salam, IsrakMikraj :)




appreciation are essentials

appreciation = essential 


did you know that appreciation is so important in our life?
it is not only will raise others spirit but also to show that their works/ideas/endowment are worth and useful :)
#serioustalks
familiarize yourself thanking others :)


p/s : entry yg pendek tapi mempunyai maksud yg sgt dalam :) belajar menghargai keindahan kecil yang hadir begitu banyak dalam kehidupan kta :)


SCE 2013



Wait for the post :3