Pages

Saturday, August 3, 2013

Budak asrama dah balik!


Assalamualaikum w.b.t  :)

hai, good morning dear sweethearts :) I really do gone for so long eah? guess what? I just got back since cuti seminggu bulan 5-6 tuh. lama benor eh. bulan ogos dah sekarang ni. and for sure sepanjang kat sana memang I craving for blogging! banyak sangat benda jadi , don't know where exactly i want to start. 


12 July 13

tarikh berikut patutnya dapat balik but then ada program for form 3 and form 5 . Program Smart touch with I-GOP and SEMESTI. ptutnya STAR pon ada join jugak but dunno why they didn't show up on that day. program berlangsung selama 3 hari. that days jugak i kerap call my parent. it was a miracle if aku kerap call coz banyak kekangannya bila nak call ni. antaranya :



  • Saingan with my juniors. Ada je kanak2 nak call. tak pernah putus line dia! bila minta after je..berderet lagi afternya.  kadang2 aku nak call ni coz aku nk ckp bnda yang betul2 penting2 je and tak ambil masa yang panjang pun tp bebudak nih bukan mengerti situasi orang.duhh. some people say "kenapa tak guna kuasa as senior je?" kau pandang budak tuh lama2 then comfirm2 dia bagi telefon tu kat kau. let me tell you, tak sesenang begitulah kawan and btw aku bukan jenis person macam tuh. i said it was not easy because we live under the same roof and hablumminannas also. 

  • kekangan masa. Ni major factor jugaklah., sekarang kelas after subuh dah ada, pagi sekolah macam biasa, petang kelas bestari, kelas senja for certain people and prep or kelas malam. petang kekadang ada masa tapi my mom pulak kerja. kalau dia angkat pun memang tak dengar coz riuh suara budak sekolah rendah belakang dia. ZzZ. geghamm je. dh la call pakai public(yg mana i think that public was being unfair with me.lol.) ofcoz pakai coins takpun kad. dah lama cakap, then sometimes my mom boleh cakap "adik cakap apa?" and my world just like crumbling downn..tidakkkkkk..after the minutes i talk to her, my mom boleh tak dengar..tidakkkkk...arghhhhh.dugaan. thats why i always call my dad. senang. tak byk problem.

  • $$$$$. yeah, duit. specific, coins! dulu aku selalu call pakai kad tp kad macam cepat je habisss. so, i decided to use coins je.  sebenarnya bukan takde duit tp takde coins. awal2 aku menabung then actually menabung kat asrama tak berapa nak efektif sgt sbb aku akan use all my coins tu untuk basuh baju+cadar+selimut  and for calls too. hihi. sampai licinlah tabung aku, then aku cari ikhtiar juga cara lain untuk menabung.fikir2, why not instead of coins ,simpan wang kertas jelaa memandangkan wang kertas kepentingan dia tak nampak sgt.kekeke. or tak pun boleh tak ada org cipta telefon public yg pakai wang kertas? comfirm lakuuuu! lololol. 







No comments: