Pages

Wednesday, August 7, 2013

hitam putih raya

Assalamualaikum :)

hai there loved ones :) I bet u guys mesti tgh excited sgt nak celebrate raya. ada yang busy kemas rumah lagi, kanak2 main mercun, bunga api n etc..boom bam  sana sini, buat kuih raya kat dapur, masukkan kuih raya dalm balang. fon pun mesti tak henti2 received text raya.kan? kan?.hee. I arrived safely at kl petang tadi. yup, tahun ni raya kl then barulah balik pahang.


Ramadhan sudah pun berlalu pergi. Alhamdulillah, puasa penuh tahun ni :) and Alhamdulillah too, sekolah banyak menganjurkan program2 dan majlis2 ilmu yang sangat menarik pada bulan Ramadhan yang lalu. I felt so bless , it brought me so close to Him. Remind me of life and death too. Rindu dengan orang2 yang tersayang yang sudah pun dijemput Ilahi. rindu arwah adik saya, Arina Marissa and also my handsome grandfather which I called him "Aki".




I love my aki so much. every time i recite the Quran, it reminds me of him. :')
sebab apa?
sebab masa kecik2 dulu, aki selalu dengar rene mengaji. he loves to hear it. :)
dia checklah tajwid semua.
 luckily, kita ni sekolah agama, so , bacaan pun alhamdulillah clear. tajwid pun okay.
then, he started to talk "besar nanti jadi cikgu nak?"
I answered "taknak.erin nak jadi cikgu tadika." *dulu punya cita2* lol me.
then, he smiled " besar nanti, jadi manusia yg solehah , berguna.Jangan pernah tinggalkan al-Quran"
:)



time raya pulak , we watched television together then keluar 1 cerita erra fazira. tak ingat pulak cerita apa. dia suka sangat cerita tuh. then, my tok (nenek) suruh tutup tv sebab cucu2 yang baby2 nak tidur. Aki terus tutup , then dia ambil majalah yg ada cover erra fazira. ouh.then, i realized. minat erra rupanya aki ni. hamboi2. mesti tok dulu mcm erra kan? tak pun lawa lg? lol. u_u


#cerita malam raya saya :)

al-Fatihah.




No comments: