Pages

Monday, September 16, 2013

Queen in my heart

Assalamualaikum :)

Hai :) woahh. such a busy weekend..cuti pun seghupa tak cuti kawan. kasihan semua orang minggu ni, mengalami kepenatan yang teramat dan waktu rehat yang agak terhad. Rene balik rumah dari tapah hari jumaat malam sabtu hari tuh, balik malam disebabkan ada solat hajat perdana memandangkan SPM tinggal lagi kurang 2 bulan *dupdapdupdap. kalau boleh memang taknak babah datang sebab jauh sekolah dari rumah kesian babah penat drive sorang2, then call tetiba dia cakap boleh datang, terkejut jugak. okay..but then last min cikgu cakap babah tak dapat datang sbb jalan jem sgt, kuciwa jugaklah tapi kena fahamlah situasi orang lain. balik tumpang syaida my roommate sampai kat restoran jejantas sg.Buloh, my dad dah tunggu kat situ. time tuh nak dekat pukukl 12 tgh mlm kalau tak silap, memang sleepy sgt time tuh..terus masuk kete sit blakang , tidur. out of sudden, my dad cakap my uncle (abang ayah) dah meninggal.

me : eh? bukan jiran belakang rumah ke meninggal?
dad : a'ah.

terkejut jugaklah bila org sekeliling kita dah pergi. kasihan sgt my dad, i really want to talk to him that night but I was too sleepy then macam mana entah boleh tertidur , lama lepas tu dah sampai rmh dalam pukul 2 pagi. Esok paginya, pergi uruskan jenazah. Then, I met my granny there. Dia terkejut rene ada kat kl. Dia ingat tak sampai lagi dari tapah. She really upset at that time.yeah.she just lost one of her son. It really breaks my heart. I try my best to calm her. I really do love her. I don't want her to be sad. 

                                                      

part yg paling rene tak tahan....when we talk at her home...



wan(pnggiln nenek) : lama lagi ke belajar kat sana ? *dia cakap bahasa nogori diala, kang eden tulis kat sini tak faham ekau.hoho.time dia cakap ni dia tgh nngis lagi.
me : tak, sikit je lagi..lagi 2 bulan lebih adik balik la... *tahan air mata
wan : bguslah..jangan jauh2 lagi drpd den...
me : tak..tak pernah jauh pun... *nangis dah*

balik je daripada uruskan jenazah, terus packing barang nak balik pahang pulak, for my pak su's wedding. macam nomad pon ada rene rasa, yg paling penat babahlah sebab dia yg kena drive, abang dah masuk u. tak dapetlah nak tukar shift dengan babah. my mom pulak sakit, kesian mama kita,. pucat muka. lemah je. berjangkit demam dengan adik2 rene. lpas hbis je wedding, packing untuk balik rmh pulak, pukul 1 lebih tadi baru sampai rumah kat beranang ni. rene nak tidur tapi rasa susah hati sebab esok pagi dah nak balik tapah dah tp barang still unpacked,,, minggu ni kira planning banyak lari jugaklah, atas faktor2 yang telah dimentionkan td. papepun kita hanya mampu merancang, Allah yang menentukannya. :)