Pages

Sunday, October 27, 2013

Semakin hampir...

Assalamualaikum :)

Hey hai :) macam biaso la, eden ni kalau berblugging memang pepagi macam ni dah last2 nak balik asrama baru trasa moodnya nak update blog. to be frank, memang sibuk sangat5 minggu ni.. aku ni kalau balik je mesti sibukkn? naik mual kodd. ...ni pun baru lpas print some tasks. last minute baru teringt.fuhh. minggu ni merupakan balik bermalam yang terakhir. so, agak banyak benda yang perlu diselesaikan sebelum pulang ke Tapah. Almaklumlah Beranang dengan Tapah takdelah "jauh" sangat kan.

Balik hari Jumaat lepas , kami dapat pemandu dan pembantu pemandu yang sangat talkative.Just imagine, dari Tapah sampailah KL Sentral tak berhenti bercakap! woww. Aku duduk selang sebaris daripada sit pemandu, memang dengar jelas2 butir perbualan mereka. Kalau cakap perlahan takpe, ni macam nak bagi satu bas dengar. sampaikan ada suatu ketika suara tu boleh memecahkan mimpi aku.pop!. Aku ingt aku sorang je yang tak tahan sebab tgk member sebelah macam relax jer, ghupa-ghupanya yg baris depan aku pon tgh panas telinga mendgr. Situasi ni sebenarnya agak membengangkan jugaklah sebab mengganggu ketenteraman orang lain (*seriously saya sangat benci pembising) but it end up jadi situasi yg sgt kelakar atas sbb2 tertentu.kekeke *onlythesixofusknow*

Semestinya korang sangat sangat sangat merindui aku bukan? ahaks.  Maaflah masa amat mencemburuiku. Tambah pulak SPM is just around the corner. haiii, berdebar sungguh kodd. Minggu ni patutnya rene tak balik pun tapi semalam ada konvokesyen ayah kat UPM . so, I MUST go back! My dad dah dapat phD :) congratulation boss besar! hihi.banyak sebenarnya cerita rene nk kongsi tapi tulah masa tak banyak. kalau rene balik pun, on9 pakai fon je.takpe kali ni , rene korbankan dulu encik blogger tercinta nih. habis je exam  I will always with you,..okay encik blogger? *winkwink.

memandangkan lagi kurang sebulan aku bergelar pelajar sekolah menengah, my dad suruh bawa kamera for this and that. Aku pun settle lah benda yang patut , pergi jumpa cikgu disiplin ambil lesen utk "halalkan" kamera tuh. minggu lepas aku bawa, memang aku simpan dalam beg elok2 sebab aku ni kadang2 pelupa, misplaced things. dah sampai kat sekolah , I on that camera....tiba-tiba, "no memory card"...I was like..ouh my! you got to be kidding me!  camera takde memory card memang useless. hancur  betul hati aku. yelah, rumah dahlah jauh.. memanglah orang cakap boleh poslah apalah tp aku tak mintalah parent aku pos sbb taknak susahkan diorg. serius frust sgt tapi bila ingt balik rasa kelakar pun ada.


okay guys, 10 days left  before the big "war"for me and the others 96's , seriously, sometimes we felt so down. spirit terjun ke laut. decrease in motivation. lack of confidence, but u know it is not about how deep you fall down it is about how you eager to bounce back from that fall. Do pray the best for us :) for me :) hihi. I kinda dup dap dup at this moment.huhu. okaylah nak balik Tapah dah.. baiiiii.

be back on 28 November 2013.Insyaallah.


p/s : takziah kpd penduduk lembah bertam.